KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Inşallah said nursi üniversitesi de kurulur

AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, 'İnşallah Bediüzzaman Said Nursi Üniversitesi de kurulur' dedi

Inşallah said nursi üniversitesi de kurulur
11 NİSAN 2012 ÇARŞAMBA 00:36
0
1961
1
AA aa

AK Parti Bingöl Milletvekili Taş, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ın ‘Üniversite bünyesinde Risale-i Nur ve Said Nursi Enstitüsü kurulacağı' sözlerine destek verdi.

Said Nursi'nin insanların dünya ve ahiret saadetleri için mücadele ettiğini ifade eden Taş, “Bediüzzaman Türkiye'nin bir ve beraber olmasında önemli bir etkendir. Kendi bölgem olduğu için biliyorum bugün özellikle doğu ve güneydoğuda Said Nursi'nin çok özel bir yeri vardır. Hangi görüşten olursa olsunlar herkesin Said Nursi'ye saygısı vardır” dedi.

Said Nursi'nin görüşlerinin üniversite bünyesinde ele alınmasının yaşanılan problemlere etkin çarelere üreteceğine dikkat çeken Taş, “Üç günlük Münazarat Sempozyumunda bunu net bir şekilde gördük. Herkes çok özgür bir ortamda Kürt sorunu ile ilgili düşüncelerini aktardı. Said Nursi'den anladıkları çözüm önerilerini anlattı. İnşallah en kısa sürede hayata geçer de Türkiye bu yangını söndürür” diye konuştu.

Artuklu Üniversitesinde Risale-i Nur ve Said Nursi Enstitüsü kurulmasını desteklediğini vurgulayan Taş, “Akademik camianın bu meselede ön ayak olması herkesin yararına. Üniversiteler ülkelerin lokomotifidir. Rektör bey başından beri her türlü fikir ve düşüncenin özgürce konuşulması için gayret gösteriyor. Açılım sürecinde Yaşayan Diller Enstitüsü kurarak en büyük desteği verenlerin başında gelmektedir. İnşallah Bediüzzaman Said Nursi Üniversitesi de kurulur” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
SAİD MİRZA (@Misafir_8291)
11 Nisan 2012 Çarşamba 12:21
BÖYLE BÜYÜK(!!) İNSANLARIN SAİD-İ NURSİ VE İLGİLİ ÇALIŞMALARI DESTEKLEMELERİ TARİHE GEÇMESİ GEREKECEK KADAR ÖNEMLİDİR. YOKSA SAİD NURSİ NERDEN BİLİNECEKTİ Kİ!...( SAKIN SAİD-İ NURSİ'Yİ BECERİKSİZ SİYASETLERİNE ALET ETMEK OLMASIN ?)
İKİ SİMAYI YANYANA GETİRMEK İMKANSIZI BAŞARMAK GİBİ BİR ŞEYDİR. YOK YOK BURDA BİR YANLIŞLIK VARDIR. ( PEYGAMBERİMİZ BUYURDU : İZA LEM TESTAHYİ FESNA' MA Şİ'TE)
26.05.2026
15:04
Bingöl`de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler bayram arefesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Solhan-Genç bağlantı yolunda yer yer metrelerce karla mücadele eden ekipler, ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor.
26.05.2026
14:40
Bingöl`de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl'de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirecek. 27–28 Mayıs tarihlerinde özel halk otobüslerinden ücret alınmayacak, yolcu ücretleri belediye tarafından karşılanacak.
26.05.2026
14:38
Yargıtay`dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay'dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SSK prim günü daha fazla olmasına rağmen 'son 7 yıl' kuralı gerekçe gösterilerek Bağ-Kur'dan emekli edilen vatandaş lehine emsal niteliğinde karar verdi. Kararın, benzer durumda bulunan milyonlarca sigortalıyı ilgilendirdiği değerlendiriliyor.
26.05.2026
14:37
Bingöl`de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Bingöl'de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Kurban Bayramı öncesi Bingöl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı. İl genelinde 129 uygulama noktası oluşturulurken, bayram süresince 4 bin 573 personelin sahada görev yapacağı bildirildi.
26.05.2026
14:36
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı arifesiyle birlikte yoğunluk arttı. Pazarda sık sık pazarlık görüntüleri yaşanırken, üreticiler hayvan sayısının geçen yıla göre daha az olduğunu ancak talebin sürdüğünü belirtti.
26.05.2026
14:34
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları, Nevşehir'de düzenlenen Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Bocce Volo Türkiye Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın