KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Aralık 2025 Salı
°C

'İnsanlık için hizmet etmeliyiz'

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen: 'Hiç kimsenin ırkına, siyasi görüşüne, inancına bakmaksızın insanlık için hizmet etmeliyiz. Süfli işlerin peşinden koşarak ulvi davadan fire vermeyelim. Ulaşmadığımız tek bir insan kalmayıncaya kadar içimizdeki teblğ ateşi sönmesin.'

`İnsanlık için hizmet etmeliyiz`
22 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA 14:23
2
1598
0
AA aa

Diyanet İşleri Başkanlığınca hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi, merkez ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, faaliyetlerin yerinde görülerek katkı sağlanması amacıyla, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ve Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan'ın katılımıyla “Merkez-Taşra Buluşması” programı müftülük konferans salonunda gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Mustafa Topal, İlçe Müftüleri, Daire personeli, İlçe Müftülük çalışanları, Din Görevlileri ve Kuran Kursu Öğreticilerinin katıldığı toplantı Kur'an- Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Mustafa Topal “Merkez taşra buluşmaları kapsamında ilimize teşrif eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen hocamıza ve Daire Başkanımıza hoş geldiniz diyorum. Tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber Başkanlığımızın sunmuş olduğu ilkeler doğrultusunda Bingöl'de hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen Bingöl'de bulunmaktan duymuş olduğu memnuniyeti dile getirerek söze başladı.

Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen; “Biz insanları Allah'ın rahmetiyle buluşturmak için gayret göstereceğiz. İçinde iman kırıntısı olan düşmüş insanları Allahla dini mü bini islam'la bizler buluşturacağız. Kur”an-ı Kerimi anlayarak ve anlatarak okuyunuz. Kuran uyutmak için bir kitap değil uyandırmak için bir kitaptır. Her birimiz birer davetçiyiz görevimizi bi hakın yerine getirmeliyiz. Vatandaşlarımızı başkanlığımızın Yayınları, Televizyon Kanalı ve Radyoları ile tanıştırmalıyız. Hiç kimsenin ırkına, siyasi görüşüne, inancına bakmaksızın insanlık için hizmet etmeliyiz. Süfli işlerin peşinden koşarak ulvi davadan fire vermeyelim. Ulaşmadığımız tek bir insan kalmayıncaya kadar içimizdeki teblğ ateşi sönmesin. Rabbimize karşı bir mazeretimiz olsun, mazeretsiz Rabbimizin karşısına çıkmayalım. Sizlerden her alanda hizmet üretebilecek yollar açmanızı istiyorum. Bu yolları karşılıksız bırakmadan çalışmaya devam edeceğiz. Başkanlığımızın farklı bakanlıklarla yapılan protokoller gereği Cezaevlerinde, Gençlik Merkezlerinde K.Y.K gibi birçok kurumda hizmet veriyoruz” dedi.

Program sorun, istek ve görüşlerin dinlenmesinin ardında sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.12.2025
15:24
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye, çok daha güçlü bir Türkiye demektir'
AK Parti Bingöl Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada terör yapılanmalarının dış güçler tarafından araç olarak kullanıldığını belirterek, 'Terörsüz Türkiye, güçlü ve huzurlu bir geleceğin anahtarıdır' dedi.
30.12.2025
14:59
Hisarcıklıoğlu`na Fahri Hemşehrilik Beratı
Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Beratı
Bingöl Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi kararlaştırıldı. Kararın ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın teşrifleriyle düzenlenen törenle paye ve berat takdim edildi.
30.12.2025
14:29
'Korsan emlakçılar piyasayı manipüle ediyor'
Mülk ve kira fiyatlarındaki kontrolsüz artışların korsan emlakçılardan kaynaklandığını belirten Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, yetki belgesi olmayan kişilerin sektöre verdiği zarara dikkat çekerek; 'Bu meslekle ilgisi olmayan şahıslar hem vatandaşları mağdur ediyor hem de mesleğimizi yıpratıyor' dedi.
30.12.2025
14:04
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Türkiye, belirsizlikler ortasında istikrar adası'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin küresel belirsizliklere rağmen büyümesini sürdürdüğünü belirterek, 'Savaşların ve çatışmaların ortasında istikrarla yoluna devam eden bir Türkiye var' dedi. Yılmaz, Türkiye ekonomisinin bu yıl 1,5 trilyon doları aşacağını, enflasyonda ise 2027'de tek haneli rakamların hedeflendiğini söyledi.
30.12.2025
13:26
Bayraktar, Kadın Meclisi`nin Kitap Atölyesinde Okurlarla Buluştu
Bayraktar, Kadın Meclisi'nin Kitap Atölyesinde Okurlarla Buluştu
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Turhan Kitap-Kırtasiye'de düzenlenen Kitap Atölyesi programında Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, Aşkın Sağı Solu adlı romanı üzerine söyleşide bulundu ve kitaplarını imzaladı.
30.12.2025
12:23
Bingöl`de Mesleki Yarışmalara Selahaddin Eyyubi Damgası
Bingöl'de Mesleki Yarışmalara Selahaddin Eyyubi Damgası
2025–2026 Mesleki Yarışmaları Bingöl il finallerinde Kur'an-ı Kerim, hafızlık, ezan ve hutbe okuma dallarında Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, lise ve ortaokul kategorilerinin tamamında dereceler elde ederek Bingöl'ü bölge finallerinde temsil etme hakkı kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın