KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Şubat 2026 Perşembe
°C

Iran'lı ''samand'' ay sonunda piyasada

İran'ın Khodro Company (IKCO) firması tarafından üretilen ''Samand'' marka otomobillerin, Türkiye'de satışına sunulmasına yönelik gerekli izinlerin alındığı bildirildi.

Iran`lı ``samand`` ay sonunda piyasada
02 MAYIS 2007 ÇARŞAMBA 19:35
0
1058
0
AA aa
''Samand''ın Türkiye Distribütörü MYS Otomotivin Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Seskır, geçen yıl mart ayında Türkiye pazarına girmesi planlanan ''Samand''ın ithalatının, gereken izinlerin çıkmaması nedeniyle bir türlü gerçekleştirilemediğini söyledi.

İki ülke yetkilileri arasında yaklaşık bir yıldır süren görüşmelerin artık sonuçlandığını anlatan Seskır, ''Uzun süren görüşmeler sonucu Dış Ticaret Müsteşarlığından gerekli izinler alındı. Müsteşarlık, izinlerin verildiğine dair gerekli belgeleri Sanayi ve Ticaret Bakanlığına gönderdi. Artık 'Samand'ların Türkiye'de satışına yönelik hiçbir sorun kalmadı'' dedi.

Seskır, anlaşmanın hemen ardından 3 bin araç siparişi verdiklerini ifade ederek, ''İran otomobillerinin Türkiye'de satışına bu ay sonundan itibaren başlıyoruz. Biz her türlü hazırlığımızı yapmıştık. 'Samand' ve 'Samand LX' modelleri ay sonundan itibaren Türkiye'de olacak. Şimdiden yoğun bir taleple karşı karşıyayız. Araçlarımızın 45 ilde satışlarına başlanacak. ABS fren sistemi, hava yastığı, klima, merkezi kilit gibi her türlü donanımların mevcut olduğu araçlar 16 bin 900 ile 19 bin 900 YTL arası fiyatlarla satılacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

MİLLİYET
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.02.2026
05:01
`Aşkın Sağı Solu` Ankara`da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' Ankara'da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' romanı üzerine Ankara'da düzenlenen söyleşide konuşan Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sini ve Bingöl'de yaşanan toplumsal kırılmaları anlattı. İdeolojik çatışmaların gölgesinde kaybolan hayatlara dikkat çeken ve 'O günün tanıklarının bugünkü tek sözü pişmanlıktır' diyen Bayraktar, ideolojilere kurban edilmeyen bir aşkın hikâyesini okurlarla buluşturdu.
18.02.2026
04:59
Bingöl`de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl'de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl merkez Haziran Köyü'nde meydana gelen ve Bingöl Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında ahır ve bitişiğindeki ev kullanılamaz hale geldi, 6 büyükbaş hayvan telef oldu.
18.02.2026
04:58
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl`de ilk sahur 05.36`da
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl'de ilk sahur 05.36'da
On bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı saatler kaldı. Bingöl'de vatandaşlar, manevi iklimiyle gönülleri kuşatan mübarek aya hazırlanıyor. İlk teravih bu akşam (Çarşamba) kılınacak, Ramazan'ın ilk günü Bingöl'de sahur saat 05.36'da yapılacak, ilk iftar ise 18.06'da açılacak.
18.02.2026
04:57
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Krizde fedakârlık siyasetten geldi, Sri Lanka milletvekili emekli maaşlarını kaldırdı. Sizce, maaşını yetersiz bulan milletvekilleriyle dolu olan TBMM, böylesi bir kararı alarak gelecek konforlarını ortadan kaldırabilir mi?
18.02.2026
04:56
Genç`te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Genç'te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Modern yapısıyla dikkat çeken kütüphane, öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli şekilde değerlendirmelerine imkân sağlayacak.
18.02.2026
04:54
‘Sahte ilan` operasyonu: 29 gözaltı
'Sahte ilan' operasyonu: 29 gözaltı
Bingöl dahil 17 ilde, internet siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden verdikleri sahte ilanlarla vatandaşları 1 milyon liranın üzerinde dolandırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 29 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın