KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2026 Pazar
°C

Iphone için dünya kuyrukta

3G uyumlu yeni iPhone'da görüntülü konuşturma, mobil hızlı internet ve GPS özelleği var

Iphone için dünya kuyrukta
10 TEMMUZ 2008 PERŞEMBE 11:23
0
1057
0
AA aa
Üçüncü nesil mobil şebekelere uyumlu iPhone 3G, görüntülü konuşturma ve mobil hızlı internet erişimi dışında GPS özelliği ile en yakın restoranın adresini de tarif edecek..

YENİ iPHONE 3G'NİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Türkiye henüz resmi olarak iPhone ve üçüncü nesil mobil şebeke (3N) ile tanışmadı. Ancak, ABD ve Avrupa bugün iPhone 3G ile tanışıyor. 8 GB depolama kapasitesine sahip iPhone 3G 200 dolara, 16 GB depolama kapasitesine sahip iPhone 3G 300 dolara vitrine çıkıyor. ABD ve İngiltere dahil 22 ülkede satışa çıkan iPhone 3G için bir gece önce mağaza önlerinde kuyruklar oluştu.

İNGİLTERE'DE ÇIKMADAN BİTTİ

Telefonun bir önceki modeline göre en önemli farkı görüntülü konuşma ve mobil hızlı internet teknolojisini desteklemesi. Üstelik GPS çipi sayesinde sunulan konum belirleme servisiyle de kullanıcılar aradığı restoran veya hastaneyi kolayca buluyor. Ancak bunun için her ülkede servis altyapısının hazır olması gerekiyor. Restoranlar dışında yakındaki kablosuz ağ erişim noktalarını da kullanıcılara gösteriyor. Servisler olmadan akıllanmayan iPhone 3G Türkiye'ye sadece bireysel ithalatla pasaporta kaydedilip şifresi kırılarak kullanılıyor. İngiltere'de dağıtımı yapan O2 adlı operatör iPhone 3G siparişleri daha önce kabul etmeye başladı. O2'nun internet sitesine akın eden iPhone tutkunları sitenin kilitlenmesine sebep oldu. Yaklaşık 10 saat içinde firmanın stoklarında bulunan 8 ve 16 GB iPhone 3G tükendi. O2 işini garantiye almak için satış mağazalarında iTunes aktivasyonunu gerçekleştiriyor. En basit akıllı telefonda bile bulunan resimli mesaj, bellek kartı ve yuvası, video kayıt gibi özellikler iPhone 3G'de yok. Ancak dünyanın her yanında heyacanlı bekleyiş bugün bitiyor. İngilizler interenet sitesinin çökmesine neden olurken Japonlar da kilometrelerce uzaktan metropollere akın edip kuyruğa giriyor. iPhone 3G'nin Japonya macerası da kuyruklarla başlayacak gibi görünüyor. Tıpkı yeni yıl kutlamalarında olduğu gibi ilk iPhone satışı Yeni Zelanda'da yapıldı. Yıl sonuna kadar 70 ülkede satılacak iPhone için Türkiye'de Vodafone Türkiye ön sipariş aldı. Ancak satışla ilgili herşey karanlık.

iPhone 3G ilk satışa Yeni Zellanda'da çıktı

1 yıl bir ay önce yaklaşık 600 dolara piyasaya çıkan iPhone için kuyruğa giren insanlar bu sefer de iPhone 3G için bekledi. Apple Store önüne şezlongu koyan fanatiklerin bir kısmı satın aldıktan sonra internet üzerinden satışa çıkarıyor. İlk iPhone Yeni Zelanda'da satışa çıktı

iPhone'un eksikleri devam ediyor

iPhone çılgınlığı telefonun eksiklerini unutturuyor. 1 yıl önce çıkan birinci nesil iPhone'da bulunan eksiklikler ikinci nesilde devam ediyor. iPhone 3G'de sesli arama yok, kopyala yapıştır özelliği yok, resimli mesaj gönderme (MMS) yok, bellek kartı ve depolama alanı genişletme yok, bluetooth streo ses yok, video kayıt özelliği yok!.. Yoklar listesine pil değiştirmek için hâlâ Apple'a bağımlı kalındığını ekleyelim.

BlackBerry ve HTC boş durmuyor

Akıllı telefon pazarını iPhone'a bırakmak istemeyen BlackBerry ve HTC yeni modellerinin bilgisini internet sitelerine sızmasına engel olamadılar! BlackBerry Bold ürününü Ağustos'ta piyasaya sürecek olan RIM, dokunmatik ekranlı modeli BlackBerry Thunder 9500'in ilk tasarımlarının internet sitelerine sızdı. Üstelik tam da iPhone 3G piyasaya çıkmadan önce. Daha önce de Tayvanlı HTC Touch Pro ve Touch Diamond modellerinin duyurusunu yapmıştı. Dokunmatik ekranlı BlackBerry Thunder 9500 modelinin Verizon Wireless tarafından ABD pazarında piyasaya sunulması bekleniyor.

SABAH

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2026
01:08
Uçuruma düşen güvenlik korucusu hayatını kaybetti
Uçuruma düşen güvenlik korucusu hayatını kaybetti
Bingöl'de oturduğu buz kütlesinin kırılması sonucu uçuruma düşen güvenlik korucusu hayatını kaybetti.
18.04.2026
02:59
Rektör Çelik:
Rektör Çelik: 'Diş Hekimliği Fakültemiz aynı zamanda üretim merkezi olacak'
IDEX Ağız ve Diş Sağlığı Fuarı'nı ziyaret ederek sektördeki son gelişmeleri yerinde inceleyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin yalnızca ileri teknolojik donanıma sahip bir sağlık merkezi olmayacağını, aynı zamanda dental malzeme üretim süreçlerinin yürütüldüğü bir merkez haline geleceğini belirtti.
18.04.2026
01:57
Bingöl`de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Şehit Mustafa Gündoğdu Kavşağı'nda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'si ambulansla hastaneye kaldırıldı.
18.04.2026
01:43
Fırıncılardan zam savunması:
Fırıncılardan zam savunması: 'Sadece Fiyat Değil, Gramaj da Arttı'
Bingöl'de ekmek fiyatlarına ilişkin tartışmalar sürerken fırıncılar, 25 TL'ye satılan ekmeğin 310 gram değil 350 gram olduğunu belirterek, kamuoyuna yansıyan bazı bilgilerin eksik olduğunu savundu.
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın