KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Temmuz 2025 Pazar
°C

Intihar vakaları araştırılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bingöl İl Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi arasında protokol imzalanacak. Protokol kapsamında oluşturulacak heyet, saha çalışması yaparak intihar vakalarını inceleyecek.

Intihar vakaları araştırılacak
22 OCAK 2015 PERŞEMBE 09:22
0
2478
0
AA aa

Bingöl'de son zamanlarda artış gösteren intihar vakalarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Bingöl Türkiye geneli intihar oranlarında ilk üçte yer alıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) İntihar İstatistikleri verilerine göre, 100 bin nüfus başına düşen intihar sayısını ifade eden kaba intihar hızı, 2013 yılında yüz binde 4.19 oldu. Veriler illere göre incelendiğinde, 2013 yılında kaba intihar hızının en yüksek olduğu il yüz binde 9.33 ile Karaman oldu. Karaman ilini yüz binde 7.54 ile Ardahan, yüz binde 7.22 ile Bingöl ve yüz binde 7.09 ile Elazığ izledi.

Bu illerden sonra en fazla intihar vakaları, Bartın, Burdur, Denizli, Niğde, Aydın ve Eskişehir'de yaşanırken, en az ise; Gümüşhane, Rize, tokat, Yalova, Bayburt, Düzce, Yozgat, Bitlis, Artvin ve Edirne.

İntihar vakalarının nedenlerini araştırmak, önlemek, intihara sebep olabilecek sosyal, ekonomik ve psikolojik durumları incelemek üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi arasında protokol imzalanacak.

Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim görevlileriyle “İntihar Vakaları ve İntihar Teşebbüslerinde Önleyici Tedbirler Üzerine” müdürlüğe bağlı meslek elemanlarıyla birlikte grup oluşturup insanlarla iletişim kurma, verileri toplama, inceleme, araştırma yapma ve saha çalışmalarında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verildi.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
21:52
Başkan Tartar söz verdi
Başkan Tartar söz verdi
Bingöl'ün Genç ilçesini Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Rafting Türkiye Şampiyonası'nda başarıyla temsil ederek Türkiye 3.'sü olan Genç Murat Aslanları Rafting Takımı'na, Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'dan anlamlı bir destek geldi. Başkan Tartar, sporculara uluslararası standartlarda yeni bir rafting botu sözü verdi.
18.07.2025
21:33
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Bingöllü edebiyatçı, şair, yazar ve çevirmen Doç. Dr. Okan Alay, memleketi Bingöl'de düzenlenen söyleşi ve imza programında okurlarıyla bir araya geldi.
18.07.2025
17:57
Bingöl`de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de özel eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin diplomaları ve branşları titizlikle inceleniyor. Ayrıca Maliye, SGK, Emniyet ve Belediye ekiplerinden oluşan denetim grupları bu tür yerleri tespit ettiğinde hem kapatma hem de idari yaptırım uyguluyor.
18.07.2025
17:38
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Geçtiğimiz aylarda çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilen Bingöl Havalimanı PAT sahaları onarım ihalesinin Kasım yada Aralık ayında tekrardan yapılacağı öğrenildi.
18.07.2025
16:51
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl`de Negatif Algıyı Kırdık
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl'de Negatif Algıyı Kırdık
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan en kıymetli yatırımdır. Bingöl'de eğitim için özel sektör ve hayırseverlerle birlikte güçlü bir seferberlik başlattık' dedi.
18.07.2025
16:22
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl`de yarıştı
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl'de yarıştı
Ezanı güzel okuma bölge yarışmasının 20.'si bu yıl Bingöl İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın