İYİ Parti'nin 81 il başkanlığı tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili ortak bir açıklama yapıldı. İyi Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa; 'İstanbul'da, bu sabah, şafak vakti yaşanan ve darbe dönemlerini aratmayan saçmalığı, il il, ilçe ilçe, sokak sokak milletimize anlatacağız.'
İyi Partili 81 il baÅŸkanı, İstanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın “yolsuzluk” ve “terör” suçlarından baÅŸlattığı iki ayrı soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan İstanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem İmamoÄŸlu'na destek açıklaması yaptı. Açıklamada "Demokrasiyi ve adalet duygusunu yaralayan gözaltı sürecini kınıyoruz" denildi.
İyi Parti Genel BaÅŸkanı Müsavat DerviÅŸoÄŸlu, İstanbul Belediye BaÅŸkanı İmamoÄŸlu'nun gözaltına alınmasının ardından 81 il baÅŸkanını olaÄŸanüstü toplantıya çağırdı. Ankara'da bir otelde yapılan toplantıya, il baÅŸkanları ve divan üyeleri katıldı. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından 81 il baÅŸkanı ortak bir açıklama yaptı.
Bingöl basınına açıklama yapan İyi Parti Bingöl İl BaÅŸkanı Hasan KızılboÄŸa; “İyi Parti İl BaÅŸkanları olarak; bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantımızda, Sayın Genel BaÅŸkanımızın yaptığı hayati ve tarihi uyarıları dikkatle dinledik. Sayın Genel BaÅŸkanımızın da ifade ettiÄŸi gibi; İYİ Parti, Cumhuriyet'e, demokrasiye, hukuka, bunun yanında toplumsal bir sözleÅŸme olan anayasa ve yasalara baÄŸlı siyaset anlayışıyla, bu deÄŸerlerimiz hilafına atılan ve atılacak her adımın karşısındadır” vurgusunda bulundu.
“Türkiye'nin Her KöÅŸesinde Siyaset Yapıyoruz”
Bizler Türkiye'nin her köÅŸesinde siyaset yapan il baÅŸkanları olarak, milletimizin sıkıntıları ve kaygılarının en yakın tanıklarıyız. Türk milleti büyük zorluklarla mücadele ederken, sorunları çözmekle görevli iktidar sahiplerinin, ÅŸahsi ikballeri ile ilgili hesaplar peÅŸinde olduklarının da en yakın ÅŸahitleriyiz. Bugün İYİ Parti grup toplantısında, Genel BaÅŸkanımız Sayın Müsavat DerviÅŸoÄŸlu'nun iktidara uyarısı ve milletimize çaÄŸrısını ülkemizin her köÅŸesine taşıyacağız. İstanbul'da, bu sabah, ÅŸafak vakti yaÅŸanan ve darbe dönemlerini aratmayan saçmalığı, il il, ilçe ilçe, sokak sokak milletimize anlatacağız. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuku, adaleti çiÄŸneyen bir iktidar, kendi meÅŸruiyetini de çiÄŸnemiÅŸ, hatta sonlandırmış demektir. Bu açıklamalarla birlikte, İYİ Parti'nin Türkiye genelinde demokrasi ve hukukun üstünlüÄŸü konusundaki hassasiyeti bir kez daha vurgulanmış oldu.”
bu kadar korkak olduklarini bilmiyordum haha, koca koca adamlar tir tir titriyor. sandiktan bu kadar korkulur mu? rakiplerine turlu kumpaslar kur, devletin butun gucunu arkana al sonra 'halkin iradesi' de, acinacak durumdasiniz. biz halkiz ve biliyoruz ki imamoglu'ndan degil, butun totaliter rejimlerin hastaligi olan halktan yani bizden korkuyorsun.
Bingöl'de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bingöl'de yapılacak olan 2 bin 59 konutun kurası çekildi. İşte kura sonuçları;
11.01.2026
00:06
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Sonuçların hayırlara vesile olması dileğinde bulunan ve uzun yıllar başkanlık göreviyle Bingöl esnafına hizmet eden Yılmaz Çapak'a teşekkür eden Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odası'nın Yeni Başkanı Zülküf Alpay; 'Üstlendiğimiz sorumluluğun ve omuzladığımız yükün ağırlığının farkındayız' dedi.
11.01.2026
00:05
AK Gençlik Süper Kupa Heyecanını Birlikte Yaşadı
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, salona yoğun ilgi gösteren gençlere ve etkinliği onurlandıran tüm katılımcılara teşekkür etti.
11.01.2026
00:02
Bingöl İtfaiyesi 2025'te 500'e Yakın Olaya Müdahale Etti
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2025 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Kent genelinde yıl boyunca 405 yangın, 46 trafik kazası ve 15 intihar vakasına müdahale eden ekipler; 40 vatandaşı ve 128 hayvanı kurtardı, 4 bin 300 kişiye de eğitim verdi.
10.01.2026
13:22
Bingöl'de 161 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde 161 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekiplerin çalışması aralıksız sürüyor.
10.01.2026
11:35
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Yetkililer, bölgede buzlanmanın etkili olduğunu belirterek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın