KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Iran'dan uranyum zenginleştirme teklifi

İran yönetimi, başka bir ülkede uranyum zenginleştirme projesine katılma önerisine olumlu baktığını, ancak uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurmayacağını açıkladı.

Iran`dan uranyum zenginleştirme teklifi
03 KASIM 2007 CUMARTESİ 17:04
0
982
0
AA aa
İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (UYGK) Genel Sekreter Yardımcısı Cevad Vaidi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanının, İran dışında bir ülkede uranyum zenginleştirilmesi için ortak konsorsiyum kurulması önerisini değerlendirirken, "Başka ülkelerde uranyum zenginleştirme projelerine katılmayı olumlu karşılıyoruz. Ama eğer bu projelerin koşulları İran'daki uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin durdurulması olursa bunu kabul edemeyiz" dedi.

İran'ın bu konudaki ısrarının "uranyum zenginleştirme konusunda kendi hakkını korumak" olduğunu belirten Vaidi, "Biz, uluslararası yükümlülüklerimizi yerine getirdiğimiz bir dönemde bunu doğal hakkımız olarak görüyoruz. Bizim siyasetimiz, nükleer faaliyetlerimizden vazgeçmemektir. Bu yüzden de uranyum zenginleştirme faaliyetleri devam edecek" diye konuştu.

Vaidi, İran'ın kesin haklarına karşı olmayan bütün projeleri sıcak karşıladıklarını da ifade etti.
Daha önce de Rusya, İran'ın ihtiyacı olan zenginleştirilmiş uranyumu ortak üretmeyi teklif etmiş, ancak Tahran yönetimi bu öneriyi kabul etmemişti.
BM Güvenlik Konseyinin kabul ettiği 2 yaptırım kararını dikkate almayan İran, Natanz nükleer tesisindeki 3 binden fazla santrifüjde uranyum zenginleştirme faaliyetlerini sürdürüyor. İran yönetimi, uranyum zenginleştirmede kullanılan santrifüj sayısını 50 bine çıkarmayı amaçlıyor.


Haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın