KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Insanlar hep iş istiyor

Bingöl'de kalkınmanın yegane çaresinin tarım olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, devletin istihdam kapısı olmaktan çıktığını anımsatarak ''İnsanlar hep bizden iş istiyor'' dedi.

Insanlar hep iş istiyor
18 TEMMUZ 2008 CUMA 10:28
0
1903
0
AA aa
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kırsal Kalkınma programı çerçevesinde tarım müdürlüğünce yürütülen deneme çalışmalarını yerinde inceledi. İl Tarım Müdürü Namet Sevinç ve diğer tarım yetkilileri ile ilk olarak Küçük Tekören Köyü'ndeki bal dolum ve paketleme tesisini gezen Balkanlıoğlu, Aşağı Zeynep'te yapılan kooperatif binası ve Kapama Meyve Bahçesi'ni gezdi. Zeynep'teki incelemelerini tamamlayan Balkanlıoğlu, Bingöl Ovası'nda deneme ekimi yapılan sırık domates tarlasını gezdi.

Yapılan tesisleri, deneme meyve bahçeleri ve sebze tarlalarını çok beğenen Balkanlıoğlu, Bingöl'ün diğer şehirlerle rekabet etmesinin mümkün olmadığının altını çizerek, kalkınmanın ancak tarım ürünleriyle sağlanabileceğini kaydetti. Devletin istihdam kapısı olmaktan çıktığını anımsatan Balkanlıoğlu, kendi yöresinde geçim sıkıntısına düşen insanların göç ettiğini kaydederek, ''Bingöl'e geldiğim 7 ay boyunca, insanlar bizden hep iş istiyorlar. Bingöl'de istihdam ve geçim sorunu var. Göçün yegâne sebebi de bu. Aslında vatandaşlar kendi memleketlerinde mutlu ve rahat, kendi memleketlerinde yaşamak istiyor, doğduğu yerlerde yaşamak istiyor. Ancak geçim imkânları dar olduğu için ya kendi işini yapıp, kendi ürettiği ürünleri satarak geçimini sağlayacak, ya da bu işleri yapan birinin yanında çalışacak. Çünkü başka çaresi yok. Devlet artık istihdam kapısı olmaktan çıkmış, eskisi gibi büyük törenlerle temel atmıyor, büyük fabrikalar kurmuyor'' dedi.

KALKINMA TARIM VE HAYVACILIKLA OLUR
Bingöl'ü kalkındırmak için beyin fırtınası yaptıklarını anlatan Vali Balkanlıoğlu, ''



Bingöl ne ile kalkınır? Bunun araştırmasını yapıyoruz. Vatandaş ne ile geçinebilir? Sanayiye baktık pek olmaz, yani şu teşvik olduğu sürece olmaz. Bingöl, Batıyla rekabet edemez, Elazığ'la bile rekabet edemez. Rekabet olabilmesi için Teşvik siteminin farklı olması lazım. Geriye bir tarım kalıyor. Tarımında birkaç ayağı var. Bunlar,  Hayvancılık, tarla bitkileri, meyvecilik, arıcılık gibi. Geldiğimden beri Tarım İl Müdürümüzle kafa kafaya verdik Bingöl için ne yapabiliriz diye. Burada kapama meyve bahçelerini ve kırsal kalkınma projesi kapsamında aile başına iki adet inek verilerek destek sağlanıyor'' diye konuştu.



VATANDAŞ DUYARLI OLMALI
Tarım ve hayvancılık konusunda verilen teşviklere vatandaşların duyarlı olmasını isteyen Balkanlıoğlu, Bingöl ikliminin her türlü meyve ve sebzeciliğe müsait olduğunu bildirdi. Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

''Umarız vatandaşlarda duyarlı yaklaşıp, devletin kendilerine sunduğu imkanları değerlendirirler. Bingöl'ü biz beli bir dalda ihtisaslaştırmak istiyoruz. Eğer burada çok kaliteli ürünler elde edersek, pazarlama sorunu da kalmaz. Bingöl iklimi her türlü meyve yetiştirmeye müsaittir. Dolayısıyla buradaki vatandaşın çaresizlik sendromunu aşmak istiyoruz. Devletten bir şey gelsin harcayalım, zihniyetini ortadan kaldırmak istiyoruz. Burayı meyvecilik, tarım ve hayvancılık bakımından kalkındırmak ve geliştirmek istiyoruz. Bingöl'ün arazisi, yapısı, konumu, durumu buna çok müsaittir. Tarım İl Müdürümüzün buradaki çabası çok önemli, çünkü vatandaş gözüyle görmediği şeye inanmıyor. Tarım il Müdürlüğü bir şeyler yapacak, birileri bunu görecek ve ardından vatandaşlar bu işe girişecek.''




YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın