KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Ocak 2026 Perşembe
°C

'İMAMLARIN KIYDIĞI NİKAH MEŞRU KABUL EDİLMELİ'

İl ve ilçe müftülüklerinin resmi nikâh kıyma yetkisine destek veren İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, imamların kıydığı nikâhın meşru ve asıl nikâh kabul edilmesi gerektiğini dile getirdi.

`İMAMLARIN KIYDIĞI NİKAH MEŞRU KABUL EDİLMELİ`
29 TEMMUZ 2017 CUMARTESİ 01:42
0
2368
0
AA aa

İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Şenlik, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda yer alan "il ve ilçe müftülüklerinin resmi nikâh kıyma yetkisine" ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Müslüman bir halkın başına laikliği dayatmanın zulüm olduğunu söyleyen Şenlik, bu durumun sıkıntı oluşturduğunu dile getirdi.

Şenlik, "Laiklik sisteminde imam nikâhı meşru bir nikâh değil. Meşru olan nikâh, belediyenin veya nüfus idaresinin kıydığı, resmi kayıtlara geçirdiği nikâhtır. Öyle bir nikâh yoksa doğan çocuklar gayri meşrudur. Kanunen böyledir, bu bir sıkıntıdır. Aslında Müslüman bir halkın başına laikliği monte etme ve dayatmak bir zulümdür. İlk günden beri bu zulüm yaşanıyor. Müslüman halk yavaş yavaş bilinçlendikçe artık bu İslami haklarını kazanmaya başlamış durumda. Bu haklarını kazanmaya çalışırken önlerine laiklik gibi bir set çıkıyor ve bunu aşamıyorlar. İdareciler de burada tıkanıyor." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na önem verilmesi gerektiğini belirten Şenlik, şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı bizzat anayasaya aykırıdır çünkü anayasa laik bir anayasadır. Diyanet İşleri Başkanlığı ise Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan bir teşkilattır. Halkın ihtiyaçlarını karşılamak için yan bir kuruluştur. Doğrudan Başbakanın değil, bir bakanın bir koludur. Pasif bir alana itilmiştir ama halk nezdinde büyük bir yeri vardır. Bundan dolayı kulak vermek zorundadırlar. Dediklerini yapmak ve uygulamaya koymak zorundadırlar. Bu olmazsa bir sosyal patlamayla karşı karşıya kalınır."

Şenlik, nikâh dairesinin, nüfus idaresinden veyahut belediye idaresinden doğrudan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlanması ve bu kuruma bağlı olarak imamların kıydığı nikâhın meşru ve asıl nikâh kabul edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Bu toplum İslami değerlere bağlıdır, Müslümandır en azından. Nasıl imam nikâhı kabul edilmez de resmi nikâh kabul edilebilir? Resmi nikâh ayrı, dini nikâh ayrı… İki nikâh olur mu? Nikâh nikâhtır. Bir nikâh olmalıdır. Bu kafa karışıklığının ortadan kaldırılabilmesi için bunun net olarak müftülüklere bağlı olması gerekir. Bu bir din meseledir, helal haram konusudur." şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.12.2025
15:53
Uzunyayla`ya Üç Dalda Ödül
Uzunyayla'ya Üç Dalda Ödül
Bingöl merkezli üretim gücüyle Türkiye ve Avrupa pazarında adından söz ettiren Uzunyayla Tuğla, 'Bingöl'ün Değerleri Ödül Töreni'nde ihracat, yeşil dönüşüm ve vefa kategorilerinde üç ayrı ödüle layık görüldü.
31.12.2025
15:25
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Şehir Stadyumu'nun yenilenmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldığını, proje tamamlandığında kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.
31.12.2025
14:55
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl'de etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl–Diyarbakır karayolunun belirli kesimleri ile Genç–Yenisu il yolu araç trafiğine kapatıldı.
31.12.2025
14:17
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla açılan Firince-İskender Demircioğlu Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bingöl'de mesleki eğitime yeni bir güç kazandırdı.
31.12.2025
13:55
Bingöl`ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün ekonomik ve sosyal hafızasına yön veren isimler, Bingöl TSO tarafından düzenlenen 'Bingöl'ün Değerleri' ödül töreninde onurlandırıldı.
31.12.2025
13:13
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise  sefasını sürdü
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise sefasını sürdü
Adını karlı ovadan alan ve kışın büyük bir kısmını kar altında geçiren Bingöl'ün Karlıova İlçesi, eksi 22 dereceleri gördü. İlçe buz tutarken yetişkinler cefasını çekti, çocuklar ise ara sokaklarda kayarak sefasını sürdü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın