Deprem ülkesi Türkiye 9. kez İmar Affı çıkarıyor. Hazine arazisini işgal edenler, kaçak ev, villa yapanlar, kaçak kat çıkanlar affa girecek. Yasalara uyan vatandaş da yine kaybedecek.
1999'da yaşanan Büyük Marmara depreminin ardından tüm partilere mensup milletvekillerince kurulan Meclis Araştırma Komisyonu raporunda, “Gecekondulaşma ve kaçak yapılaşmayı teşvik eden imar affı politikasından kesinlikle vazgeçilmelidir” denildi. Buna rağmen TBMM yıllardır tam aksini yapıyor.
Daha önce 8 kez imar affı çıkarılmıştı
AK Parti iktidarı döneminde 8 kez imar affı çıkarıldı. Meclis şimdi de Cumhur İttifakı'nın en küçük ortağı BBP'nin teklifi ile 9. affa hazırlanıyor. Hazine arazisini işgal edenler, kaçak ev, villa yapanlar, kaçak kat çıkanlar affa girecek. Yasalara uyan vatandaş da yine kaybedecek.
2018'de imar affından 16 milyar lira toplandı
İktidar son olarak 2018 yılında, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar sorununun çözülmesi amacıyla imar barışı düzenlemesini hayata geçirmişti. Yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25'inin yatırılması istendi. Süresi de uzatılan bu uygulamadan 10 milyonu aşkın kişi yararlandı ve yapı kayıt belgesi bedeli olarak da 16 milyar lira toplandı.
Teklifi BBP veriyor
İmar barışı için yeni adım 2023 seçimleri öncesinde Cumhur İttifakının en küçük ortağı Büyük Birlik Partisi'nden geldi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından TBMM'ye sunulan yasa teklifi ile 30 Temmuz 2022'den önce ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapılmış yapılar için imar barışı düzenlemesi uygulanması istendi.
Depremden hiç ders alınmadı mı?
Marmara depremi sonrası 122 milletvekili, “Depremlere karşı alınması gereken önlemler” konusunda Meclis Araştırması istemişti. Hazırlanan raporda, Deprem Bakanlığı kurulması, riskli bölgelere yapı izni verilmemesi gibi önlemler yer alırken “Gecekondulaşma ve kaçak yapılaşmayı teşvik eden imar affı politikasından kesinlikle vazgeçilmelidir” denilmişti. Önerilerin büyük bölümü gerçekleşmezken, bugüne kadar 8 kez imar affı çıkarıldı.
imar aflarıyla! dürüst vatandaşın hakkı; güçlü, zorba, işgalci, kanunsuz, illegal, kural tanımaz, siyasi ve maddi gücü arkasına alanlar tarafından hem de belediyeler ve hükümetler aracılığıyla resmen alenen göz göre göre gasp ediliyor. böyle bir şey olabilir mi, hazine ve belediye arazileri tüm toplumundur ama buna rağmen bu araziler yerelde birilerine peşkeş çekilirken ulusalda da imar aflarıyla hukuksal altyapısını oluşturup aferin size alın tepe tepe kullanın bu kaçak yapılarınızı deniliyor. İşte dürüst vatandaş olmanın bedeli...
Böyle hükümeti avrupa değil tüm dünya bile kıskanır(!) Sen böyle bir uygulamanın teklifini gelişmiş ülkelerde ver gör bak neler olacak... Yasalara uyan, vergisini ödeyen, yaptığı işi kanunlara kurallara göre yapan ahlaklı halkı zorla anarşist yapacaklar... Bu ne iş arkadaş? Biz de kafamıza göre İstanbul, Ankara, Turistik illerde hazine arazisine derme çatma müstakil ev yapalım imar affından yararlanıp ticarete dönüştürelim o halde! Çantalar dolusu faizleriyle birlikte(sözde faiz haram diyorlar utanmadan alıyorlar) kyk borcu ödedim. Hakkım haram zehir zıkkımdır. Teklifi verenler utanın!
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
06.11.2026
23:55
Binlerce personel onu arıyor!
Solhan'da 25 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan 81 yaşındaki Alzheimer hastası Cebbar Peşmen'i bulmak için yürütülen çalışmalarda 1.129 personel görev aldı. 6 dronla havadan tarama yapılırken, bugüne kadar yaklaşık 55 kilometrekarelik alan arandı. Ancak henüz bir sonuca ulaşılamadı.
06.11.2026
23:53
Baraç'tan Bingöl'ün doğalgaz limitleri için tepki!
Bingöl'de doğalgaz faturalarının vatandaşın bütçesini zorladığını belirten DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, iktidar milletvekillerine tepki gösterdi. Elâzığ'da tüketim limitlerine ilişkin yapılan düzenlemeyi hatırlatan Baraç, 'Halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorsanız Mecliste ne işiniz var?' diyerek Bingöl için de iklim koşullarına uygun düzenleme yapılmasını istedi.
06.11.2026
23:53
Bingöl'de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de polis ekiplerinin 30 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda uyuşturucu madde, silah ve kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 55 şüpheliden 27'si tutuklanırken, çok sayıda kaçak sigara ve elektronik sigara da ele geçirildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın