KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

'İnatla vatanına sahip çıkan bir millet daha yoktur'

Bingöl Valisi Kadir Ekinci: 'İnatla ve hakikaten büyük bir basiret ve derinlikle ülkesine sahip çıkan, vatanına, milletine sahip çıkan bir millet daha yoktur. Bu toprakların bir karışını bile ilelebet hiç kimseye vermeyeceğimizi, hiç kimsenin bu topraklara göz diktirmeyeceğimizin de sözünü burada tekrarlamış olalım.'

`İnatla vatanına sahip çıkan bir millet daha yoktur`
09 ŞUBAT 2020 PAZAR 16:05
3
1719
1
AA aa

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK), Genç Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği destekleriyle Genç ilçesi Kültür Merkezi'nde “Şühedaya Vefa” konulu program düzenlendi. Programa Vali Kadir Ekinci, 49'uncu Tugay Komutanlığı komutanı Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe, Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, ilçe protokolü, şehit ve gazi aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Vali Kadir Ekinci, “Dünya üzerinde başka bir millet var mıdır, bu kadar şehit veren, bu kadar gazisi olan aynı zamanda hiç çekinmeden de bu kadar acıya rağmen içinden gelerek vatan sağolsun diyen bir millet diye düşündüm. Aslında bu tarz vahim hadiseleri yaşamayı ama aynı zaman şehadeti göze almayı, bu toprakları vatan edinirken bunun kararını vermiştik. Dünya üzerinde de emin olun başka bir millet yoktur. Bu kadar yiğidini, gözünün bebeği yavrusunu toprağa verip de vatan sağolsun diyen ve hala vatanının bir karış toprağını vermeme uğruna ısrarla, inatla ve hakikaten büyük bir basiret ve derinlikle ülkesine sahip çıkan, vatanına, milletine sahip çıkan bir millet daha yoktur. Bu toprakların bir karışını bile ilelebet hiç kimseye vermeyeceğimizi, hiç kimsenin bu topraklara göz diktirmeyeceğimizin de sözünü burada tekrarlamış olalım. Her birimizin canını da mal olsa, evlatlarımızın canına da mal olsa, anamızın, babamızın canına da mal olsa Allah'ın izniyle bir karış toprağımızı bile vermeyeceğiz” dedi.

Genç ilçesinde çok şehit verdiklerini anımsatan Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, “Şehitlerimizin hatıraları sadece fotoğraf karelerinden ibaret değil. Genç ilçesi aslında yıllarca terörle anılan bir ilçe oldu. Genç ilçesinde can verdik, cananlar verdik, yar verdik, yardan geçtik ama bir şeye asla izin vermedik. Bu ilçemizde ezanımızın susmasına, bayrağımızın inmesine, onur ve şerefimizin ayaklar altında çiğnenmesine asla izin vermedik. Bundan geçmişten bu yana emeği geçen dava arkadaşlarımızdan Allah razı olsun” diye konuştu.

Şehit ailelerinin unutulmayacağını anımsatan Sözen, “Hepimizin bildiği üzere operasyondayken abisinin şehit haberini alan güvenlik korucumuz, kendisine haber verildiğinde ben asla operasyonu yarım bırakıp, abimin cenazesine gitmem. Bu operasyon sonuçlandırılıncaya kadar ve teröristler etkisiz hale getirilinceye kadar buradayım diyen kahraman korucularımız var. Hepsinin ayrı ayrı kahramanlıkları var. Biz federasyon olarak şehit ailelerimizi unutmadığımızı, unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55528)
10 Şubat 2020 Pazartesi 20:38
Ve inanin böyle temiz yürekli bir millet çok daha iyi hayat şartlarini hak ediyor ..
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın