KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Iş dünyası-piyasadan gül'e destek

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olması iş ve finans dünyası tarafından olumlu karşılandı. İşte Gül'ün adaylığı hakkında verilen demeçler:

Iş dünyası-piyasadan gül`e destek
24 NİSAN 2007 SALI 18:48
0
994
0
AA aa

İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI KÜÇÜK: İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığının, Türkiye'nin huzuruna, siyasi ve ekonomik istikrarına katkı sağlamasını dilediğini bildirdi.

İTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI YALÇINTAŞ: İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, son derece isabetli bir isim olduğunu belirterek, “Bu ismin, piyasalara son derece olumlu etki yapacağına eminim” dedi.

SABANCI HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI SABANCI: Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin istikrarı için göstermiş olduğu olgun ve örnek demokratik tavır nedeniyle kutluyorum” açıklamasını yaptı.

DEİK İCRA KURULU BAŞKANI YIRCALI: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, partisi tarafından aday gösterilen Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda millet olarak arkasında durulması, kendisine destek olunması gerektiğini belirterek, “Böylece ekonomik ve siyasi yıpranma olmadan bu konuyu da arkamıza atmış oluruz” dedi. Gül isminin sürpriz olup olmadığının sorulması üzerine Rona Yırcalı, şu değerlendirmeyi yaptı: “Hayır, baştan beri söylenen, önde gelen isimlerdendi. Başka isimler de vardı ama Gül'ün ismi en çok telaffuz edilenlerdendi. Bu yüzden sürpriz olmadı."

A YATIRIM GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SALAR: A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın icraatta kalmasının istenen bir şey olduğunu belirterek, bunun piyasalar açısından olumlu bir haber olduğunu kaydetti. Salar, henüz bilginin çok ham olmasına rağmen bu gelişmenin mutlaka fiyatlanacağını bildirdi. Gül'ün adaylığının muhalefet ve toplum tarafından nasıl algılanacağının ise önem taşıdığını ifade eden Salar, piyasaların bu doğrultuda yukarı veya aşağı yönlü hareket edeceğini bildirdi.

MÜSİAD GENEL BAŞKANI BOLAT: Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, çok iyi ve doğru bir isim olduğunu belirterek, “Sayın Gül, Cumhurbaşkanlığını doldurabilecek vasıflarda” dedi. Bolat, Başbakan Erdoğan'ın, partisi ve istikrar adına çok önemli bir fedakarlık yaptığını, bunun takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

YAPI KREDİ BANKASI BAŞ EKONOMİSTİ AKÇAY: Yapı Kredi Bankası Baş Ekonomisti Cevdet Akçay, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili, piyasaların bekle gör sürecine gireceğini düşündüğünü bildirdi.

ALARKO ŞİRKETLER TOPLULUĞU GENEL KOORDİNATÖRÜ YAVRUCU: Alarko Şirketler Topluluğu Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, uluslararası ilişkilerde tanınan Abdullah Gül'ün AB'yi iyi bilen ve uzun yıllardır siyasetin içinde olan bir kişi olarak cumhurbaşkanlığı adaylığının her açıdan olumlu yansımaları olacağını bildirdi.

İZMİR TİCARET ODASI'NDAN GÜL'E DESTEK: İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Demokratik süreç işleyecek ve Parlamento kararıyla Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçilecektir” dedi.

ALİ İHSAN GELBERİ/GARANTİ BANKASI: Garanti Bankası Ekonomik Araştırmalar Müdürlüğü Koordinatörü Ali İhsan Gelberi iç piyasanın, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olmasına olumsuz tepki vermemesinin “temkinli” duruşundan ve yurt dışı piyasalara endeksli hareket etmesinden kaynaklandığını söyledi.

Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın