Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Manevi, İlkeli ve Liyakatli Kamu Çalışanları Sendikası (Sağlık MİL-Sen) Engelli Komisyonu ve Bingöl İl Başkanı Mücahid Korkutata, 8. dönem Toplu Sözleşme sürecinde Hükümetin teklifine karşı sahalarda olacaklarını belirtip bir günlük grev kararını duyurdu.
“Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak, görmezden gelinen taleplerimiz, yok sayılan emeğimiz, günbegün eriyen alın terimizi savunmak ve onurlu bir yaşam için sahalardayız” diyen Korkutata; “8. dönem Toplu Sözleşme sürecindeki görüşmeler, yoksulluk sınırı altında maaş alan emekçilerimizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Birikmiş birçok özlük haklarımızı da görmezden gelmişlerdir. Kamu işvereni, gerçeklikten uzak, sahayı tanımayan tekliflerle süreci geçiştirmeye çalışırken, Toplu Sözleşme masasının diğer üyeleri de, neler olduğunu anlamakta güçlük çektiklerini ifade etmekle yetiniyorlar. İşverenin, gerçeklikten uzak tekliflerine hayır diyoruz” dedi.
Korkutata, açıklamasında şunları kaydetti;
“SUSMAYACAĞIZ, BOYUN EĞMEYECEĞİZ”
“Buradan ilan ediyoruz. Artık susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz, görmezden gelinmeyeceğiz, gece gündüz demeden çalışan, insan hayatına dokunan, zor şartlar altında görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak taleplerimiz karşılanana dek mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.
. Yoksulluk sınırı üstünde tek kalem maaş.
. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması.
. Vergi oranının %15'e sabitlenmesi.
. Gece nöbetlerinin ve nöbet ücretlerinin düzenlenmesi.
. Bayram ikramiyesi.
Birçok konuda taleplerimizi gündemde tutmaya devam edeceğiz.
Toplu Sözleşme masasının, sahanın taleplerine cevap vermemesine seyirci olmayacağız.
Susan taraf olmayacağız.
Bizler sustukça görmezden gelinen, mücadele etmedikçe yok sayılan, bir mesleğin mensupları olmayı kabul etmiyoruz.
Bugün attığımız adım, sadece özlük ve mali haklar değil, Onur mücadelesidir. Emeğimizin değersizleştirilmesine, mesleğimizin itibarsızlaştırılmasına, haklarımızın ötelenmesine karşı seslenişimizdir.
Sağlık MİL-Sen olarak;
EMEK BİZİM, SÖZ BİZİM.
Sahada olanın sesi olmaya, gerçek mücadelenin adresi olmaya, adaletin, hakkın ve alın terinin tarafı olmaya devam edeceğiz.
Taleplerimiz karşılanıncaya kadar, mücadelemizi daha güçlü ve kararlı adımlarla sürdürmeye devam edeceğimizi, buradan ilan ediyoruz”
Bu fotoğraftakiler 1 yıl işe gitmesin, eminim ki yoklukları aranmaz. İş bırakıyorlarmış(!) ya birde sizin gibiler ülkeye katma değer sağlayacak ne üretiyorsunuz ki triplere giriyorsunuz. Arjantin devlet başkanı gibi bir yönetici lazım bu ülkeye.
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın