KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Irak'ta seçimlere büyük katılım

Irak'ta dün yapılan genel seçimlerde oy kullanma saati 17.00'de bitmesine rağmen, süre 18.00'e uzatıldı. Genel seçimlere katılım oranı ise beklenenden yüksek oldu.

Irak`ta seçimlere büyük katılım
16 ARALIK 2005 CUMA 08:59
0
1518
0
AA aa
Irak'ta dün yapılan genel seçimlere katılım oranının yüksek olduğu bildiriliyor. Yetkililer, sandıkların yerel saatle 18.00'de kapandığını, oy sayım işlemlerine de hemen başlandığını söyledi. Seçim yetkilileri, 30 Ocak'ta yapılan seçimlere ve ekim ayında yapılan referanduma katılmayı reddeden Sünnilerden küçük bir kesimin seçimleri boykot ettiğini belirtti. Uzmanlar, Sünnilerin bugünkü seçimlere katılımının yüksek olmasını, iktidar şansını tekrar kaybetmemek istemelerine bağlıyor. Irak'ta seçimlere ilginin çok yüksek olması ve seçmenlerin kuyruklar oluşturması nedeniyle seçim sandıklarının bir saat daha açık kaldığı kaydedildi.


Bağımsız Seçim Komisyonu Başkanı Hüseyin Hendavi, normal 10 saatlik oy verme zamanı içinde sandık başına giden kayıtlı seçmen sayısının 10 milyonu bulduğunu, bunun da seçmenlerin yüzde 67'sini oluşturduğunu söyledi. Bir seçim yetkilisi de devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in doğduğu eyalette katılım oranının yüzde 80'i geçtiğini ifade etti. Güvenlik yetkilileri, seçimin barışçı biçimde geçtiğini bildirirken, daha önceki seçimleri boykot eden Sünni Arapların, milliyetçi Arapların seçimlerde oy kullananları koruma sözü vermesi üzerine, bu seçimlerde oylarını kullandıkları belirtiliyor.


Irak'ın kuzeyindeki Kürt bölgelerinde ve kuzeyde Sünnilerin yaşadığı yerlerde katılımın çok yüksek olduğu bildirilirken, Sünni direnişin kalesi olarak bilinen Felluce kentinde bile sandığa gitme oranının yüzde 70'e ulaştığı bildirildi. Irak'ta 30 Ocak 2005'te yapılan seçimlere katılım oranı yüzde 58 olmuştu. 

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta:
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
19.12.2025
02:39
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Bingöl ve Mersin'de yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın