KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Inancını yaşamak isteyenlerin sorunlarına sırt çevirdiler

Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yayımlanan Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde başörtüsü serbestliğinin olmamasına tepki göstererek, imza sahiplerinin bu imza ile inancını yaşamak isteyenlerin sorunlarına sırt çevirdiklerine dikkat çekti.

Inancını yaşamak isteyenlerin sorunlarına sırt çevirdiler
28 KASIM 2012 ÇARŞAMBA 08:54
0
1475
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerini düzenleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerin giyecekleri kıyafetlerde serbest bırakıldı. Belli sınırlamalar hariç öğrenciler istedikleri kıyafetleri giyebilecek ve öğrencilere tek tip kıyafet zorlaması yapılamayacak. Bakanlığa bağlı özel kurumlarda ise öğrenci velilerinin yüzde 60'nın isteğine bağlı olarak okul yönetimi öğrencilere yönelik kıyafet belirleyebilecek. Yönetmelikte imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında okuyan kız öğrencilerin tüm derslerde, seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinin yer aldığı diğer ortaokul ve liselerde ise sadece Kuran-ı Kerim dersinde başlarını örtebilecekleri belirtildi.

“BU HAK ARAYIŞINI HAKLI BULMADIKLARINI TESCİL ETMİŞ OLDULAR”

Mustazaflar Cemiyeti, bu düzenlemede başörtüsü serbestliğinin yer almamasına sert tepki gösterdi.

Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi'nden yapılan açıklamada: “Cumhurbaşkanı, Başbakan ve 25 Bakan, bugün yasalaşan kılık ve kıyafet yönetmeliği ile ilköğretimde başörtüsünü resmen yasakladılar. İnancını yaşamak isteyenlerin sorunlarına sırt çevirdiklerini, görmezden geldiklerini, okullara alınmayan, tecrit edilen ve dövülen kız çocuklarının dramlarına duyarsız kaldıklarını, ilgisiz olduklarını, bu sorunu umursamadıklarını, bu hak arayışını haklı bulmadıklarını tescil etmiş oldular” denildi.

ALLAH'A NASIL VERECEKLER?

İnançlı insanlara yapılanlara yönelik tepki ifadelerinin de yer aldığı açıklamada, yatalak mahkumların affedilmemesi de eleştirildi.

Açıklamada: “Cezaevlerinde Müslüman mahkûmlara ve ailelerine sevk tehcirini, felçli ve yatalak Müslüman mahkûmları affetmeme inadını, İslami STK'lara reva görülen sindirme, baskı, cezalandırma ve kapatmaları, Kürt sorununa sistemin bakışı ile çözüm getirme yaklaşımını, dış politikada hakkaniyet ve adaletten kopuşu acaba her şeyin hesabını çetin bir şekilde soracak Allah'u Teâla'ya nasıl vereceklerdir?” ifadeleri kullanıldı.

“BAŞÖRTÜSÜNÜ SEÇİM MALZEMESİ YAPANLARI HALKA ŞİKAYET EDİYORUZ”

Başörtüsü sorununu çözeceğiz deyip çözmeyenleri, güçlük çıkaranları, başörtüsünü ağzına dolayıp seçim malzemesi yapanları halka şikâyet ettiklerinin vurgulandığı açıklamada, şu görüş ve ifadeler yer aldı:

“Başörtüsü sorununu çözeceğiz deyip çözmeyenleri, güçlük çıkaranları, başörtüsünü ağzına dolayıp seçim malzemesi yapanları halka şikâyet ediyoruz. Müslüman insanların sorunlarına duyarsız kalıp, dertleri ile dertlenmeyenleri Müslüman halkımıza şikâyet ediyoruz. Bin hükümet de başörtüsünü yasaklasa, sol veya muhafazakâr bir hükümet de yasaklasa bu yasak, Müslüman insanların umurunda değildir. Allah Azze ve Celle'nin kararı ve tehdidi her sözün üstündedir. Söz konusu yönetmelik göstermektedir ki; Türkiye'nin gerçekten ve acilen hak adına siyaset yapacak yürekli ve adil siyasetçilere ihtiyacı vardır. Özellikle Müslümanları temsil edecek ve sorunları için didinecek dava ehli siyasetçilere ihtiyacı vardır. Hiçbir kanun, yönetmelik ve yasak bizleri Allah'ın emri olan başörtüsü emrini yerine getirmekten alıkoymayacaktır. Zülüm ve baskıyla halkın inançlarını engellemeye çalışanların yâda duyarsız kalanların geçmişte nasıl bir zillete düştüklerini yüce Allah bize göstermiştir. Bu akıbetten herkesin korkması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kararnameyi çıkaranları Allah'a havale ediyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2025
15:19
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gerçekleştirilen törenle kutlandı. Sporcuların hünerlerini coşkuyla sergilediği ve özel öğrencilerin halaylar çektiği kutlamalarda muharip uçakların geçişi ise heyecanı doruğa çıkardı.
19.05.2025
13:59
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Nektar kesesi, başlarının yanında iki bitişik gözü ve başlarının üstünde üç tekil gözü bulunan bal arıları, 170 koku alıcısı sayesinde çiçeklerden bal üretiyor ve kendine has kokuları olan kolonilerini bulabiliyor. Yarım kilo bal için milyonlarca çiçek dolaşan arıların çıkardığı 'vız' sesinin nasıl oluştuğu ise şaşırtıcı!
19.05.2025
13:26
BİNHAD Türkiye finalinde…
BİNHAD Türkiye finalinde…
Bingöl Halk Oyunları Araştırma Spor Kulübü, THOF Kulüpler Arası Gurup Yarışmasında birincisi oldu. Ekip, Türkiye finalinde Bingöl'ü temsil edecek.
19.05.2025
13:04
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
SGK, terör mağdurlarına aylık bağlanmasında yaşanan sorunları çözmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdi. Başvurular doğrudan dilekçe ile SGK'ya yapılabilecek ve terör mağdurları 9.619 TL'ye varan maaş alabilecek.
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın