KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mart 2026 Pazartesi
°C

'İnsanlık için hizmet etmeliyiz'

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen: 'Hiç kimsenin ırkına, siyasi görüşüne, inancına bakmaksızın insanlık için hizmet etmeliyiz. Süfli işlerin peşinden koşarak ulvi davadan fire vermeyelim. Ulaşmadığımız tek bir insan kalmayıncaya kadar içimizdeki teblğ ateşi sönmesin.'

`İnsanlık için hizmet etmeliyiz`
22 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA 14:23
2
1699
0
AA aa

Diyanet İşleri Başkanlığınca hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi, merkez ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, faaliyetlerin yerinde görülerek katkı sağlanması amacıyla, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ve Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan'ın katılımıyla “Merkez-Taşra Buluşması” programı müftülük konferans salonunda gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Mustafa Topal, İlçe Müftüleri, Daire personeli, İlçe Müftülük çalışanları, Din Görevlileri ve Kuran Kursu Öğreticilerinin katıldığı toplantı Kur'an- Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Mustafa Topal “Merkez taşra buluşmaları kapsamında ilimize teşrif eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen hocamıza ve Daire Başkanımıza hoş geldiniz diyorum. Tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber Başkanlığımızın sunmuş olduğu ilkeler doğrultusunda Bingöl'de hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen Bingöl'de bulunmaktan duymuş olduğu memnuniyeti dile getirerek söze başladı.

Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen; “Biz insanları Allah'ın rahmetiyle buluşturmak için gayret göstereceğiz. İçinde iman kırıntısı olan düşmüş insanları Allahla dini mü bini islam'la bizler buluşturacağız. Kur”an-ı Kerimi anlayarak ve anlatarak okuyunuz. Kuran uyutmak için bir kitap değil uyandırmak için bir kitaptır. Her birimiz birer davetçiyiz görevimizi bi hakın yerine getirmeliyiz. Vatandaşlarımızı başkanlığımızın Yayınları, Televizyon Kanalı ve Radyoları ile tanıştırmalıyız. Hiç kimsenin ırkına, siyasi görüşüne, inancına bakmaksızın insanlık için hizmet etmeliyiz. Süfli işlerin peşinden koşarak ulvi davadan fire vermeyelim. Ulaşmadığımız tek bir insan kalmayıncaya kadar içimizdeki teblğ ateşi sönmesin. Rabbimize karşı bir mazeretimiz olsun, mazeretsiz Rabbimizin karşısına çıkmayalım. Sizlerden her alanda hizmet üretebilecek yollar açmanızı istiyorum. Bu yolları karşılıksız bırakmadan çalışmaya devam edeceğiz. Başkanlığımızın farklı bakanlıklarla yapılan protokoller gereği Cezaevlerinde, Gençlik Merkezlerinde K.Y.K gibi birçok kurumda hizmet veriyoruz” dedi.

Program sorun, istek ve görüşlerin dinlenmesinin ardında sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
09.03.2026
02:37
Bingöl`de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin bir haftalık çalışmaları kapsamında 38 şüpheli hakkında işlem yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi tutuklandı. Aynı dönemde 25 olaya müdahale edilirken uyuşturucu maddeler ve tarihi olduğu değerlendirilen sikkeler ele geçirildi.
09.03.2026
02:35
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
6 Şubat depremlerinde AFAD gönüllüsü olarak Gaziantep'in İslâhiye ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Bingöllü Nevin Baysan, bugün memleketinde kurduğu mobilya atölyesiyle hem üretim yapıyor hem de kadın girişimcilere örnek oluyor.
09.03.2026
02:34
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor.
07.03.2026
03:01
Gazeteci Abdullah Çelik`ten İlk Roman:
Gazeteci Abdullah Çelik'ten İlk Roman: 'Buğday Zamanı' Okurla Buluştu
Bingöl'de uzun yıllardır gazetecilik yapan Abdullah Çelik, ilk romanı 'Buğday Zamanı' ile edebiyat dünyasına adım attı. Örger Yayınları'ndan çıkan eser, okuru eski Çabakçur'un izlerini taşıyan bir Anadolu hikâyesine davet ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın