KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Imam sayesinde futbol sahasına kavuşacaklar

Bingöl'de Köprübaşı Mezra Cami İmamı Nurettin Bulut'un 15 köyün faydalanacağı sentetik futbol sahası yapılması için hazırladığı proje, SODES tarafından kabul edildi.

Imam sayesinde futbol sahasına kavuşacaklar
12 EKİM 2011 ÇARŞAMBA 08:49
0
1565
1
AA aa

Aynı zamanda Kervansarayspor Kulübü Başkanı olan Köprübaşı Mezra Cami İmamı Bulut'un (41), 15 yıl süresince çevredeki 15 köy ve bağlı mezralarda yaşayan yaklaşık 3 bin gencin spora yönlendirilmesi amacıyla futbol sahası kurulması için yaptığı girişimler sonuçsuz kaldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın "Parlak fikri olanlara fikrini gerçekleştirmek için SODES ile maddi kaynak desteği sunuyoruz" açıklaması üzerine çareyi SODES'e (Sosyal Destek Programı) başvurmakta bulan Bulut, kulüp adına 110 bin 600 TL bütçeli "Küçük Dokunuşunuz En Büyük Hayalimizdir" adlı projeyi hazırlayarak, Bingöl Valiliği SODES Proje Merkezi'ne sundu. Uzmanların incelemesi sonucunda olumlu bulunan proje kabul edildi.

Projesinin kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bulut, yaptığı açıklamada, yapılacak futbol sahasından yörede yer alan 15 köydeki yaklaşık 3 bin gencin faydalanacağını söyledi.

Gençlerin spor yapması için yıllardır bir futbol sahası yapmayı hayal ettiğini anlatan Bulut, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 15 yılından beri bölgemizdeki gençlerin spora yönelmesi için futbol sahası kurmak istedim. Gençlerin bir araya gelip spor yapması ve kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak, kaynaşması benim tek hayalimdi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bugüne kadar bu hayalimi gerçekleştiremedim. Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'ın açıklaması benim için umut oldu. Kervansarayspor Kulübü adına 'Küçük Dokunuşunuz En Büyük Hayalimizdir' projesini hazırlayıp, proje birimine sundum. Projem kabul edildi, bu nedenle çok mutluyum. Şimdi projenin hayata geçmesini sabırsızlıkla bekliyorum."

Bulut, yapılacak sahanın iklim şartları nedeniyle sentetik olmasını isteyen, ancak projedeki bütçenin yeterli olmayacağını kaydederek, şöyle konuştu:

"Bu konuda başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere diğer kurum ve kuruluşların desteğini bekliyoruz. Çünkü hazırladığım projenin bütçesi tam anlamıyla sentetik bir futbol sahası yapmak mümkün değil. Yapılacak sahanın aynı zamanda soyunma odaları ile yaşlılar için yürüyüş parkuru ve dinlenme tesisine sahip olmasını arzu ediyorum. Ekinyolu ve Göltepesi köyleri arasında yapılacak futbol sahası bölgedeki 15 köyün gençlerine hizmet verecek. SODES kapsamında kabul edilen proje sayesinde hayalimi gerçekleştirmek için sabırsızlıkla bekliyorum. Projenin kabul edilmesinde dolayı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Dpt ve Bingöl Valiliği'ne teşekkür ediyorum."

-HEM DİNİ EĞİTİM HEM DE SPOR EĞİTİMİ VERİYOR-

Kendilerine dini bilgilerin yanı sıra futbol başta olmak üzere çeşitli spor branşlarında eğitim veren imam Bulut'u çok seven köylerdeki gençler ise imam sayesinde spor tesisine kavuşacak olmalarından dolayı büyük sevinç yaşıyorlar.

İmam Bulut'un çok farklı ve sevecen bir kişi olduğunu vurgulayan gençler, "Bize hem dini hem de spor eğitimi veriyor. Sıkıntılarımızda yanımızda yer alıp, kötü alışkanlıklardan uzak durmamız konusunda bizi bilgilendiriyor. Bu nedenle kendisini çok seviyoruz. Spora yönelmemiz için kulüp kurdu. Yetmezmiş gibi hem kulübün başkanlığını aynı zamanda antrenörlüğünü yapıyor" dedi.

Geçen yıl Milliyet Gazetesi'nin "Yılın Sporcusu" ödüllerinde "Namık Sevik Hizmet Ödülü"ne layık görülen imam Bulut'un spora duyduğu ilgi başta Bbc ve ZDF olmak üzere çok sayıda yabancı kuruluşu tarafından haber yapılmıştı.
 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
has zaza (@Misafir_6550)
12 Ekim 2011 Çarşamba 08:55
helal olsun sana hocam eskiden top oynamak günah sayılırdı yok bilmem kafirler kimin kafasını koparıp top oynamışlar yok bilmem ne olmuş...
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın