KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Nisan 2026 Pazar
°C

Iraklı şii ve sünniler anlaştı

Iraklı Şii ve Sünni alimler Mekke'de biraraya gelerek Irak'taki kanlı olayların bitmesi için barış anlaşması imzaladılar

Iraklı şii ve sünniler anlaştı
21 EKİM 2006 CUMARTESİ 18:45
0
1171
0
AA aa

Ülkenin Şii ve Sünni cemiyetlerini temsil eden yaklaşık 50 Iraklı alim dün Mekke'de Kraliyet Sarayı'nda bir araya geldiler ve ortak bir fetva yayınladı. Fetvada Müslümanlara yönelik yapılan saldırıların günah olduğu bildirildi.

Toplantı İslam Konferansı Örgütü'nün gözetimi altında yapıldı. Toplantı, Irak'ta meydana gelen ve her gün çok sayıda müslümanın ölmesiyle sonuçlanan saldırıların sona erdirilmesi amacıyla yapıldı.

Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu İKÖ'nün teşebbüsünün “Allah indinde ve Müslümanlar ve tarih önünde sorumluluk bilinciyle Irak'taki şiddet olaylarını sona erdirmek” amacıyla yapıldığını söyledi. Iraklı Şii ve Sünni liderlerin, İKÖ tarafından hazırlanan Mekke Anlaşması'nı uygulayacaklarını ve Irak'taki şiddetin bitmesini destekleyecekleri bildirildi. Anlaşmaya imza atan alimlerin isimleri basına açıklanmadı.

Dün, İKÖ'nün Siyasi İşler Başkanı Mehdi Fathallah şu açıklamayı yaptı: “Anlaşma, Irak'taki Müslümanlar arasında meydana gelen kanlı olayları bitirmek ve mezhep çatışmasının ve terör olaylarının önüne geçip masum can kaybını olmamasını sağlamak amacıyla yapılmıştır. Mezhep çatışması sadece Irak için sorun teşkil etmiyor. Bütün İslam dünyasını da tehdit ediyor. Bu yüzden Ümmet nezdinde bu durumun ortadan kaldırılması zorunlu bir hale gelmiştir”.

Siyasi uzmanlar, Irak'taki kanlı olayların mezheplerin birbiriyle anlaşmazlığından çok ABD ve müttefiklerinin askeri mevcudiyetinin olmasından kaynaklandığını belirtiyorlar.
haber7


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret: `Emsal Oluşturur`
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise Yeniden Refah Partisi oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın