KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Iş, barış ve sosyal adalet istiyoruz

Akdemir: “İstihdamın artırılmasın, iş ve iş güvencesi istiyoruz. Kriz bahane edilsin istemiyoruz. İşsiz kalma korkusuyla yaşamak istemiyoruz.”

Iş, barış ve sosyal adalet istiyoruz
02 MAYIS 2009 CUMARTESİ 12:02
0
1074
0
AA aa
HAK-İş ve Hizmet-İş Sendikası Bingöl Baş Temsilcisi Abdulmecit Akdemir, ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' münasebetiyle yaptığı açıklamasında, “Daha Çok Demokrasi, İş, Barış ve Sosyal Adalet” taleplerini dile getirdi ve hükümetten beklentileri sıraladı.
“Bu yıl 1 Mayıs'ı önemli bir kazanımla kutluyoruz. Yıllardır ısrarla dile getirdiğimiz 1 Mayıs'ın resmi tatil olması talebimizin gerçekleştirilmesini memnuniyetle karşılıyoruz” diyen Akdemir: “Bizler bu ülkenin emekçileri olarak; 1 Mayıs 'ta tüm dünya emekçileriyle birlikte, yine barış için, özgürlükler için, haklar için, daha güçlü sendikacılık için, daha çok demokrasi için, sosyal adalet için, iş ve aş için, daha güzel bir dünyada, sömürüsüz, baskısız, insana yaraşır bir yaşam için mücadelemizi artırarak sürdüreceğiz. Hak-İş olarak her zaman yaptığımız, ‘Daha Çok Demokrasi, İş, Barış ve Sosyal Adalet' talebimizi tekrar haykırıyoruz. Bizler emekçiler olarak; Dünyada sömürünün devam ettiğini, işsizliğin ve yoksulluğun arttığını, örgütlenmenin engellendiğini, gelir adaletsizliğinin her geçen gün büyüdüğünü,
küreselleşmenin cilalı ve sihirli bir şekilde sunulduğunu biliyoruz. Ancak; küreselleşme ile refah, demokrasi, haklar ve özgürlüklerin gelmediğini, yerine işsizliğin büyüdüğünü, sömürünün, savaşların, kanlı çatışmaların, soykırım ve işgallerin açlık ve yoksulluğun arttığını görüyoruz. Küreselleşme şimdi de maalesef küresel kriz doğurmuştur. Üretim düşüyor, üretim bitiyor, işsizlik yakıyor. Ekmeğimiz yok oluyor. 1 Mayıs, Ekmek, Barış ve Özgürlük mücadelesidir. Biz de her yıl 1 Mayıs'ta olduğu gibi bu yıl da ekmek talebimizi daha yüksek sesle haykırıyoruz. Biz, hükümetlerin sorunlara çözüm getirmesini istiyoruz.
Biz, küreselleşme sürecinde ekonomik ve sosyal denge istiyoruz. Hükümetlerin, sosyal hayatın salt rakam ve grafiklerden ibaret olmadığını görmelerini bekliyoruz. İstihdamın artırılmasını istiyoruz. İş istiyoruz, iş güvencesi istiyoruz. Kriz bahane edilsin istemiyoruz.  İşsiz kalma korkusuyla yaşamak istemiyoruz. Sosyal devletin zayıflatılmasını değil, yaygınlaştırılmasını ve güçlendirilmesini istiyoruz. ‘Taşeronlaşmaya Hayır!' diyor, bunun bir fakirleşme politikası olarak uygulanmamasını istiyoruz. Biz, demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile yerleştiği, demokratik, laik sosyal ve hukuk devleti istiyoruz. Biz ülkemizde ve bütün dünyada; sosyal adalet istiyoruz, refah istiyoruz, insan onuruna yaraşır iş istiyoruz, örgütlenme istiyoruz, hak ve özgürlükler ile yaşanabilir bir dünya istiyoruz. Uluslararası yoksullaştırma ve kuralsızlaştırma dayatmalarına karşı emekçiler olarak hep birlikte direnmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
1 Mayıs 'ta yine ekmek, barış özgürlük ve demokrasi için: Sosyal adalete sahip, özgür, bağımsız, tam demokratik bir ülke ve emekçilerin ve dünya halklarının kardeşliği ve barışı için mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Akdemir, şöyle devam etti. “Biz,  çetelerin ortadan kaldırılması ve hesap vermesi için kararlılık ve cesaret gösterilmesini istiyoruz. Biz; siyasi, ekonomik ve sosyal standartlarımızın gelişmiş ülkelere eşitlenmesini ve AB sürecinde standartlarımızın yükseltilmesini ve AB'ye tam üyelik yolunda kısa sürede netice alınmasını istiyoruz. Biz, kendi değerlerimizle evrensel değerleri bütünleştirecek sivil ve çağdaş yeni bir anayasa istiyoruz. Biz; demokratik, katılımcı, çoğulcu, yasakçı olmayan bir sendikalar kanunu istiyoruz. Ama hemen şimdi istiyoruz.  Barış için yükselen seslere kulaklarını tıkayanlar, bölgemizi, dünyayı kana bulayanları protesto ediyoruz. Ekonomik kriz istemiyoruz, kıyım istemiyoruz, adaletli barışçı yeni bir dünya düzeni istiyoruz.  Daha barışçıl ve demokratik bir dünya ve daha demokratik bir Türkiye için haykırıyoruz.”

BİNGÖL KENT HABER / BİNGÖL MEDYA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın