KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

İş güvenliği denetimleri arttırılmalı

İnşaatlarda çalışan işçilerin, güvenlik tedbirlerini almadan tehlikeli bir şekilde çalışmaları, iş sağlığı ve güvenliği denetimlerini gündeme getirdi. Çalışmalara tanık olan vatandaşlar tehlikeye aldırış edilmediğini belirterek kontrollerin sıklaştırılması çağrısında bulundu.

İş güvenliği denetimleri arttırılmalı
23 EYLÜL 2019 PAZARTESİ 18:04
0
1542
2
AA aa

Türkiye'de yılda onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin ise yaralandığı iş kazalarına rağmen işverenler ile çalışanlar, uyarılara aldırış etmiyor. Hiçbir güvenlik tedbiri almadan işlerini sürdüren işçilerin, yetkililerin daha önceki uyarılarına rağmen baretsiz ve güvenlik kemeri gibi önlemleri almadan çalışmalarını sürdürüyor. İşçilerin tehlikeli bir şekilde yürüttüğü çalışmalarını gören vatandaşlar, yetkililerin denetimleri artırmasını istedi.

Vatandaşlar, duruma “Burada bir işçinin başına bir şey gelse, kimse bunun hesabını veremez. Yazık günah! İşçi, akşam evine götüreceği ekmeğin, çoluk çocuğunun nafakasının derdinde. Bu yüzden de her türlü tehlikeyi göze alıyor. Bu tür durumlarda iş verenlerin yada işçi çalıştıranların daha hassas olması ve işçilerin güvenlik önlemlerini alması gerekmektedir. Aynı zamanda bu tür konularla ilgilenen yetkililerin de denetim yapması, kurallara uymayan işverenlerin veya işçi çalıştıranları ilk seferinde uyarması gerekiyor. Uyarılara aldırış etmeyen kişiler hakkında da işlem yapması gerekmektedir. Böyle bir şey olduğunda herkes ona göre güvenlik önlemini alır, kaza oranlarında da düşüşler yaşanılır. O yüzden bu tür durumlarla ilgilenen kurum ve ya kuruluşların denetimleri sıklaştırması en iyi güzel bir hizmet olur” diye görüşlerini aktardılar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50518)
25 Eylül 2019 Çarşamba 12:52
İSG kanunu 2012 yılında çıkarıldı. ama sürekli zırt-pırt erteleniyor. bu ara ülkede iş kazası ve meslek hastalığundan dolayı insanlar çil yavrusu gibi ölüyor. devlet izliyor. maalesef
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50455)
24 Eylül 2019 Salı 12:22
sanki memlekket inşaat yapılıyor da...
10.03.2026
06:55
Bingöl Belediyesi Gazze`de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi Gazze'de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için 10 gün boyunca her gün Bin kişilik iftar yemeği verecek. Karar, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin ortak oyuyla kabul edildi.
10.03.2026
06:53
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Bingöl Üniversitesi ile Munzur Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı. Protokolle ortak araştırma projeleri ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
10.03.2026
06:51
Bingöl`de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
10.03.2026
06:49
Bingöl`de odunluk yangını panik yarattı
Bingöl'de odunluk yangını panik yarattı
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında odunlukta maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın