KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Internet tehlike altında

Saldırılar geçtiğimiz yıla oranla yarı yarıya arttı...

Internet tehlike altında
05 HAZİRAN 2008 PERŞEMBE 18:49
0
1201
0
AA aa
Türkiye'deki internet sitelerinin güvenilirliği her geçen yıl biraz daha azalıyor. Bilgisayar ve internet güvenliği firması McAfee'nin yayınladığı rapora göre, Türkiye'deki web sayfalarında karşılaşılan virüsler, bilgi hırsızlığı vakaları ve hacker saldırıları, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 48.3 daha arttı.

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ülkeleri arasında bir sıralama yapan McAfee, 36 ülke arasında '.tr' uzantılı Türk sitelerini güvenlirlik açısından 21. sıraya koydu.

Sıralamada 1. olan '.fl' uzantılı sitelere sahip Finlandiya, sanal dünyada güvenlik açıklarını kapatmayı başarmış en risksiz ülke oldu. Romanya ise '.ro' alan adına sahip internet siteleriyle 3 bölgenin en tehlikeli ülkesi seçildi.

McAfee'nin raporunda, Türkiye'deki internet sitelerinin Belçika, İsviçre ve İspanya gibi gelişmiş ülkelerden daha güvenli olması dikkat çekti. Raporun bütün dünyayı kapsayan sıralamasında ise, sanal dünyayı tehdit eden en tehlikeli bölgenin, geçtiğimiz yıla oranla 28 basamak atlayan Hong Kong (.hk) olduğu görüldü.

Araştırma sonuçlarını yorumlayan Avert Laboratuvarları üst düzey yetkilisi Jeff Green, gerçekte olduğu gibi, sanal dünyada da tehditlerin sürekli değiştiğini söyledi. Green, "Bugünün güvenli internet siteleri, yarının tehlikelileri arasında olabilir. Basmakalıp bilgilerle internette sörf yapmak, riskten kaçınmak için yeterli olmayabilir. Önlemleri geliştirmek ve dikkatli olmak gerekiyor" dedi.

McAfee'nin araştırması 265 farklı alan kodunu içeriyor. Ülke alan kodlarının yanı sıra jenerik domain adlarını da inceleyen firma, '.info' ile biten sitelere girerken kullanıcıların bir kez daha düşünmesini gerektiğini vurguladı. '.gov' alan kodları en riskliler arasında 3. olurken, '.com' 9. sıraya konuldu.

Habertürk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın