KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

İş güvenliği denetimleri arttırılmalı

İnşaatlarda çalışan işçilerin, güvenlik tedbirlerini almadan tehlikeli bir şekilde çalışmaları, iş sağlığı ve güvenliği denetimlerini gündeme getirdi. Çalışmalara tanık olan vatandaşlar tehlikeye aldırış edilmediğini belirterek kontrollerin sıklaştırılması çağrısında bulundu.

İş güvenliği denetimleri arttırılmalı
23 EYLÜL 2019 PAZARTESİ 18:04
0
1629
2
AA aa

Türkiye'de yılda onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin ise yaralandığı iş kazalarına rağmen işverenler ile çalışanlar, uyarılara aldırış etmiyor. Hiçbir güvenlik tedbiri almadan işlerini sürdüren işçilerin, yetkililerin daha önceki uyarılarına rağmen baretsiz ve güvenlik kemeri gibi önlemleri almadan çalışmalarını sürdürüyor. İşçilerin tehlikeli bir şekilde yürüttüğü çalışmalarını gören vatandaşlar, yetkililerin denetimleri artırmasını istedi.

Vatandaşlar, duruma “Burada bir işçinin başına bir şey gelse, kimse bunun hesabını veremez. Yazık günah! İşçi, akşam evine götüreceği ekmeğin, çoluk çocuğunun nafakasının derdinde. Bu yüzden de her türlü tehlikeyi göze alıyor. Bu tür durumlarda iş verenlerin yada işçi çalıştıranların daha hassas olması ve işçilerin güvenlik önlemlerini alması gerekmektedir. Aynı zamanda bu tür konularla ilgilenen yetkililerin de denetim yapması, kurallara uymayan işverenlerin veya işçi çalıştıranları ilk seferinde uyarması gerekiyor. Uyarılara aldırış etmeyen kişiler hakkında da işlem yapması gerekmektedir. Böyle bir şey olduğunda herkes ona göre güvenlik önlemini alır, kaza oranlarında da düşüşler yaşanılır. O yüzden bu tür durumlarla ilgilenen kurum ve ya kuruluşların denetimleri sıklaştırması en iyi güzel bir hizmet olur” diye görüşlerini aktardılar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50518)
25 Eylül 2019 Çarşamba 12:52
İSG kanunu 2012 yılında çıkarıldı. ama sürekli zırt-pırt erteleniyor. bu ara ülkede iş kazası ve meslek hastalığundan dolayı insanlar çil yavrusu gibi ölüyor. devlet izliyor. maalesef
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50455)
24 Eylül 2019 Salı 12:22
sanki memlekket inşaat yapılıyor da...
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın