KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Iş garantili bölüm

Bingöl Üniversitesi’nde mezunlarının işsiz kalmayacağı ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü’ açılıyor. 50 işçi çalıştıran her kurum ve ya şirketin 1 iş güvenliği uzmanı çalıştırmak zorunluluğu nedeniyle bu bölümü bitirenlerin iş bulma olanağı oldukça yüksek.

Iş garantili bölüm
27 AĞUSTOS 2013 SALI 05:43
0
6259
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu bünyesinde ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü' açılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili Bingöl Üniversitesi'nden yapılan açıklamada: “Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu bünyesinde mezunlarının hemen iş bulacağı ve bu bölümden mezun olanların işsiz kalmayacağı “İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü” ek kontenjanla 200 öğrenci alacak. Öğrencilerin 100 tanesi normal öğretim programına, 100 tanesi de ikinci öğretim programına alınacak” denildi.

‘50 işçi çalıştıran her kurum ve ya şirket 1 iş güvenliği uzmanı çalıştırmak zorunda' denilen açıklamada: “Avrupa Birliği müktesebatına göre 50 kişi çalıştıran her kurum ve ya şirket 1 adet iş sağlığı ve güvenliği uzmanı çalıştırmak zorunda. Bu şart göz önüne alındığında Türkiye'de bu alanda ne kadar uzmana ihtiyaç duyulduğu aşikâr. Dolayısıyla bu bölümden mezun olanların hemen iş bulabileceği ve işsiz kalmanın imkânsızlığı gözler önüne seriliyor” ifadelerine yer verildi.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.01.2026
20:32
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
20.01.2026
20:16
Bingöl`de Rojava Tepkisi
Bingöl'de Rojava Tepkisi
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgelerine yönelik saldırıları protesto ederek sivillere yönelik müdahaleleri kınadı.
20.01.2026
19:44
Bingöl`de KOAH hastası UMKE operasyonuyla hastaneye ulaştırıldı
Bingöl'de KOAH hastası UMKE operasyonuyla hastaneye ulaştırıldı
Karlıova'nın Taşlıçay köyünde solunum sıkıntısı yaşayan 70 yaşındaki KOAH hastası K.Ç., yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan yollara rağmen UMKE ve 112 ekiplerinin tam paletli araçla yaptığı operasyonla hastaneye ulaştırıldı.
20.01.2026
19:24
Bingöllü sporculardan Raffa Şampiyonluğu
Bingöllü sporculardan Raffa Şampiyonluğu
Mersin'de düzenlenen Gençler Türkiye Raffa Şampiyonası'nda Bingöl'ü temsil eden genç sporcular, farklı kategorilerde Türkiye şampiyonlukları ve dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
20.01.2026
18:57
Bingöl`de diyaliz hastasına AKUT yetişti
Bingöl'de diyaliz hastasına AKUT yetişti
Yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Aşağı Gökçekanat köyünde yaşayan felçli ve diyaliz hastası 71 yaşındaki N.Ş, AKUT Bingöl ekibinin kar motoru ve arazi aracıyla gerçekleştirdiği zorlu operasyonla hastaneye ulaştırıldı.
20.01.2026
18:15
Bingöllü Kürt Mehmet vefat etti
Bingöllü Kürt Mehmet vefat etti
Almanya Berlin'de yaşayan 'Kürt Mehmet' lakaplı Bingöllü Mehmet Kaplankıran hayatını kaybetti. Ölüm haberini Sedat Peker duyurdu. Alman Bild Gazetesi, ölüm sebebine ilişkin detayları şöyle paylaştı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın