KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Imar sorunu aşılmalı!

Simani Mahallesi Elmalı konutlarında ikamet eden hak sahipleri, 30 yıldır imar mücadelesi veriyor. Vatandaşlar imar ve yapı izni talep ederken, belediye ise bölgenin mücavir alana alınması için başlatılan çalışmalarda sona gelindiğini belirtti.

Imar sorunu aşılmalı!
29 TEMMUZ 2017 CUMARTESİ 01:42
0
2099
0
AA aa

Simani Mahallesi yerleşkesinde bulunan Elmalı konutlarında ikamet eden vatandaşların yaşadığı imar sorunu 30 yıldır aşılamıyor. Yapı izni olmadığı için evlerini yenileyemeyen hak sahipleri, yetkilere sitem ediyor.

Sorunların kısa süre önce bir nebzede olsa giderildiğini belirten mahalle sakini Mehmet Fideci, bu konutlarda yaşayan 80 ailenin bulunduğu 30 yıllık barakaların yıkılıp dökülmelerine rağmen imar ve yapı izni olmadığı için bunları yapamadıklarını söyledi.

Fideci, "Eski ismi Kaleönü olan Simani Mahallesi'ne dışarıdan ilk biz gelip yerleştik. Burada 8 dönümlük bir araziyi aldık. Daha sonra gelen başka insanlarla beraber burası bir mahalle oldu. Şu an Bingöl merkezde tüm mahallelere yapı izni verilmiş, imar girmiş durumda. Buranın imar durumu 10 yıl önce bitti. Şu an hazinenin belediyeyi şikâyet ettiğini söylüyorlar. 'Benim orada mülküm, arazim var. Onu vatandaşlara paylaşmışsın.' demiş. Bu konuda hazine ve belediye mahkemelik olmuş. Bu durum biz mahallelilerin dışında olan bir şeydir. Herhangi bir vatandaş şikâyet edilmemiş. Bizler mağdur durumdayız, evlerimizi yıkıp yeniden yapmak istiyoruz, yapamıyoruz" diye konuştu.

“HİÇBİR MAHALLEDE YAPI İZNİ SIKINTISI YOK”

Kent merkezinde hiçbir mahallenin yapı izni sıkıntısının olmadığını ifade eden Fideci, şunları söyledi: “3 yıl önce hemen yanı başımızda 100 daire yapıldı. Yanı başımıza imar ve yapı izni verilmiş, niye verilmiş? Biz niye alamıyoruz? En kısa zamanda yetkililerin, özelikle sayın valimizden, belediye başkanımızdan yapı izni ve imar konusunun halledilmesini istiyoruz. Siyasiler hep seçim döneminde gelip bizleri görüyorlar. Seçimin dışında hiçbir siyasi parti gelip bizi sormadı. Belediye başkanları gelip bizlerin sorunlarını görmedi, dinlemediler."

Mahalle sakinlerinden Nusret Bozkurt ise, "30 yıldır burada yaşıyoruz, imar sorunumuz var. 30 yıl önce yapılmış 75 metrekare barakalarda hapis hayatını yaşıyoruz. Evlerimiz dökülüyor, bir tarafı yaparken diğer tarafı dökülüyor. Barakamın imar ve yapı izni olmadığı için 30 bin TL yama, tadilat yaparak harcama yaptım. Buna rağmen evlerimiz güvenilir değildir. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz” şeklinde konuştu.

BELEDİYE: “ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Konuya ilişkin açıklama yapan Bingöl Belediyesi ise konutların mücavir alana alınması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Açıklamada, “Simani Mahallesi yerleşkesinde bulunan söz konusu Elmalı Konutları'nda daha önce İl Özel İdaresince 18'inci imar uygulaması uygulanmıştır. İl Özel İdaresince uygulanan bu uygulama mahkemece iptal edildi ancak Tapu ve Kadastro Müdürlüğünde yapılması gereken işlemler yapılmadı. Elmalı Konutları belediye mücavir alanına alındıktan sonra imar planı yapılmış olup, 18'inci madde imar uygulamasının geri dönüş işlemleri yaptırılmıştır. Söz konusu alanla ilgili ihale yapılmış olup, ilan süresi 13 Temmuz 2017 tarihinde tamamlanmıştır. Tapu ve Kadastro Müdürlüğünce kontrol aşaması tamamlandıktan sonra Tapu ve Kadastro Müdürlüğündeki işlemler yapılacak. Bu aşamalar bitirildikten sonra Elmalı Konutları'ndaki sorun tamamen ortadan kaldırılmış olacaktır” denildi.

İLKHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.05.2025
20:24
Bingöllü aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
Bingöllü aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
Siirt'e gitmek üzere ticari taksiyle yola çıkan Bingöllü aile, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi yakınlarında kaza yaptı. Başka bir aracın çarpması sonucu meydana gelen kazada anne hayatını kaybederken, baba, çocuk ve taksi şoförü yaralandı.
22.05.2025
16:44
Bingöl`de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de Sebze Üretiminin Geliştirmesi Projesi çerçevesinde üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı. Coğrafi işaretli Guldar domatesinin yetiştirildiği köylerdeki çiftçilere de 50 bin adet Guldar domatesi fidesi verildi.
22.05.2025
16:30
'Bizim elimizdeki alınırken başkalarına fazlaca veriliyor!'
1971 depremi sonrası 1986'da Kiğı Çiçektepe'de yapılan deprem konutlarının 2015 depreminde ağır hasar gördüğünü ve 2024 Kasım'da yıktırıldığını aktaran Özaltun: 'Hak sahipliğimiz herhangi bir bilgi verilmeden iptal edilmiş. Biz oturacak ev bulamazken başka ailelere birden fazla konut veriliyor ve onlar da götürüp kiraya veriyor! Bu nasıl bir adalet? Kim koruyacak hakkımızı?'
22.05.2025
14:56
Bingöl`de ilkokul öğrencilerine `Deprem Gerçeği` Söyleşisi
Bingöl'de ilkokul öğrencilerine 'Deprem Gerçeği' Söyleşisi
Bingöl'de Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu öğrencilerine yönelik 'Bingöl'ün deprem gerçeği' konulu söyleşi gerçekleştirildi.
22.05.2025
14:32
Bingöl`deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde kayayı oyarak süzülen doğa harikası şelalenin görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü!
22.05.2025
13:29
Eleştirilere ‘zarfçıların pulcuları` çıkışı!
Eleştirilere 'zarfçıların pulcuları' çıkışı!
Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, kentin sorunlarına dair açıklamalarına karşı gizli nicklerle yöneltilen '50 yıldır o koltuktasın, ne yapmışsın?' eleştirilerine sert çıktı! İsimsiz yorumcuları 'zarfçıların pulcuları' diye nitelendiren Bayram, açtı ağzını yumdu gözünü…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın