KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2025 Cuma
°C

Imam sayesinde futbol sahasına kavuşacaklar

Bingöl'de Köprübaşı Mezra Cami İmamı Nurettin Bulut'un 15 köyün faydalanacağı sentetik futbol sahası yapılması için hazırladığı proje, SODES tarafından kabul edildi.

Imam sayesinde futbol sahasına kavuşacaklar
12 EKİM 2011 ÇARŞAMBA 08:49
0
1746
1
AA aa

Aynı zamanda Kervansarayspor Kulübü Başkanı olan Köprübaşı Mezra Cami İmamı Bulut'un (41), 15 yıl süresince çevredeki 15 köy ve bağlı mezralarda yaşayan yaklaşık 3 bin gencin spora yönlendirilmesi amacıyla futbol sahası kurulması için yaptığı girişimler sonuçsuz kaldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın "Parlak fikri olanlara fikrini gerçekleştirmek için SODES ile maddi kaynak desteği sunuyoruz" açıklaması üzerine çareyi SODES'e (Sosyal Destek Programı) başvurmakta bulan Bulut, kulüp adına 110 bin 600 TL bütçeli "Küçük Dokunuşunuz En Büyük Hayalimizdir" adlı projeyi hazırlayarak, Bingöl Valiliği SODES Proje Merkezi'ne sundu. Uzmanların incelemesi sonucunda olumlu bulunan proje kabul edildi.

Projesinin kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bulut, yaptığı açıklamada, yapılacak futbol sahasından yörede yer alan 15 köydeki yaklaşık 3 bin gencin faydalanacağını söyledi.

Gençlerin spor yapması için yıllardır bir futbol sahası yapmayı hayal ettiğini anlatan Bulut, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 15 yılından beri bölgemizdeki gençlerin spora yönelmesi için futbol sahası kurmak istedim. Gençlerin bir araya gelip spor yapması ve kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak, kaynaşması benim tek hayalimdi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bugüne kadar bu hayalimi gerçekleştiremedim. Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'ın açıklaması benim için umut oldu. Kervansarayspor Kulübü adına 'Küçük Dokunuşunuz En Büyük Hayalimizdir' projesini hazırlayıp, proje birimine sundum. Projem kabul edildi, bu nedenle çok mutluyum. Şimdi projenin hayata geçmesini sabırsızlıkla bekliyorum."

Bulut, yapılacak sahanın iklim şartları nedeniyle sentetik olmasını isteyen, ancak projedeki bütçenin yeterli olmayacağını kaydederek, şöyle konuştu:

"Bu konuda başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere diğer kurum ve kuruluşların desteğini bekliyoruz. Çünkü hazırladığım projenin bütçesi tam anlamıyla sentetik bir futbol sahası yapmak mümkün değil. Yapılacak sahanın aynı zamanda soyunma odaları ile yaşlılar için yürüyüş parkuru ve dinlenme tesisine sahip olmasını arzu ediyorum. Ekinyolu ve Göltepesi köyleri arasında yapılacak futbol sahası bölgedeki 15 köyün gençlerine hizmet verecek. SODES kapsamında kabul edilen proje sayesinde hayalimi gerçekleştirmek için sabırsızlıkla bekliyorum. Projenin kabul edilmesinde dolayı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Dpt ve Bingöl Valiliği'ne teşekkür ediyorum."

-HEM DİNİ EĞİTİM HEM DE SPOR EĞİTİMİ VERİYOR-

Kendilerine dini bilgilerin yanı sıra futbol başta olmak üzere çeşitli spor branşlarında eğitim veren imam Bulut'u çok seven köylerdeki gençler ise imam sayesinde spor tesisine kavuşacak olmalarından dolayı büyük sevinç yaşıyorlar.

İmam Bulut'un çok farklı ve sevecen bir kişi olduğunu vurgulayan gençler, "Bize hem dini hem de spor eğitimi veriyor. Sıkıntılarımızda yanımızda yer alıp, kötü alışkanlıklardan uzak durmamız konusunda bizi bilgilendiriyor. Bu nedenle kendisini çok seviyoruz. Spora yönelmemiz için kulüp kurdu. Yetmezmiş gibi hem kulübün başkanlığını aynı zamanda antrenörlüğünü yapıyor" dedi.

Geçen yıl Milliyet Gazetesi'nin "Yılın Sporcusu" ödüllerinde "Namık Sevik Hizmet Ödülü"ne layık görülen imam Bulut'un spora duyduğu ilgi başta Bbc ve ZDF olmak üzere çok sayıda yabancı kuruluşu tarafından haber yapılmıştı.
 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
has zaza (@Misafir_6550)
12 Ekim 2011 Çarşamba 08:55
helal olsun sana hocam eskiden top oynamak günah sayılırdı yok bilmem kafirler kimin kafasını koparıp top oynamışlar yok bilmem ne olmuş...
27.06.2025
18:26
Meclis tatile girmiyor: Çalışma süresi 1 ay uzatıldı
Meclis tatile girmiyor: Çalışma süresi 1 ay uzatıldı
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çalışma süresinin 31 Temmuz'a uzatılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
27.06.2025
18:06
Bingöl`de araçta ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de araçta ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince bir araçta yapılan aramada ruhsatsız silah ele geçirildi.
27.06.2025
17:58
Bingöl`de üst araması yapan bekçiler ele geçirdi
Bingöl'de üst araması yapan bekçiler ele geçirdi
Bingöl'de üzerinde yapılan aramada 3,4 gram esrar ele geçirilen şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
26.06.2025
17:44
Bingöl`ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl'ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl Belediye Başkanı Arıkan, 'Yıllardır verilen bu büyük emeğin adım adım sonuna yaklaşıyoruz. Mevcut su debisi saniyede 300 litre iken, kapasite neredeyse iki katına çıkarılmış olacak. Bu hat tamamlandığında, Allah'ın izniyle Bingöl'de içme suyu sorunu tamamen gündemden çıkacak'
26.06.2025
17:43
Üniversitelerde yeni dönem!
Üniversitelerde yeni dönem!
Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde yapay zekâ, tarım ve sağlıkta dijitalleşmeyi önceleyen yeni programlar için harekete geçti. Yeni modelle birlikte; İş dünyasındaki tecrübeli isimler meslek yüksekokullarında dersler verecek.
26.06.2025
17:42
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Belediyesi, şehri cebinize sığdıran son teknoloji hizmeti 'Bingöl Ulusal Kent Rehberi'ni kullanıma açtı. Uygulamaya; app store ve google play üzerinden 'Türkiye Kent Rehberi' ismiyle arama yapılınca ulaşılabiliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın