İYİ Parti'nin 81 il başkanlığı tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili ortak bir açıklama yapıldı. İyi Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa; 'İstanbul'da, bu sabah, şafak vakti yaşanan ve darbe dönemlerini aratmayan saçmalığı, il il, ilçe ilçe, sokak sokak milletimize anlatacağız.'
İyi Partili 81 il baÅŸkanı, İstanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın “yolsuzluk” ve “terör” suçlarından baÅŸlattığı iki ayrı soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan İstanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem İmamoÄŸlu'na destek açıklaması yaptı. Açıklamada "Demokrasiyi ve adalet duygusunu yaralayan gözaltı sürecini kınıyoruz" denildi.
İyi Parti Genel BaÅŸkanı Müsavat DerviÅŸoÄŸlu, İstanbul Belediye BaÅŸkanı İmamoÄŸlu'nun gözaltına alınmasının ardından 81 il baÅŸkanını olaÄŸanüstü toplantıya çağırdı. Ankara'da bir otelde yapılan toplantıya, il baÅŸkanları ve divan üyeleri katıldı. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından 81 il baÅŸkanı ortak bir açıklama yaptı.
Bingöl basınına açıklama yapan İyi Parti Bingöl İl BaÅŸkanı Hasan KızılboÄŸa; “İyi Parti İl BaÅŸkanları olarak; bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantımızda, Sayın Genel BaÅŸkanımızın yaptığı hayati ve tarihi uyarıları dikkatle dinledik. Sayın Genel BaÅŸkanımızın da ifade ettiÄŸi gibi; İYİ Parti, Cumhuriyet'e, demokrasiye, hukuka, bunun yanında toplumsal bir sözleÅŸme olan anayasa ve yasalara baÄŸlı siyaset anlayışıyla, bu deÄŸerlerimiz hilafına atılan ve atılacak her adımın karşısındadır” vurgusunda bulundu.
“Türkiye'nin Her KöÅŸesinde Siyaset Yapıyoruz”
Bizler Türkiye'nin her köÅŸesinde siyaset yapan il baÅŸkanları olarak, milletimizin sıkıntıları ve kaygılarının en yakın tanıklarıyız. Türk milleti büyük zorluklarla mücadele ederken, sorunları çözmekle görevli iktidar sahiplerinin, ÅŸahsi ikballeri ile ilgili hesaplar peÅŸinde olduklarının da en yakın ÅŸahitleriyiz. Bugün İYİ Parti grup toplantısında, Genel BaÅŸkanımız Sayın Müsavat DerviÅŸoÄŸlu'nun iktidara uyarısı ve milletimize çaÄŸrısını ülkemizin her köÅŸesine taşıyacağız. İstanbul'da, bu sabah, ÅŸafak vakti yaÅŸanan ve darbe dönemlerini aratmayan saçmalığı, il il, ilçe ilçe, sokak sokak milletimize anlatacağız. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuku, adaleti çiÄŸneyen bir iktidar, kendi meÅŸruiyetini de çiÄŸnemiÅŸ, hatta sonlandırmış demektir. Bu açıklamalarla birlikte, İYİ Parti'nin Türkiye genelinde demokrasi ve hukukun üstünlüÄŸü konusundaki hassasiyeti bir kez daha vurgulanmış oldu.”
bu kadar korkak olduklarini bilmiyordum haha, koca koca adamlar tir tir titriyor. sandiktan bu kadar korkulur mu? rakiplerine turlu kumpaslar kur, devletin butun gucunu arkana al sonra 'halkin iradesi' de, acinacak durumdasiniz. biz halkiz ve biliyoruz ki imamoglu'ndan degil, butun totaliter rejimlerin hastaligi olan halktan yani bizden korkuyorsun.
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.