İYİ Parti'nin 81 il başkanlığı tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili ortak bir açıklama yapıldı. İyi Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa; 'İstanbul'da, bu sabah, şafak vakti yaşanan ve darbe dönemlerini aratmayan saçmalığı, il il, ilçe ilçe, sokak sokak milletimize anlatacağız.'
İyi Partili 81 il baÅŸkanı, İstanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın “yolsuzluk” ve “terör” suçlarından baÅŸlattığı iki ayrı soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan İstanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem İmamoÄŸlu'na destek açıklaması yaptı. Açıklamada "Demokrasiyi ve adalet duygusunu yaralayan gözaltı sürecini kınıyoruz" denildi.
İyi Parti Genel BaÅŸkanı Müsavat DerviÅŸoÄŸlu, İstanbul Belediye BaÅŸkanı İmamoÄŸlu'nun gözaltına alınmasının ardından 81 il baÅŸkanını olaÄŸanüstü toplantıya çağırdı. Ankara'da bir otelde yapılan toplantıya, il baÅŸkanları ve divan üyeleri katıldı. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından 81 il baÅŸkanı ortak bir açıklama yaptı.
Bingöl basınına açıklama yapan İyi Parti Bingöl İl BaÅŸkanı Hasan KızılboÄŸa; “İyi Parti İl BaÅŸkanları olarak; bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantımızda, Sayın Genel BaÅŸkanımızın yaptığı hayati ve tarihi uyarıları dikkatle dinledik. Sayın Genel BaÅŸkanımızın da ifade ettiÄŸi gibi; İYİ Parti, Cumhuriyet'e, demokrasiye, hukuka, bunun yanında toplumsal bir sözleÅŸme olan anayasa ve yasalara baÄŸlı siyaset anlayışıyla, bu deÄŸerlerimiz hilafına atılan ve atılacak her adımın karşısındadır” vurgusunda bulundu.
“Türkiye'nin Her KöÅŸesinde Siyaset Yapıyoruz”
Bizler Türkiye'nin her köÅŸesinde siyaset yapan il baÅŸkanları olarak, milletimizin sıkıntıları ve kaygılarının en yakın tanıklarıyız. Türk milleti büyük zorluklarla mücadele ederken, sorunları çözmekle görevli iktidar sahiplerinin, ÅŸahsi ikballeri ile ilgili hesaplar peÅŸinde olduklarının da en yakın ÅŸahitleriyiz. Bugün İYİ Parti grup toplantısında, Genel BaÅŸkanımız Sayın Müsavat DerviÅŸoÄŸlu'nun iktidara uyarısı ve milletimize çaÄŸrısını ülkemizin her köÅŸesine taşıyacağız. İstanbul'da, bu sabah, ÅŸafak vakti yaÅŸanan ve darbe dönemlerini aratmayan saçmalığı, il il, ilçe ilçe, sokak sokak milletimize anlatacağız. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuku, adaleti çiÄŸneyen bir iktidar, kendi meÅŸruiyetini de çiÄŸnemiÅŸ, hatta sonlandırmış demektir. Bu açıklamalarla birlikte, İYİ Parti'nin Türkiye genelinde demokrasi ve hukukun üstünlüÄŸü konusundaki hassasiyeti bir kez daha vurgulanmış oldu.”
bu kadar korkak olduklarini bilmiyordum haha, koca koca adamlar tir tir titriyor. sandiktan bu kadar korkulur mu? rakiplerine turlu kumpaslar kur, devletin butun gucunu arkana al sonra 'halkin iradesi' de, acinacak durumdasiniz. biz halkiz ve biliyoruz ki imamoglu'ndan degil, butun totaliter rejimlerin hastaligi olan halktan yani bizden korkuyorsun.
Bingöl'de trüf mantarının ekonomiye kazandırılması ve kentteki yapı stokunun deprem riski açısından incelenmesine yönelik iki ayrı proje için teknik destek protokolü imzalandı. Projelerden biri kırsal ekonomiye katkı sağlamayı, diğeri ise Bingöl'ün yapı güvenliğine ilişkin kapsamlı bir veri altyapısı oluşturmayı hedefliyor.
09.09.2026
23:57
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
Apple, yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerini tanıttı. Değişken diyaframlı kamera sistemi, 2 nm A20 Pro işlemci ve büyütülen bataryalarıyla dikkat çeken telefonların Türkiye fiyatları da açıklandı.
09.09.2026
23:56
Eğitim-Sen Bingöl'den KHK çağrısı: '10 yıllık hukuksuzluğa son verin'
Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, KHK'larla görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve yargı süreçlerinin hızlandırılması çağrısı yapıldı.
Bingöl Üniversitesi, YÖK'ün Bilim Kafe Etkinlikleri kapsamında Gazze'de savaşın eğitim, bilim ve akademi üzerindeki etkilerinin ele alınacağı bir panel düzenleyecek. 'Gazze'de Üniversite Olmak: Gazze İçin Bilim, Gelecek İçin Umut' başlıklı program, 16 Eylül'de Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
09.09.2026
23:53
Kadir Çintay yeniden aday: 'Hedefimiz 27'de 27'
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, 2022-2026 döneminde hayata geçirilen çalışmaları ve yeni döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. BİNTSO Başkanlığına yeniden aday olduğunu duyurarak Mavi Liste ile 10 meslek grubunda seçime gireceklerini belirten Çintay; Hedefimiz net, 27'de 27 yapmak.'
09.09.2026
14:13
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın