KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2026 Perşembe
°C

İndirim geldi! Her bin TL'lik alışverişte 100 TL cepte kalacak

Mobilyada KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e düştü. Düzenleme sonrasında ortaya çıkan yüzde 8'lik KDV fiyatlara da yüzde 10 indirim olarak yansıyacak. Bu da her bin TL'lik mobilya alışverişinde 100 TL'lik bir avantajı tüketiciye yansıtacak.

İndirim geldi! Her bin TL`lik alışverişte 100 TL cepte kalacak
06 OCAK 2020 PAZARTESİ 08:53
0
1638
1
AA aa

Yeni evlenecek çiftlerin toplamda yaptığı 20 bin TL'lik mobilya alışverişinde KDV indirimiyle birlikte 2 bin TL cepte kalacak. İndirim sonrasında mobilya alımında güzel bir fırsatın ortaya çıktığını kaydeden sektör temsilcileri, vatandaşı ihtiyacı olmadığı eşyaları almaması noktasında da uyarıyor.

Mobilya üreticilerinin uzun zamandan beri beklediği indirim haberi yeni yılında geldi. Mobilya ürünlerinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 10'a düşürüldü. 2018 yılı sonu itibariyle hayata geçirilen 2019 ortasında ise sona eren yüzde 8 KDV uygulamasının 2020 yılı için ne zamana kadar uygulanacağı ise henüz net değil.

Sektör temsilcileri ise hem üretici, hem satıcı hem de son kullanıcıyı ciddi anlamda rahatlatacak KDV indirimi uygulamasının kalıcı olmasını istiyor.

Tüketici tarafında indirim sonrasında herkesin merak ettiği konu mobilya ürünlerinde bu düşüşün etkisinin ne olacağıydı.

Yeni yılda uygulanmaya başlayacak yüzde 8'lik KDV oranı tüm mobilya ürünlerine en az yüzde 10 indirim olarak yansıyacak.

KDV oranın yüzde 8'e düşürülmesiyle her bin TL'lik alışverişte 100 TL cepte kalacak.

FİNANSAL KRİZE SOKUYORDU

Sektöre de hareket getirecek indirim kararını yenisafak.com için değerlendiren Türkiye Mobilya ve Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, KDV indiriminin sektör adına birçok olumlu gelişmeye de kucak açacağına vurgu yaparak, ''Sektörümüzün daha da canlanacağı şu günlerde, ekonomimize yıl boyunca ivme kazandıracak yoğun bir tempo bizleri bekliyor. Bu süreçte özellikle kayıt dışı işlemlerin azalması ve sektördeki haksız rekabetin önüne geçilmesi de sağlanacaktır. Sektörümüzde mevcut çalışma koşulları ile peşinen ödenen yüzde 18 KDV tutarının 12 ile 18 taksit olarak bizlere dönmesi şirketleri finansal krize sokmaktaydı. Yeni dönemdeki KDV indirimi sektör içerisindeki tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldıracaktır. KDV oranının yüzde 8'e düşürülmesi üreticilerin ekonomik beklentilerine cevap niteliği olabilecek bir gelişmedir.'' dedi.

GÜZEL BİR ŞANS ORTAYA ÇIKTI

KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesiyle tüketicilerin de ciddi bir oranda kar elde edeceğini kaydeden Balcı, bu KDV indirimiyle ülkemizin dört bir yanındaki vatandaşın bütçesine uygun ve alım gücünü zorlamadan da mobilya satın alabileceği güzel bir şans ortaya çıkmış oldu.'' diye konuştu.

20 BİN TL'DE 2 BİN TL

Mobilyada ne kadarlık bir indirim gerçekleşeceğine yönelik de konuşan Balcı, KDV'nin yüzde 8'e inmesiyle oturma grubu, yatak odası gibi mobilyalarda yüzde 10'luk bir indirim gerçekleşeceğini bunun da yeni evlenecek bir çiftin her bin liralık alışverişlerde ortalama 100 TL ceplerine kar olarak kalacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; ''Daha somut bir örnek vermek gerekirse yüzde 8 KDV oranıyla tüketici 20 bin TL'lik bir alışverişte ortalama 2 bin TL'ye yakın bir kar edecek.''

İHTİYAÇ FAZLASINI ALMAYIN UYARISI!

KDV'deki indirimin olumlu bir gelişme olduğunu fakat bu durumun ihtiyaç fazlası ürünlerin satın alınması anlamına gelmemesi gerektiğini dile getiren Balcı, mobilya sektöründe piyasaya sürülen her ürünün, tüketiciler tarafından ihtiyaç olarak algılanmaması gerektiğini, bu süreçte de tüketicilerin yalnızca gerçekten ihtiyaçları olan ürünleri satın almalarını tavsiye etiğini kaydetti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54310)
09 Ocak 2020 Perşembe 09:02
Maalesef öyle olmuyor, şöyle oluyor, ürün fiyatı 10.000 KDV () = 11.800, KDV %8 olunca bu defa ürünün fiyatı yine 11.800 TL oluyor. 1.000 TL'lik fark da satıcıda kalıyor :( ... piyasa böyle
19.03.2026
02:18
Bingöl`de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen törende, şehitler için dualar edildi, anıta karanfiller bırakıldı. Vali Çelik; 'Üzerinde bulunduğumuz bu topraklar sadece bir coğrafya değil, sayısız kahramanlık hikayesinin yazıldığı bir hakikat arşividir' dedi.
19.03.2026
02:16
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Trafik cezalarındaki düzenlemenin ardından yeni bir düzenleme geliyor. Araçlarda ön cama cep telefonu sabitlemek için kullanılan tutucular artık ağır kusur sayılacak. Bu kural ihlalinin cezası da yüksek. Para cezası 21 bin lirayı bulurken, trafikten men cezası da var.
19.03.2026
02:14
Bahar geldi ama Karlıova`da kar mesaisi bitmedi
Bahar geldi ama Karlıova'da kar mesaisi bitmedi
Bahar aylarına girilmesine rağmen yoğun kar yağışı etkili olduğu Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin zorlu mesaisi devam ediyor.
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın