İYİ Parti'nin 81 il başkanlığı tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili ortak bir açıklama yapıldı. İyi Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa; 'İstanbul'da, bu sabah, şafak vakti yaşanan ve darbe dönemlerini aratmayan saçmalığı, il il, ilçe ilçe, sokak sokak milletimize anlatacağız.'
İyi Partili 81 il baÅŸkanı, İstanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın “yolsuzluk” ve “terör” suçlarından baÅŸlattığı iki ayrı soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan İstanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem İmamoÄŸlu'na destek açıklaması yaptı. Açıklamada "Demokrasiyi ve adalet duygusunu yaralayan gözaltı sürecini kınıyoruz" denildi.
İyi Parti Genel BaÅŸkanı Müsavat DerviÅŸoÄŸlu, İstanbul Belediye BaÅŸkanı İmamoÄŸlu'nun gözaltına alınmasının ardından 81 il baÅŸkanını olaÄŸanüstü toplantıya çağırdı. Ankara'da bir otelde yapılan toplantıya, il baÅŸkanları ve divan üyeleri katıldı. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından 81 il baÅŸkanı ortak bir açıklama yaptı.
Bingöl basınına açıklama yapan İyi Parti Bingöl İl BaÅŸkanı Hasan KızılboÄŸa; “İyi Parti İl BaÅŸkanları olarak; bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantımızda, Sayın Genel BaÅŸkanımızın yaptığı hayati ve tarihi uyarıları dikkatle dinledik. Sayın Genel BaÅŸkanımızın da ifade ettiÄŸi gibi; İYİ Parti, Cumhuriyet'e, demokrasiye, hukuka, bunun yanında toplumsal bir sözleÅŸme olan anayasa ve yasalara baÄŸlı siyaset anlayışıyla, bu deÄŸerlerimiz hilafına atılan ve atılacak her adımın karşısındadır” vurgusunda bulundu.
“Türkiye'nin Her KöÅŸesinde Siyaset Yapıyoruz”
Bizler Türkiye'nin her köÅŸesinde siyaset yapan il baÅŸkanları olarak, milletimizin sıkıntıları ve kaygılarının en yakın tanıklarıyız. Türk milleti büyük zorluklarla mücadele ederken, sorunları çözmekle görevli iktidar sahiplerinin, ÅŸahsi ikballeri ile ilgili hesaplar peÅŸinde olduklarının da en yakın ÅŸahitleriyiz. Bugün İYİ Parti grup toplantısında, Genel BaÅŸkanımız Sayın Müsavat DerviÅŸoÄŸlu'nun iktidara uyarısı ve milletimize çaÄŸrısını ülkemizin her köÅŸesine taşıyacağız. İstanbul'da, bu sabah, ÅŸafak vakti yaÅŸanan ve darbe dönemlerini aratmayan saçmalığı, il il, ilçe ilçe, sokak sokak milletimize anlatacağız. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuku, adaleti çiÄŸneyen bir iktidar, kendi meÅŸruiyetini de çiÄŸnemiÅŸ, hatta sonlandırmış demektir. Bu açıklamalarla birlikte, İYİ Parti'nin Türkiye genelinde demokrasi ve hukukun üstünlüÄŸü konusundaki hassasiyeti bir kez daha vurgulanmış oldu.”
bu kadar korkak olduklarini bilmiyordum haha, koca koca adamlar tir tir titriyor. sandiktan bu kadar korkulur mu? rakiplerine turlu kumpaslar kur, devletin butun gucunu arkana al sonra 'halkin iradesi' de, acinacak durumdasiniz. biz halkiz ve biliyoruz ki imamoglu'ndan degil, butun totaliter rejimlerin hastaligi olan halktan yani bizden korkuyorsun.
12Bingölspor'dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
Seyircisiz oynama cezasına rağmen kenetlenen şehir, sahada terinin son damlasına kadar savaşan bir takım ve dev ekrandan yükselen tezahüratlar… 12 Bingölspor, 7-1'lik tarihi galibiyetle hem zirveyi sağlamlaştırdı hem de sahada en güçlü cevabı verdi.
15.02.2026
02:29
Bingöl'de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de polisin dur ihtarına uymayarak kaçan bir otomobil, kovalamaca sırasında park halindeki ve seyir halindeki araçlara çarptı. Yaşları 18'den küçük, ehliyetsiz ve alkollü oldukları belirlenen iki genç polis tarafından yakalandı
15.02.2026
02:28
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Konut kredilerinde son dönemde meydana gelen düşük dikkat çekerken, borcuna en sadık olan iller sıralaması belli oldu. Verilere göre borcuna en sadık il Bingöl oldu.
15.02.2026
02:25
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yürüttüğü 'Mahalle Buluşmaları' programı kapsamında üçüncü toplantı Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadınların talep ve önerileri yerinde dinlendi, çözüm yolları ortak akılla ele alındı. Raporlar, ilgili makamlara sunulacak.
15.02.2026
02:21
Bingöl'de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de düzenlenen Okul Sporları ve Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmalarında dereceye giren ekipler, grup müsabakalarında Bingöl'ü temsil edecek.
15.02.2026
02:20
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Şubat itibarıyla satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. Yetkisiz emlakçılık ve sahte ilan dönemi sona eriyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın