KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Insanlık, idam sehpasına çıkarıldı

Afganistan'da bir genç, kadın hakları raporunu internetten indirdiği için idam cezası aldı. Japonya'da üç suçlu idam edilirken, İran'da da "halka açık infazların" yasaklanması söz konusu Afganistan'da internetten kadın hakları ile ilgili rapor indirip dağıtan gazetecilik öğrencisi genç Said Pervez Kambahş mahkeme tarafından ölüme mahkum edildi. The Independent gazetesi gencin serbest bırakılması için kampanya başlattı. "Pervez'i Kurtarın" başlığı ile yayınlanan gazete, bir e-imza kampanyası başlatarak uluslararası kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.

Insanlık, idam sehpasına çıkarıldı
02 ŞUBAT 2008 CUMARTESİ 11:37
0
988
0
AA aa
Facebook gibi sitelerde de idamın engellenmesi için grup açanlar bulunuyor. İnsan hakları örgütlerinin baskısına karşın İslami Mahkeme kararı onadı. Birleşmiş Milletler'in ve Avrupa Birliği'nin Ag-fanistan'a baskıyı arttırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Batı'nın müttefiki olan Devlet Başkanı Hamit Karzai'nin olaya sessiz kalması batı kamuoyunun tepkisini çekti. 23 yaşındaki Kambahş'm Balkh Üniversitesi'ndeki arkadaşlarına konu üzerinde tartışmak için raporu dağıttığı ancak şikayet edilerek tutuklandığı belirtildi. Afganistan Dayanışma Partisinin üyesi 200 kadar kadın ve erkek ise Kabil'deki BM merkezinin önünde düzenledikleri protesto gösterisinde, Pervez Kambahş'ın serbest bırakılmasını istedi.

Japonya'da ise 3 kişi cinayet suçundan idam edildi. Üç mahkumun başkent Tokyo, Osaka ve ülkenin güneyindeki bir kentte asılarak idam edildiği bildirildi. Halen 100 idam mahkumunun bulunduğu Japonya'da eski adalet bakanı dini inançları gereği cezaların infazına karşı çıkıyordu. Yeni adalet bakanı Kunio Hatoyama ise idam cezasını destekliyor ve halk arasında cezaya desteği artırmak için, idam edilenlerle ilgili ayrıntıları kamuoyuna açıklıyor. Son iki ay içinde Japonya'da ikinci kez idamlar infaz edildi. Japonya'da geçen yıl 9 kişi idam edilmişti. Bu sayı, 1976'dan bu yana en yüksek rakamdı.
'HALKA AÇIK İNFAZ YASAK'
İran'da Yargı Erki Başkanı Ayetullah Haşimi Şahrudi, bugün yayınladığı genelgeyle halka açık idam yapılmasının yasaklandığını bildirdi. Dün ise beş kişinin daha infazı gerçekleşti. Fars ajansının haberine göre, çeşitli cinayet suçlarından idama mahkum edilen 5 erkek hakkındaki karar, bugün başkent Tahran'daki Evin hapishanesinde infaz edildi.İran'da, vatana ihanet, cinayet, tecavüz, silahlı soygun, hırsızlık, uyuşturucu kaçakçılığı ve dinden dönme suçları idamla cezalandırılıyor. İran, dünya genelinde idam cezasını en fazla uygulayan ülkeler arasında yer alıyor.İran'da bazı idamlarsa halka açık alanlarda yapılıyor. Yargı Erki Başkanı Ayetullah Haşimi Şahrudi, bugün yayınladığı genelgeyle halka açık idam yapılmasının yasaklandığını bildirmişti. Independent

BİRGÜN 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.07.2025
22:20
Bingöllüler dikkat! Güneş çarpabilir
Bingöllüler dikkat! Güneş çarpabilir
Türkiye Afrika'dan gelen yeni sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. Bir süredir aşırı sıcaklarla baş etmeye çalışan Bingöl, yeni sıcak hava dalgasıyla adeta kavrulacak.
20.07.2025
22:01
Bingöllü dağcılar zirvede!
Bingöllü dağcılar zirvede!
Bingöl SAR Arama Kurtarma Bingöl Temsilciliği üyesi dağcılar, Türkiye'nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı ile Cilo Dağı'na zirve tırmanışı yaptılar.
20.07.2025
21:49
İki haftada uyuşturucudan Bin 933 şüpheli yakalandı
İki haftada uyuşturucudan Bin 933 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son 2 haftadır Bingöl dahil 72 ilde uyuşturucuya yönelik düzenlenen operasyonlar sonucu bin 933 şüphelinin yakalandığını, 927 kilogram uyuşturucu madde ile 1 milyon 296 bin adet uyuşturucu hapın ele geçirildiğini açıkladı.
20.07.2025
21:43
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda ruhsatsız silah ele geçirildi. Olaya ilişkin şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
20.07.2025
21:36
'Failler yargı önüne çıkarılmalı'
DEM Parti Bingöl İl Örgütü, 20 Temmuz 2015'te Suruç'ta bir araya gelen 33 kişinin DAİŞ'in canlı bomba saldırısıyla katledilmesinin 10. yıldönümünde basın açıklaması yaptı ve faillerin geçen zamana rağmen yakalanmadığını belirtti.
18.07.2025
21:52
Başkan Tartar söz verdi
Başkan Tartar söz verdi
Bingöl'ün Genç ilçesini Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Rafting Türkiye Şampiyonası'nda başarıyla temsil ederek Türkiye 3.'sü olan Genç Murat Aslanları Rafting Takımı'na, Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'dan anlamlı bir destek geldi. Başkan Tartar, sporculara uluslararası standartlarda yeni bir rafting botu sözü verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın