KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2025 Pazar
°C

Insan hakları ihlalleri artarak devam ediyor

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ne ilişkin açıklamada bulunan BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, hukuk kararlarından ötürü iktidarı sorumlu tutular, KCK operasyonlarına dikkat çektiler.

Insan hakları ihlalleri artarak devam ediyor
11 ARALIK 2012 SALI 07:33
0
1234
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilmesinin yıl dönümünde, Türkiye'de insan hakları ihlallerinin artarak devam ettiği bir süreç yaşandığını ifade eden Baluken, bu artışın AK Parti hükümetinin güvenlik eksenli politikalarının bir sonucu olduğunu söyleyerek, Türkiye'de kadın, genç, muhalif demeden tüm toplumsal kesimlerin mağdur edildiğini ileri sürdü.

Baluken: “AKP'nin ustalık dönemi olan 2012 yılının ilk on ayındaki hak ihlali istatistikleri, insan hak ihlalinde Türkiye'nin bulunduğu konumu net olarak göstermektedir. 2012 yılının ilk on ayında; 55 kadın öldürülmüş, 45 kadın şiddete uğramış, 6 kadın tecavüze uğramış, 10 kadın ise cinsel tacize maruz kalmıştır. Kadına yönelik şiddet yüzde 1,400 artarak, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için kurulan Bakanlığın işlevsizliği ve uygulamalarının işlevsiz olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca AKP hükümetinin politikaları sonucunda Türkiye, kadın-erkek eşitliği sıralamasında 132 ülke arasında 127. sırada kalmıştır. Yine 2012 yılının ilk on ayında 5 sivil yurttaş polisin orantısız müdahalesi sonucu yaşamını yitirmiş, 2012 yılının ilk 11 ayında 34 kişi yargısız infaz edilmiştir. 2012 yılının Haziran ayında 59 işçi iş kazaları sonucu yaşamını yitirmiştir. Türkiye cezaevlerinde 600'den fazla hasta mahkûm her geçen gün yeterli tedavi alamadıkları için ölümü beklemektedir. AKP'nin Kürt Sorununun çözümsüzlüğünü derinleştiren güvenlik politikaları yaşanan çatışmaları orta yoğunluklu çatışma düzeyine çıkarmıştır. Kürt sorununun demokratik çözümü önünde en büyük engellerinden biri olan siyasi soykırım operasyonları kapsamında 2012 yılında yüzlerce BDP'li seçilmiş, yönetici ve aktivist tutuklanmıştır. Dünya İnsan Hakları gününün 64. Yıl dönümü olması vesilesiyle, Türkiye'de insan hak ihlalleri ayrı bir kategori olarak ele alınmalı, ihlallerin kaynağında bulunan Kürt Sorunu ve diğer tüm toplumsal sorunlar güvenlik eksenli politikalar yerine hak ve özgürlük anlayışı ekseninde değerlendirilmelidir. Başta AKP hükümeti olmak üzere tüm siyasi parti ve toplumsal kesimler yaşanan hak ihlallerinin bir istatistik olmaktan öte acıya tekabül ettiğini bilmeli ve bu bilinçle gerekli duyarlılığı sergilemelidir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın