KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ağustos 2026 Salı
°C

'İnsanlık için hizmet etmeliyiz'

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen: 'Hiç kimsenin ırkına, siyasi görüşüne, inancına bakmaksızın insanlık için hizmet etmeliyiz. Süfli işlerin peşinden koşarak ulvi davadan fire vermeyelim. Ulaşmadığımız tek bir insan kalmayıncaya kadar içimizdeki teblğ ateşi sönmesin.'

`İnsanlık için hizmet etmeliyiz`
22 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA 14:23
2
1995
0
AA aa

Diyanet İşleri Başkanlığınca hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi, merkez ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, faaliyetlerin yerinde görülerek katkı sağlanması amacıyla, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ve Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan'ın katılımıyla “Merkez-Taşra Buluşması” programı müftülük konferans salonunda gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Mustafa Topal, İlçe Müftüleri, Daire personeli, İlçe Müftülük çalışanları, Din Görevlileri ve Kuran Kursu Öğreticilerinin katıldığı toplantı Kur'an- Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Mustafa Topal “Merkez taşra buluşmaları kapsamında ilimize teşrif eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen hocamıza ve Daire Başkanımıza hoş geldiniz diyorum. Tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber Başkanlığımızın sunmuş olduğu ilkeler doğrultusunda Bingöl'de hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen Bingöl'de bulunmaktan duymuş olduğu memnuniyeti dile getirerek söze başladı.

Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen; “Biz insanları Allah'ın rahmetiyle buluşturmak için gayret göstereceğiz. İçinde iman kırıntısı olan düşmüş insanları Allahla dini mü bini islam'la bizler buluşturacağız. Kur”an-ı Kerimi anlayarak ve anlatarak okuyunuz. Kuran uyutmak için bir kitap değil uyandırmak için bir kitaptır. Her birimiz birer davetçiyiz görevimizi bi hakın yerine getirmeliyiz. Vatandaşlarımızı başkanlığımızın Yayınları, Televizyon Kanalı ve Radyoları ile tanıştırmalıyız. Hiç kimsenin ırkına, siyasi görüşüne, inancına bakmaksızın insanlık için hizmet etmeliyiz. Süfli işlerin peşinden koşarak ulvi davadan fire vermeyelim. Ulaşmadığımız tek bir insan kalmayıncaya kadar içimizdeki teblğ ateşi sönmesin. Rabbimize karşı bir mazeretimiz olsun, mazeretsiz Rabbimizin karşısına çıkmayalım. Sizlerden her alanda hizmet üretebilecek yollar açmanızı istiyorum. Bu yolları karşılıksız bırakmadan çalışmaya devam edeceğiz. Başkanlığımızın farklı bakanlıklarla yapılan protokoller gereği Cezaevlerinde, Gençlik Merkezlerinde K.Y.K gibi birçok kurumda hizmet veriyoruz” dedi.

Program sorun, istek ve görüşlerin dinlenmesinin ardında sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
11.08.2026
22:06
Bingöl`de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de bir inşaatta asansör montajı yaptığı sırada üzerine asansör kabini düşen 32 yaşındaki işçi Muhammed Uyğur, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
11.08.2026
22:04
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayan yolda başlatılan genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Çelik, ulaşım altyapısının güçlendirilmesiyle birlikte Hesarek'i ilin ve bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
11.08.2026
22:03
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde çalıştığı inşaatta dengesini yitirerek düşen 70 yaşındaki işçi Necmettin Barut, hayatını kaybetti.
11.08.2026
22:02
Bingöl`de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl'de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı çalışma programı kapsamında kentin dört bir yanında kaldırımları yeniliyor. Bazalt, begonit ve kilitli parke uygulamalarıyla hem yaya güvenliği artırılıyor hem de engelli vatandaşlar için erişilebilir güzergahlar oluşturuluyor.
11.08.2026
22:00
Bingöl`ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
Bingöl'ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
DSİ, Bingöl içmesuyu isale hattındaki çalışmaları tamamladı. Yeni hat ve 5 bin metreküplük depo ile kentin içme suyu ihtiyacının 2055 yılına kadar karşılanması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın