KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Haziran 2025 Cumartesi
°C

Inönü son kez omuzlarda

Türk siyasetinin ve bilim dünyasının gülen yüzü, SHP'nin Onursal Genel Başkanı Erdal İnönü, İstanbul'da toprağa veriliyor. Cenaze Teşvikiye Camii'nden böyle uğurlandı.

Inönü son kez omuzlarda
04 KASIM 2007 PAZAR 13:54
0
929
0
AA aa
Erdal İnönü'nün cenazesi, bugün Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından, Zincirlikuyu'daki aile kabristanında toprağa verilecek.

ABD'de vefat eden eski başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı Prof. Dr. Erdal İnönü, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanıyor.

Erdal İnönü'nün Amerikan Hastanesi morgunda bulunan cenazesi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve yeğeni Hayri İnönü tarafından alınarak konvoy eşliğinde öğle vakti cenaze namazının kılınacağı Teşvikiye Camii'ne getirildi. 

İnönü'nün Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, cami avlusundaki musalla taşına konuldu. Polis tören kıtası, karanfillerle süslenen ve baş kısmında fotoğrafı bulunan İnönü'nün tabutu başında saygı nöbeti tutuyor. Törene katılanların da Erdal İnönü'nün tabutu yanında saygı duruşunda bulundukları görüldü.

Öte yandan, Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü ve diğer aile üyelerinin yanı sıra Hikmet Çetin ve Onur Kumbaracıbaşı da cami avlusunda hazırlanan özel bölümde taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazının ardından cenaze Teşvikiye Camii'nin avlusundan alınarak Zincirlikuyu'daki aile kabristanlığına götürülmek üzere yola çıktı.

Bazı yollar trafiğe kapalı

İnönü için bugün İstanbul'da düzenlenecek cenaze töreni nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr.Erdal İnönü için Teşvikiye Camii'nde düzenlenecek tören dolayısıyla bazı cadde ve sokakların trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Açıklamada, Vali Konağı, Hüsrev Gerede, Maçka ve Teşvikiye caddeleri ile Amerikan Hastanesi önündeki Dr. Müfide Küley, Cami, Ahmet Feragi, Teşvikiye Bostan, Akkavak ve Atiye sokaklarının trafiğe kapatılacağı kaydedildi.

Ayrıca, Nişantaşı Bronz Sokak'ta trafiğin ters yönde işleyeceği belirtilerek, ihtiyaç duyulması halinde bildirilen yollar dışında bazı cadde ve sokakların da trafiğe kapatılabileceği uyarısında bulunuldu.



Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2025
21:59
Binler Çaytepe`de buluştu!
Binler Çaytepe'de buluştu!
Zıkte Aşireti'nin merhum lideri Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, Çaytepe Köyü'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programıyla anıldı. 2 bini aşkın kişinin katıldığı anlamlı buluşmada Aşiretin yeni lideri olarak ilan edilen İbrahim Ataoğlu, Zikte Aşireti'nin yüzyıllardır süregelen bir gönül bağı olduğunu vurguladı: 'Toprağa, mala, menfaate değil; sevgiye, sadakate, saygıya ve gönül birliğine dayanan bir yapımız var. En büyük gücümüz birbirimize olan bağlılığımızdır. Bu bayramla birlikte geleceğe daha umutla bakmak, bu birlikteliği kalıcı bir bayrama dönüştürmek istiyoruz.'
07.06.2025
21:58
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 156 gram kokain ile yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.06.2025
21:57
Kazayı telefon uygulaması 112`ye bildirdi
Kazayı telefon uygulaması 112'ye bildirdi
Bingöl-Diyarbakır karayolunda yoldan çıkan bir araç, takla attı. Araçta bulunan bir cep telefonunun kaza algılama programından 112'ye ihbar düşmesi sonucu bölgeye giden ekipler, ilk müdahalelerin ardından yaralıları hastanelere sevk etti.
07.06.2025
21:55
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2`si ağır 4 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2'si ağır 4 yaralı
Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
06.06.2025
00:45
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl'de gazetecilerin öncülüğünde 'Bingöl Basın Konseyi' kuruldu. Basının birleştirici gücünü ortaya koymayı hedefleyen konsey, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak kentin sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiklerine katkı sunmayı planlıyor.
06.06.2025
00:43
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Bingöl siyasetinde iz bırakanlar arasında yer alan Zıkte Aşireti Merhum Lideri Bingöl Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu için 7 Haziran 2025 Cumartesi günü Çaytepe Köyü'nde Mevlid-i Şerif okutulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın