KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Infaz öncesi takip!

Karlıova ilçesinde seçim çalışmaları yürüttüğü sırada öldürülen HDP'nin seçim minibüsü şoförü Hamdullah Öğe’nin daha önce Erzurum plakalı bir araç tarafından takip edildiği ortaya çıktı. Cenaze işleminde konuşan Baluken, Öğe’nin vücudunda 50'ye yakın kurşun izinin olduğunu söyledi.

Infaz öncesi takip!
05 HAZİRAN 2015 CUMA 02:55
0
3814
0
AA aa

 Bingöl'ün Karlıova ilçesinde seçim çalışmaları yürüten HDP'nin seçim minibüsü şoförü Hamdullah Öğe, Serpmekaya Köyü yakınlarında kimliği belirsiz kişiler tarafından pusuya düşürülerek infaz edildi.

DEMİRTAŞ BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ

Erzurum Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından defin için köye getirilen Öğe'nin cenazesine, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile çok sayıda vatandaş katıldı. Erzurum'daki miting nedeniyle defin işlemini beklemeden köyden ayrılan Demirtaş, aileye baş sağlığı diledi.

Öğe'nin cenazesi defnedildikten sonra bir açıklama yapan İdris Baluken, “Aslında plan en az 10-20 arkadaşımızın katledilmesi, büyük bir kaos ortamı oluşturulmasıydı. Arkadaşımız araçtan indirildikten sonra infaz edilmiş. Araçta tek bir damla kan yok. Genç bedeninde 50'ye yakın kurşun deliği var ve arkadaşımız infaz edildikten sonrada tüm partimize tüm halkımıza yönelik mesaj verilmek için partimizin aracı deyim yerindeyse delik deşik edilmiştir. Bunların bir tesadüf olmadığını çok iyi biliyoruz" dedi.

İHD: “ÖNCEDEN TAKİP EDİLMİŞ”

Olayın olduğu akşam Karlıova'ya giden İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi heyeti, önemli bilgilere ulaştı. İzlenim ve incelemelerini aktaran heyet, Öğe'nin kullandığı seçim arabasının daha önce 25 plakalı bir araç tarafından takip edildiğini bildirdi.

İHD tarafından yapılan açıklamada, “İki gün önce Erzurum plakalı (25) mor bir aracın kendilerini takip ettiği bilgisini alan DBP ilçe yöneticilerinden biri Hamdullah Öğe'yle birlikte takip eden aracı tanımak için geri dönüş yapmış, bunu fark eden araç da hızla Erzurum yoluna doğru ilerlemiştir. Söz konusu takip Erzurum Çatak yol ayrımına kadar devam etmiş, ama aradaki mesafe uzun olduğu için aracın plakası alınamamıştır. Diğer taraftan Hamdullah Öğe'nin kendisi ve ailesine yönelik tehdit ve şiddet nedeniyle daha önce de 25 Mayıs 2004 tarihinde İHD raporlarına geçtiği bilinmektedir” denildi.

“KOL VE BAŞININ BİR KISMI PARÇALANMIŞ”

Aracın ateşli silahlarla tarandığı ve araç içerisinde kan izinin olmadığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Aracın içinde kan izine rastlamadıklarını ama çok sayıda kurşun izi gördüklerini söyleyen şahıs, araca 50-100 metre mesafede taşlık bir alanda Hamdullah Öğe'nin cenazesini bulduklarını, vücudunun kol tarafı ile başının bir kısmının uzun namlulu silahlarla parçalandığını gördüklerini ifade etmiştir. Bir başka şahıs ise Hamdullah Öğe'nin güvenlik nedeniyle bir tabancı taşıdığını ama bunu kullanamadığını tahmin ettiğini söylemiştir... Cenazeye eşlik eden tıp doktoru HDP adayı Serhat Gümüş'ün otopsi savcısından aldığı bilgilere göre Hamdullah Öğe'nin vücuduna 30'dan fazla kurşun isabet etmiş, kurşunların çoğu baş ve göğüs kısmına isabet etmiştir. Yine edinilen bilgilere göre Hamdullah Öğe'nin kullandığı araç virajlı yolda yavaşladığı sırada ön ve yan kısımdan olmak üzere çapraz ateşe tutulmuş, aracın lastiği patlamıştır” ifadelerine yer verildi.

Olayın ciddi bir provokasyon olduğunu vurgulanan açıklamada, “profesyonel bir cinayet olduğu ve bu cinayetten sonra kitlelerin tepki ve taşkınlık göstermesinin planlandığı değerlendirmesi yapılmaktadır. Bu durumun farkında olan HDP yöneticileri de taşkınlık yapılmaması uyarısında bulunmuş ve durumun takipçisi olacaklarını ifade etmiştir. İHD Bingöl Şubesi geniş inceleme raporunu daha sonra kamuoyuyla paylaşacaktır” denildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.07.2025
03:59
Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl-Elazığ'da yolunda otomobilin şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ağır yaralandı.
17.07.2025
03:42
Bingöl`de 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi, 4 şahıs hakkında işlem başlatıldı.
17.07.2025
03:39
Bingöl`de Bin 651 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de Bin 651 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, bin 651 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
17.07.2025
03:29
Yılmaz`dan ‘Yeni Anayasa ile Güçlü Demokrasi` vurgusu
Yılmaz'dan 'Yeni Anayasa ile Güçlü Demokrasi' vurgusu
15 Temmuz'un ardından milli iradenin güçlenmesi, yeni anayasa çalışmaları, terörsüz Türkiye ve Türkiye Yüzyılı vizyonunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; 'Demokratik standartlarımızı yükseltmek, daha iyi noktalara getirmek durumundayız. Yeni Anayasa ve onunla bağlantılı diğer çalışmalarla inanıyorum ki Türkiye gelecekte çok daha güçlü bir demokrasi olacaktır. Millî iradeye hiç kimse saldırmayı aklının ucundan dahi geçiremeyecektir' dedi.
17.07.2025
03:03
Duran:
Duran: 'Türkiye, küresel vicdanı temsil etmektedir'
Türkiye'nin uluslararası krizlerin çözümüne katkı sunan, komşularının ve bölgesinin güvenliğine yön veren bir aktör olduğunu vurgulayan Duran, uluslararası düzende adil ve insan odaklı bir sistem için mücadele eden öncü bir ülke konumuna gelen Türkiye'nin, küresel vicdanı temsil ettiğinin altını çizdi.
16.07.2025
02:42
Bingöl`de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksiciler yeni zam tarifesini duyurdu. Bugün itibariyle geçerli olacak tarifeyle nereden nereye kaç liraya gidilecek? İşte yeni tarifenin detayları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın