KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Inşallah said nursi üniversitesi de kurulur

AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, 'İnşallah Bediüzzaman Said Nursi Üniversitesi de kurulur' dedi

Inşallah said nursi üniversitesi de kurulur
11 NİSAN 2012 ÇARŞAMBA 00:36
0
1873
1
AA aa

AK Parti Bingöl Milletvekili Taş, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ın ‘Üniversite bünyesinde Risale-i Nur ve Said Nursi Enstitüsü kurulacağı' sözlerine destek verdi.

Said Nursi'nin insanların dünya ve ahiret saadetleri için mücadele ettiğini ifade eden Taş, “Bediüzzaman Türkiye'nin bir ve beraber olmasında önemli bir etkendir. Kendi bölgem olduğu için biliyorum bugün özellikle doğu ve güneydoğuda Said Nursi'nin çok özel bir yeri vardır. Hangi görüşten olursa olsunlar herkesin Said Nursi'ye saygısı vardır” dedi.

Said Nursi'nin görüşlerinin üniversite bünyesinde ele alınmasının yaşanılan problemlere etkin çarelere üreteceğine dikkat çeken Taş, “Üç günlük Münazarat Sempozyumunda bunu net bir şekilde gördük. Herkes çok özgür bir ortamda Kürt sorunu ile ilgili düşüncelerini aktardı. Said Nursi'den anladıkları çözüm önerilerini anlattı. İnşallah en kısa sürede hayata geçer de Türkiye bu yangını söndürür” diye konuştu.

Artuklu Üniversitesinde Risale-i Nur ve Said Nursi Enstitüsü kurulmasını desteklediğini vurgulayan Taş, “Akademik camianın bu meselede ön ayak olması herkesin yararına. Üniversiteler ülkelerin lokomotifidir. Rektör bey başından beri her türlü fikir ve düşüncenin özgürce konuşulması için gayret gösteriyor. Açılım sürecinde Yaşayan Diller Enstitüsü kurarak en büyük desteği verenlerin başında gelmektedir. İnşallah Bediüzzaman Said Nursi Üniversitesi de kurulur” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
SAİD MİRZA (@Misafir_8291)
11 Nisan 2012 Çarşamba 12:21
BÖYLE BÜYÜK(!!) İNSANLARIN SAİD-İ NURSİ VE İLGİLİ ÇALIŞMALARI DESTEKLEMELERİ TARİHE GEÇMESİ GEREKECEK KADAR ÖNEMLİDİR. YOKSA SAİD NURSİ NERDEN BİLİNECEKTİ Kİ!...( SAKIN SAİD-İ NURSİ'Yİ BECERİKSİZ SİYASETLERİNE ALET ETMEK OLMASIN ?)
İKİ SİMAYI YANYANA GETİRMEK İMKANSIZI BAŞARMAK GİBİ BİR ŞEYDİR. YOK YOK BURDA BİR YANLIŞLIK VARDIR. ( PEYGAMBERİMİZ BUYURDU : İZA LEM TESTAHYİ FESNA' MA Şİ'TE)
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma:
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın