KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Imf toplantısına 'ramazan' rötarı

IMF'nin her yıl eylülde yapılan Sonbahar Toplantıları, bu yıl ramazan nedeniyle bir aylık rötarla 21 Ekim'de başlayacak.

Imf toplantısına `ramazan` rötarı
05 EYLÜL 2007 ÇARŞAMBA 08:04
0
1041
0
AA aa
IMF, üyeleri arasında çok sayıda Müslüman ülke bulunması nedeniyle bu kararı aldı. IMF toplantısında Türkiye'yi Devlet Bakanı Mehmet Şimşek temsil edecek. IMF tarihinde ikinci kez İstanbul'da toplantı yapacak.

ULUSLARARASI Para Fonu'nun (IMF) her yıl Eylül ayında gerçekleştirdiği geleneksel Sonbahar Toplantıları; bu sene 11 Eylül'de başlayacak Ramazan ayı ve bitimindeki Ramazan Bayramı nedeniyle, bir aylık rötarla 20 Ekim'de yapılacak, Sonbahar Toplantıları'nı genellikle eylül ayının son haftasında gerçekleştiren IMF'nin uluslararası nitelikteki bu etkinliği için her yıl Washington'a dünyanın 185 ülkesinden binlerce ziyaretçi geliyor. IMF'nin 185 üyesi arasıda, Müslüman nüfusu çoğunlukta olan ülke sayısı 50'nin üzerinde. IMF Yönetimi, ortak yaklaşım sonucu yıllık toplantı tarihini 11 Eylül'de başlayacak Ramazan ayı ve 12-14 Ekim tarihleri arasındaki Ramazan Bayramı'nı izleyen haftasonu olan 20 Ekim olarak belirledi.

ŞİMŞEK'İN FORMATI: IMF'nin Sonbahar Toplantıları'na Türkiye'den Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile ekonomi yöneticileri katılacak. Toplantılarda, seçimle birlikte tartışmaya açılan "Türkiye'nin IMF ile ilişkisinin hangi düzeyde süreceği" sorusunun yanıtı da şekillenecek. Türkiye'de siyasete, Londra'da uluslararası fon yöneticiiğini bırakarak katılan Şimşek, halen yürürlküte olan ve 2008 Mayıs'ında bitmesi öngörülen stand-by anlaşmasının devamını gerekli bulmuyor. Şimşek, tıpkı selefi Ali Babacan gibi, Türkiye'nin beş yıldır IMF'ye net dış borç ödeyicisi konumunda olduğunu ve IMF finansmanına ihtiyaç bulunmadığı düşüncesinde. Bakan Şimşek, "Verimlilik ve rekabet ayağını öne çıkaran programlarla ilişki sürebilir" düşüncesini taşıyor.

İKİNCİ KEZ İSTANBUL IMF toplantıları yine geleneksel olarak her üç yılda bir Washington dışında bir üye ülkede gerçekleştiriliyor. IMF'nin 2009 yılı toplantısı 54 yıl sonra ikinci kez yine İstanbul'da yapılacak. 7-8 bin ziyaretçi anlamına gelen bu dev organizasyonun kararı ve hangi ülkede yapılacağına dört-beş yıl öncesinden karar veriliyor. IMF, evsahibi ülkeyi seçerken, toplantının yapılacağı kentin finans merkezi konumunda ya da böyle olma potansiyeline sahip olmasına ilişkin kriterleri dikkate alıyor. IMF'nin 1955 yılında toplandığı İstanbul, ikinci kez toplantı yapılacak ilk şehir olacak.


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın