KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Iptal edilen yeşil kartların valilikle ilgisi yok

Vali Yardımcısı Ahmet Odabaş, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda ilimizdeki 133 bin 340 adet yeşil karttan 52 bin 714'nün iptal edilmesinin valilikle ilgisi olmadığını söyledi.

Iptal edilen yeşil kartların valilikle ilgisi yok
22 OCAK 2009 PERŞEMBE 10:15
0
1168
0
AA aa
Dün gazetemizde yer alan haberde, yaklaşık 6 milyon insanın yaşadığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde 2 milyon 179 bin 89 kişinin yeşil kart kullandığı ve bunlardan 1 milyon 45 bin 892 yeşil kartın iptal edildiği açıklanmıştı. İlimizde de toplam 52 bin 714 yeşil kart iptal edildiği belirtilmişti. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Ahmet Odabaş, iptal edilen yeşil kartların tamamının Sağlık Bakanlığı çalışmaları neticesinde gerçekleştiğini ve Bingöl Valiliği ile bir ilgisi olmadığını söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın direkt merkezden çalışma yaptığına dikkat çeken Odabaş, “Bu iptallerin valilik tarafından yapıldığı anlaşılmasın. Bu Sağlık Bakanlığı'nın genel merkezden yürüttüğü bir çalışma ve yaptığı iptallerdir” dedi.
Bu tür iptallerin zaman zaman olabileceğini de belirten Odabaş, işlemlerin otomasyondan kaynaklı olduğunu söyledi. Odabaş, “Örneğin vatandaş vize süresi dolduğu halde işlemini yapmamıştır veya maddi durumunda bir iyileşme olmuşsa yeşil kartı iptal olmuştur. Bunun yanında Sosyal Güvenlik Kurumu ( SKG) ile ilişkilenmiş ise iptal durumu gerçekleşir. Bu işlemler SGK ile Maliye Bakanlığı tarafından vatandaşın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarasından girilerek takip edilir. Zaten bu numaradan bütün genel bilgiler çıkıyor. Kanunen başka bir sosyal güvenceden yararlanan vatandaşın yeşil kartı hemen iptal edilir. İptaller Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapıldı” şeklinde konuştu.
İşletme sahibi olan bir kişinin işyeri kaydını başkasının üzerine yaparak yeşil kart almasının suç olduğunu da belirten Odabaş, “İşletme sahibi olup işyerini başka bir kişi üzerinde yaptıran ve yeşil kart alan vatandaş suç işlemiş olur. Çünkü bu yetim hakkıdır, hem ahlaki değildir, hem de başkasının hakkını gasp etmek demektir. Bu kişiler tespit edildiği takdirde cezai işlem uygulanır, yararlandığı hizmeti faiziyle birlikte geri ödemek zorunda kalır. Vatandaşlarımızdan ricamız böyle üzücü hadiselere tenezzül etmemeleridir” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.04.2026
23:24
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl`e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl'e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ, önlisans mezunu 396 tekniker ve yardımcı hizmetlerde 6 personel olmak üzere toplam 402 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İller bazında dağılıma göre Bingöl için 5 elektrik teknikeri kontenjanı ayrıldı.
12.04.2026
23:23
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınavla 3 bin 209 aday din görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20 Nisan–4 Mayıs 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
12.04.2026
23:22
Özgür-Der Bingöl Şubesi`nde
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nde 'Postmodern Dünyada İslami Kimlik' Konuşuldu
Bingöl'de düzenlenen seminerde postmodern çağın hakikat, kimlik ve tüketim anlayışı üzerinden İslami kimliğin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ele alındı. Konuşmacı Burhan Taşkaya, parçalanmış kimlik yapısının Müslüman birey üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
12.04.2026
23:21
Bingöl`de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Bingöl'de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Meteorolojik değerlendirmelere göre Bingöl genelinde 12 Nisan Pazar gecesinden itibaren hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli zirai don riski öngörülürken, çiftçi ve üreticilerin tedbirli olması istendi.
12.04.2026
23:19
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğu garantileyen 12 Bingölspor, Osmaniyespor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönerek puanını 59'a yükseltti. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun son haftasında sahasında oynayacağı Silifke Belediyespor karşılaşmasının ardından şampiyonluk kutlaması yapacak.
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın