KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Iş dünyasına cazip fırsat

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özcan Turhan, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan cazibe merkezleri programının Bingöl için fırsat olduğunu söyledi.

Iş dünyasına cazip fırsat
26 OCAK 2017 PERŞEMBE 21:21
0
1842
0
AA aa

Kalkınma Bankası Genel Müdürlüğü'nün 1. Başvuru Çağrı ilanını yayınladığını belirten Turhan, Cazibe Merkezleri Programıyla ilgili yatırımcılar destek başvurularının 24 Ocak- 27 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

Cazibe merkezleri programı amaç ve kapsamı hakkında bilgi veren Turhan, “Cazibe Merkezleri Programı uygulama kapsamındaki illerimizin refah seviyesini yükseltmek amacıyla başlatılan bir yatırım seferberliğidir. Program, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van illerimizde uygulanacak olup; istihdama, üretime ve ihracatımıza yeni bir ivme kazandırmayı amaçlamaktadır. Program kapsamında; imalat sanayii, çağrı merkezleri ve veri merkezi yatırımları yer almaktadır. Bu sektörlerde yapılacak yeni yatırımların yanında; imalat sanayinde; Yatırımlarını büyütmek isteyen yatırımcılar, Yarım kalmış yatırımlarını ekonomiye kazandırma arzusundaki yatırımcılar ile Diğer illerimizde faaliyet gösterirken yatırımlarını Program kapsamındaki illerimize taşıyarak bölgeye dinamizm getirecek yatırımcılar desteklerden faydalanabilecektir.” dedi.

NELERE DESTEK VERİLECEK

Program kapsamında uygulanacak destekleri de sıralayan Turhan, “Program, danışmanlık hizmeti desteği, yatırım yeri tahsisi desteği, bina yapımı desteği, faizsiz yatırım kredisi desteği, faiz indirimli işletme kredisi desteği, üretim tesisi taşıma desteği, çağrı merkezi yatırım desteği, veri merkezi yatırım ve enerji desteğinden oluşmaktadır.” ifadelerini kullandı.

DESTEKLERDEN YARARLANMA KOŞULLARI

Turhan, desteklerden yararlanma koşulları, başvuruların değerlendirilmesi ve başvuru yapılacak adresleri şöyle sıraladı; “İmalat Sanayii Yatırımları, asgari sabit yatırım tutarı 2 Milyon TL, asgari istihdam 30 kişi. Çağrı Merkezi Yatırımları, Asgari İstihdam 200 Kişi, Hizmet sözleşmesi yapılmış olması. Veri Merkezi Yatırımları, Asgari beyaz alan 5 Bin metrekare Asgari Standart TIER-3. Üretim Tesisi Taşıma Asgari İstihdam Taahhüdü 200 Kişi Son iki yılda üretim faaliyetlerinin sürdürülmüş olması. Yatırım Kredileri, Asgari Özkaynak Oranı Yüzde 30.”

‘BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİNDE ÖNCELİK KRİTERLERİ'

Yüksek istihdam sağlayan, İthal ikamesi sağlayacak ürün üreten, İhracat potansiyeli olan, İleri-geri bağlantıları ile diğer alt sektörleri tetikleyecek nitelikte, Ar-Ge ve yenilik içeren, Yerli makine ve teçhizat veya yerli teknoloji kullanan yatırımlar, Tecrübeli ve kurumsal kapasitesi yüksek yatırımcılar desteklerden öncelikli olarak faydalandırılacaktır.

‘BAŞVURU NEREYE YAPILACAKTIR?'

Başvurular Kalkınma Bankasının aşağıda belirtilen adresine ya da Bankaya iletilmek üzere Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofislerine yapılabilecektir. Başvuru formları Kalkınma Bankası'nın www.kalkinma.com.tr internet adresinden ulaşılabilmektedir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
15.05.2025
13:33
Bingöl Umut Kervanı`nda Deprem Semineri
Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın