KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Irak'ta seçimlere büyük katılım

Irak'ta dün yapılan genel seçimlerde oy kullanma saati 17.00'de bitmesine rağmen, süre 18.00'e uzatıldı. Genel seçimlere katılım oranı ise beklenenden yüksek oldu.

Irak`ta seçimlere büyük katılım
16 ARALIK 2005 CUMA 08:59
0
1240
0
AA aa
Irak'ta dün yapılan genel seçimlere katılım oranının yüksek olduğu bildiriliyor. Yetkililer, sandıkların yerel saatle 18.00'de kapandığını, oy sayım işlemlerine de hemen başlandığını söyledi. Seçim yetkilileri, 30 Ocak'ta yapılan seçimlere ve ekim ayında yapılan referanduma katılmayı reddeden Sünnilerden küçük bir kesimin seçimleri boykot ettiğini belirtti. Uzmanlar, Sünnilerin bugünkü seçimlere katılımının yüksek olmasını, iktidar şansını tekrar kaybetmemek istemelerine bağlıyor. Irak'ta seçimlere ilginin çok yüksek olması ve seçmenlerin kuyruklar oluşturması nedeniyle seçim sandıklarının bir saat daha açık kaldığı kaydedildi.


Bağımsız Seçim Komisyonu Başkanı Hüseyin Hendavi, normal 10 saatlik oy verme zamanı içinde sandık başına giden kayıtlı seçmen sayısının 10 milyonu bulduğunu, bunun da seçmenlerin yüzde 67'sini oluşturduğunu söyledi. Bir seçim yetkilisi de devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in doğduğu eyalette katılım oranının yüzde 80'i geçtiğini ifade etti. Güvenlik yetkilileri, seçimin barışçı biçimde geçtiğini bildirirken, daha önceki seçimleri boykot eden Sünni Arapların, milliyetçi Arapların seçimlerde oy kullananları koruma sözü vermesi üzerine, bu seçimlerde oylarını kullandıkları belirtiliyor.


Irak'ın kuzeyindeki Kürt bölgelerinde ve kuzeyde Sünnilerin yaşadığı yerlerde katılımın çok yüksek olduğu bildirilirken, Sünni direnişin kalesi olarak bilinen Felluce kentinde bile sandığa gitme oranının yüzde 70'e ulaştığı bildirildi. Irak'ta 30 Ocak 2005'te yapılan seçimlere katılım oranı yüzde 58 olmuştu. 

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.05.2024
10:27
TFF`ye çağrı! Play-Off uygulansın
TFF'ye çağrı! Play-Off uygulansın
BAL'da sadece liderin 3. Lige yükselmesinin ciddi bir mağduriyete sebep olduğunu belirten 12Bingölspor Kulübü Başkanı Özturan, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) BAL'da da diğer liglerde olduğu gibi Play-Off maçlarının oynanması çağrısında bulundu ve gerekçesini şu sözlerle açıkladı;
01.05.2024
18:30
Bingöl`den Gazze`ye un yardımı
Bingöl'den Gazze'ye un yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen 'Özgürlük Filosu Yeniden Yola Çıkıyor' kampanyası çerçevesinde, Bingöl'den Gazze'ye 4 tır dolusu un gönderildi.
01.05.2024
14:49
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 23 ve 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalanarak cezaevine sevk edildi.
01.05.2024
14:48
Bingöl`de çiftçilere hibe destekli horoz kuru fasulyesi
Bingöl'de çiftçilere hibe destekli horoz kuru fasulyesi
Bingöl'de çiftçilere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yüzde 75 hibeli olarak coğrafi işaretli Yedisu horoz kuru fasulyesi dağıtıldı.
01.05.2024
14:47
Bingöl`de KKKA hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı
Bingöl'de KKKA hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından merkez Çavuşlar köyünde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı.
01.05.2024
14:20
Türk Lirası Mevduata Uygulanan Stopaj Oranları Değişti
Türk Lirası Mevduata Uygulanan Stopaj Oranları Değişti
Resmî Gazete'de yayınlanan karara göre; 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 7,5'e; 1 yıla kadar olan vadeli hesaplarda ise yüzde 5'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın