KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Ingilizce ve beden ders saatleri artıyor

(MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, 2007-2008 öğretim yılında İngilizce ve Beden Eğitimi ders saatlerinin artacağını belirterek, “İlköğretim 4 ve 5. sınıflarda halen haftada 2 saat olan İngilizce ders saati haftada 3 saate, 1 saat olan beden eğitimi dersi de 2 saate çıkarıldı” dedi.

Ingilizce ve beden ders saatleri artıyor
11 HAZİRAN 2007 PAZARTESİ 10:10
0
1058
0
AA aa
Prof. Dr. Erdoğan, AB'ye üyelik sürecini başlatan Türkiye'de yabancı dil eğitimine daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirterek, bunu sağlamak için atılan adımlardan birinin de İngilizce derslerine okullarda daha fazla yer verilmesi olduğunu belirtti.

Erdoğan, ilköğretimde yabancı dil ders saati sayısın artırılmasının gerekçelerini şöyle anlattı:“Öğrenmede ilk çocukluk dönemlerinin etkisi hemen herkes tarafından bilinen bir  gerçektir. Bu yaş dönemi, yabancı dil söz konusu olduğunda daha fazla önem kazanmaktadır. Ülkemizde yabancı dil eğitimi daha önceden ilköğretim 6. sınıftan başlıyordu. Ancak bunun yanlış olduğu fark edildi ve yabancı dil, ilköğretim 4. ve 5. sınıftan itibaren okutulmaya başlatıldı. Ancak AB'ye üyelik yolunda önemli adımlar atmış bir ülke olan Türkiye'de bunun da yeterli olmadığı, ders saatinin artırılması gerektiği pek çok çevre tarafından olduğu gibi Bakanlığımızda da konuşulmaktaydı. Çalışmaların sonucunda ilköğretim 4 ve 5. sınıfta yabancı dil ders saati sayısının haftada 2 yerine 3 saat olması kararlaştırıldı.”

Bu uygulamayla öğrencilerin erken yaşlarda ve daha çok yabancı dil dersi göreceklerini belirten Erdoğan, bunun sonucunda da Türkiye'deki yabancı dil eğitiminin nicelik açısından olduğu gibi nitelik açısından da artacağını ifade etti.

Erdoğan, Yeni Ortaöğretime Geçiş Sisteminde yabancı dil dahil tüm derslerden soru sorulacağını hatırlatarak, “Bu sisteme göre 6, 7. ve 8. sınıfların sonunda yapılacak olan merkezi sınavlarda yabancı dilden de soru sorulacağını, böylece öğrencilerimizin bu derse daha fazla ilgi ve gayret gösterecekler” dedi.

BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ

Gerek ilköğretimde gerekse ortaöğretimde eğitimin, merkezi sınavlara odaklı olarak sürdürüldüğünü, bu nedenle öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmalarına katkı sağlayacak, becerilerini geliştirecek olan derslere gereken önemin verilmediğini anlatan Erdoğan, gelişme çağındaki öğrencilerin “bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı yetişmelerinde önemli bir rol oynayan beden eğitimi dersi”nin de müfredatta hak ettiği kadar yer almadığını belirtti. Erdoğan, bu durumun hem psikoloji ve pedagoji bilimi hem de toplumun geleceği açısından doğru bir yaklaşım olmadığını kaydetti.

Erdoğan, beden eğitimi dersinin ilköğretim okullarında 1 saatten 2 saate çıkarıldığını bildirdi.

İlköğretim aşamasındaki çocukların gelişimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmelerini sağlamanın bir zorunluluk olduğunu ve aynı zamanda devletin de görevi olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu ders öğrencilerin okulu daha çok sevmesine, okula bağlanmasına ve enerjilerini olumlu yönde harcamalarına katkı sağlamaktadır. Beden Eğitimi dersiyle ekip ruhuna sahip olmayı, sorumluluk almayı ve bunu yerine getirmeyi, paylaşmayı, dayanışmayı öğrenmektedir. Böylece arkadaşlarıyla daha çok kaynaşmakta ve sosyalleşmektedir. Tüm bu nedenlerle biz de beden eğitimi dersi haftada iki saate çıkarma kararı aldık ve bunu uygulamaya geçiriyoruz.”

HÜRRİYET
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın