KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2026 Pazar

İş İnsanından Bingöl'e Kur'an Kursu ve Cemevi

Bingöllü iş insanı Fesih Zeki Mert, kente taziye evi, Kur'an kursu, Kültür Mahallesi muhtarlık hizmet binası, belediye koordinasyon merkezi ile Cemevi kazandırıyor.

İş İnsanından Bingöl`e Kur`an Kursu ve Cemevi
07 NİSAN 2022 PERŞEMBE 15:51
13
3486
11
AA aa

Bingöl Belediyesi, İl Müftülüğü ve Bingöllü iş insanı Kanada merkezli Van Horne Construction Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Zeki Mert arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İl Müftülüğünde gerçekleştirilen törende konuşan Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentin en büyük mahallesi olan Kültür Mahallesi'nde taziye ve Kur'an kursu ile muhtarlık hizmet binası ihtiyacının hayırsever iş insanı Fesih Zeki Mert tarafından giderileceğini ve belediye olarak her türlü kolaylıkları sağlayacaklarını söyledi.

İş insanı Mert'e desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Arıkan, “Bugün ilimize katkı sunacak, vatandaşlarımıza hizmet noktasında epeyce kolaylıklar sağlayacak hizmetleri ile ibadethaneleri sözleşme altına aldık. Hayırsever iş insanımızdan Alevi vatandaşlarımız için de cemevi yapımı sözü almıştık. O projeyle ilgili de çalışmaları mevcut, İnşallah yakın zamanda sözleşmesini imzalayacağız. Tüm bu hizmetlerimizin ilimize hayırlı olmasını diliyor, hemşehrimize ilimize sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kültür Mahallesi'nde inşa edilecek Kur'an kursunun özellikle gençlere fayda sağlayacağını belirten İl Müftüsü Mustafa Topal ise, “Rabbim vatana ve millete faydalı, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, Kur'an ahlakı ile ahlaklanmış bir nesil yetiştirmeyi cümlemize nasip etsin. Kur'an kursumuzun tamamlanmasıyla İnşallah buradan dinini diyanetini bilen, ilimize ve ülkemize hayırlı evlatlar yetişecek. Bununla birlikte Alevi kardeşlerimizin talep ettiği Cemevi projesine sağlanan destekten ötürü de son derece memnunuz. Rabbim hayırsever iş insanından razı olsun. Tüm hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Hemşehrilerine hizmet noktaları oluşturmaktan, hayatlarını bir nebzede olsa kolaylaştırmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Bingöllü iş insanı Fesih Zeki Mert, “Kadim şehrimize hizmet etmeyi, vatandaşlarımıza yararlı olmayı nasip eyleyen Rabbime şükürler olsun. Bugün burada sözleşmelerini imzaladığımız yatırımları en kısa zamanda ilimize kazandıracağız İnşallah. Yatırımlar noktasında her türlü kolaylığı sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Erdal Arıkan ile İl Müftümüz Sayın Mustafa Topal hocamıza sonsuz teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı ve uğurlu eylesin, tüm yatırımlarımızı tamamlamayı nasip eylesin İnşallah” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91420)
11 Nisan 2022 Pazartesi 04:45
inanc noktasinda esit olmasi sevindirici olsa da bir alevi olarak okul, kutuphane, muze, kultur yerleri acilmasini daha cok tercih ederdim. milleti acliga cehalete vitaminsizlige mahkum ettikce daha cok ibadet yeri aciyorlar, daha cok din simsarligi yapiyorlar. biz de vitaminsizlikten mışıl mışıl uyuyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91393)
10 Nisan 2022 Pazar 02:22
kuran kursu acip duruyorlar, sirf birileri para kazansin diye. ayiptir gunahtir, allah görüyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91373)
09 Nisan 2022 Cumartesi 10:09
bingölün ihtiyacı taziye evimi allahtan korkun gazi ilk öğretim okulu ile saray içi ilk öğretim okulu sınıf mevcutları 40,45 kişilik tokiler bitince düşünemiyorum bu sayı dahada artacak sn başkan neden okul ihtiyacı giderilmiyor tokide projeye okul dahil edilebilirdi. din siyaseti yapıyorsunuz.evet bingölde alevi vatandaşlarımız var cem evi ihtiyaçtır.kültür mahallesi ve inalıda 3 tane taziye evi var yeterli bence .inalı mah .sağlık ocağı ihtiyacı var bence daha gerekli. israf haramdır vatandaşın ihtiyacı iş aş olmuş.insanlar evine bu ramazan ayında binbir zorlukla ekmek götüremiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91355)
08 Nisan 2022 Cuma 21:22
Bu adam bana tekin gelmiyor bakalım ne çıkacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91354)
08 Nisan 2022 Cuma 20:50
Yahudilerin İbadethanesi Sinegog, Hristiyanların Kilise,Müslümanların ise CAMİÎdir...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91401)
10 Nisan 2022 Pazar 16:02
@Misafir Kullanıcı Müslümanların Mescittir. Cemevi de bir çeşit mescittir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91332)
08 Nisan 2022 Cuma 13:51
İslamda yalnızca ve sadece bir ibadethane vardır. O da yalnızca ve sadece CAMII'dir. İSLAM'da Camii'nin alternatifi olan herhangi bir ibadethane yoktur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91415)
11 Nisan 2022 Pazartesi 01:25
@Misafir Kullanıcı 20 milyon Alevi bizim ibadethanemiz Cemevi'dir diyor, siz değildir diyorsunuz. Bu ne kadar mantıklı sizce?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91328)
08 Nisan 2022 Cuma 13:37
Allah razı olsun. Bizim yerli zenginlerimiz utansın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91311)
08 Nisan 2022 Cuma 04:31
Bu adam papa gibi nerden çıktı cem evi ve Kuran kursu. İnşallah tamamlayıp teslim eder. Bingölde herşey resimlerde kalıyor malesef
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91303)
08 Nisan 2022 Cuma 00:16
Bir kütüphane hepsinden daha faydalı olurdu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91295)
07 Nisan 2022 Perşembe 20:55
Cem evini anlamadık. Onların dini ayrımı, yok eğer aynı değilse ibadethaneler niye ayrı?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91352)
08 Nisan 2022 Cuma 19:42
@Misafir Kullanıcı Güzel kardeşim mesele kabul etmek yada etmemek değil. Hepimiz müslümansak ibadet yerlerimiz neden ayrı. Allahın böyle bir uygulaması varsa bizde acıkla bilelim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91322)
08 Nisan 2022 Cuma 12:38
@Misafir Kullanıcı Alevileri oku araştır be kardeşim, her insanin her toplumun inancina ibadetine saygı duymak gerekir. Inançlarını sorgulayamayız,üç günlük dünya hepimize yeter, yeterki birbirinizi saygıyla kabul edelim,
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
06.11.2026
23:56
Hülakü Bingöl`ün doğalgaz limitlerini Meclis`e Taşıdı
Hülakü Bingöl'ün doğalgaz limitlerini Meclis'e Taşıdı
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
06.11.2026
23:55
Binlerce personel onu arıyor!
Binlerce personel onu arıyor!
Solhan'da 25 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan 81 yaşındaki Alzheimer hastası Cebbar Peşmen'i bulmak için yürütülen çalışmalarda 1.129 personel görev aldı. 6 dronla havadan tarama yapılırken, bugüne kadar yaklaşık 55 kilometrekarelik alan arandı. Ancak henüz bir sonuca ulaşılamadı.
06.11.2026
23:53
Baraç`tan Bingöl`ün doğalgaz limitleri için tepki!
Baraç'tan Bingöl'ün doğalgaz limitleri için tepki!
Bingöl'de doğalgaz faturalarının vatandaşın bütçesini zorladığını belirten DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, iktidar milletvekillerine tepki gösterdi. Elâzığ'da tüketim limitlerine ilişkin yapılan düzenlemeyi hatırlatan Baraç, 'Halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorsanız Mecliste ne işiniz var?' diyerek Bingöl için de iklim koşullarına uygun düzenleme yapılmasını istedi.
06.11.2026
23:53
Bingöl`de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de polis ekiplerinin 30 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda uyuşturucu madde, silah ve kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 55 şüpheliden 27'si tutuklanırken, çok sayıda kaçak sigara ve elektronik sigara da ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın