Ahlaka aykırı giyindikleri” gerekçesiyle 3 bini aşkın kadının uyarılmasından sonra, bu kez de erkekler hedef alındı. Ahlak polisi berberlerden, batı tarzında saç kesmemelerini, erkeklerin kaşlarını almamalarını, makyaj yapmamalarını, çalışma sırasında papyon ve kravat takmamalarını istedi.
İranlı gençler, son yıllarda, özellikle başkent Tahran'da, jöleyle dikleştirilmiş Batı tarzı saç kesimine, cilt bakımına ve modern giyime büyük ilgi gösteriyor. İran Berberler Birliği Başkanı Muhammed Eftehariferd, kurallara uymayanların dükkanlarının kapatılacağının ve çalışma izinlerinin ellerinden alınacağının kendilerine iletildiğini kaydetti.
İran polisi, geçen hafta başında, kadınlara yönelik kılık-kıyafet uygulaması başlatmış, dar manto, kısa pantolon, vücuda yapışan elbise giyen ve saçları gösteren başörtüsü kullanan 3 binden fazla kadın karakola götürülmüştü.
