KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ekim 2025 Salı
°C

Iş kurmak isteyenlere kredi olanağı

Solhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)Gelir Getirici Projeler kapsamında iş kurmak isteyen girişimcilere kredi olanağı sağlıyor. Solhan SYDV, proje kapsamında 2 girişimciye 6 ay ertelemeli faizsiz 27 bin TL kredi verdi.

Iş kurmak isteyenlere kredi olanağı
23 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ 20:15
0
4116
0
AA aa

Solhan SYDV, sosyal güvenceden yoksun olan vatandaşlara yönelik gelir getirici çeşitli proje desteklerini sürdürerek vatandaşların iş sahibi olmasına imkân sunuyor. Gelir getirici projeler kapsamında iş kurma kredisiyle 2 kişi Solhan Küçük Sanayi Sitesinde mermer&granit atölyesi açtı.

Muhtesin Ayra ve Abdulmenaf Yöndeş isimli girişimcilerin iş kurma kredisi talebinde bulunduklarını ve talepleri alındıktan sonra SYDV olarak piyasa araştırması yaptıklarını belirten SYDV Müdürü Recep Tan, “Yaptığımız piyasa araştırmasında böyle bir sektörün Solhan'ın ihtiyacı olduğu, bu sektörde faaliyet gösteren işyerleriyle yapılan görüşmelerde bu arkadaşların zaten bu mesleklerini icra ettikleri ama makineleri olmadığından mesleklerini icra etmekte zorluk yaşadıkları anlaşılmıştır. Yapılan araştırma sonucunda Kredi talebi Mütevelli Heyeti tarafından kabul edilen Muhtesin Ayra ve Abdulmenaf Yöndeş'e 6 ay sonra ödemeli faizsiz 27 bin TL iş kredisi verildi” dedi.

“KAYMAKAM AYDIN GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLİYORUZ”

Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, aldıkları kredi ile sanayi sitesinde işyeri açan girişimleri ziyaret etti.

Kaymakam Aydın, vakıf eliyle girişimci insanlarını desteklediklerini söyledi. Aydın, “Yapılan müracaatlar sonrasında gerekli alan çalışması yapılıyor. Birine destek verilirken aynı mesleği icra eden bir başkasının da mağdur olmaması vakıf politikamızdır. Geçmiş dönemde yapılan bazı projelerin geri dönüşümü pekiyi olmadı. Bu projenin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu

Açılan iş yerinin hayırlı olmasını dileyen Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise, Sanayi esnafı sorunlarından kendileri ile ilgili olanlarla alakadar olacaklarını belirterek, dışarıda bulunan meslek grupları ile ilgili de yapılması gereken çalışmalarda üstüne düşeni yapacaklarını kaydetti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2025
13:55
Belgin:
Belgin: 'Engellilerin sorunları görmezden geliniyor!'
Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Murat Belgin, kentte engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak adımların atılmadığını, belediye, kent konseyi ve ilgili kurumların görevlerini yerine getirmediğini belirterek yetkilileri sorumluluğa davet etti.
14.10.2025
13:03
Bingöl Valisi Usta, güvenlik verilerini paylaştı
Bingöl Valisi Usta, güvenlik verilerini paylaştı
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, son 2 ay içerisinde güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmaları paylaşırken, suç oranlarında bir önceki seneye göre düşüş ve tutuklamalarda artış olduğu görüldü.
14.10.2025
12:14
Bingöl`de zehir tacirlerine jandarma baskını!
Bingöl'de zehir tacirlerine jandarma baskını!
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince metruk bir binaya düzenlenen operasyonda çeşitli tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.
14.10.2025
12:04
Becerikli;
Becerikli; 'Beyaz Baston Yasası çıkarılmalı'
15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü münasebetiyle yaptığı açıklamasında görme engellilerin haklarına dikkat çeken ve bu hakların teslimi çağrısında bulunan Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerikli; 'Ülkemizde de bir 'Beyaz Baston Yasası' çıkarılarak bu hakların yasal güvenceye kavuşturulmasını talep ediyoruz' dedi.
14.10.2025
11:41
Fiat Egea Sedan, 2026`da yollara veda ediyor
Fiat Egea Sedan, 2026'da yollara veda ediyor
Türkiye'nin en çok satan otomobili Fiat Egea'nın üretiminin en geç Haziran 2026'da sona ereceği Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu tarafından açıklandı.
13.10.2025
19:31
Bingöl`de ‘Deprem Master Planı` Çalıştayı
Bingöl'de 'Deprem Master Planı' Çalıştayı
Bingöl Belediyesi'nce 15-16 Ekim tarihlerinde düzenlenecek çalıştay, Bingöl'ün deprem hazırlık sürecine bilimsel bir boyut kazandıracak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın