KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2025 Salı
°C

Iş sağlığında yeni uygulama başladı

İş sağlığı ve güvenliği kapsamına en son alınması planlanan 50’den az işçi çalıştıran işyerleri bugünden itibaren kapsama alınıyor.

Iş sağlığında yeni uygulama başladı
30 HAZİRAN 2016 PERŞEMBE 23:27
0
1891
0
AA aa

Türkiye'de binlerce iş yerini ilgilendiren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek uygulama, az tehlikeli iş yeri sahiplerini kara kara düşündürmeye başladı. 6331 Sayılı Kanu'nun yayımından sonra 12/7/2013 tarihinde kabul edilen 6495 Sayılı Kanu'nun 56. Maddesi ile yürürlük tarihinin 01.07.2016 olarak belirlendiği uygulama ertelenmezse, 01 Temmuz'dan itibaren ciddi sıkıntıların yaşanacağını belirtildi.

Mersin İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Derneği (MERİŞGUD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hadra, değişen yasa ile ilgili bilgi vererek, KOBİ'leri uyardı.

Hadra, bu kanunun üç kategoride zaten başladığını ve artık tamamen yürürlüğe girdiğini ve İş Güvenliği Yasası'ndan yararlanılmaması durumunda cezai işlem uygulanacağını ifade etti. Hadra, "1 Temmuz'dan itibaren 50 çalışanın altında bulunan iş yerlerinin az tehlikeli kapsamına giriyor. En az bir SSK'lının çalıştığı işyerleri kapsama alanına giriyor. Avukat, berber, market eğer bir kişi çalıştırıyorsa bu kapsama giriyor” dedi.

Küçük esnafların yani KOBİ'lerin, İş Sağlığı Güvenliği Yasası'nı, ortak sağlık merkezlerinden edinebileceğini bildirine Hadra, 1 Temmuz 2016 tarihinde yasaya uymayanlara, idari ve para cezası yaptırımlarının uygulanacağını hatırlattı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.08.2025
15:19
Asfaltta 11 milyon liralık tasarruf hedefi
Asfaltta 11 milyon liralık tasarruf hedefi
Bingöl Belediyesi, kendi asfalt plentinde ürettiği BSK asfalt ile şehir genelinde yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Sezon sonuna kadar 40 bin ton asfalt üretimi hedeflenirken, bu çalışmalarla birlikte yaklaşık 11 milyon 250 bin TL tasarruf sağlanması öngörülüyor.
25.08.2025
15:07
Bingöl`de organik ‘Kütük Balı` hasadı başladı
Bingöl'de organik 'Kütük Balı' hasadı başladı
Bingöl'ün yaylalarında arıcılar tarafından geleneksel yöntemlerle üretilen kütük balının hasadı başladı.
24.08.2025
19:14
Bingöl polisinden dolandırıcılara baskın! 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl polisinden dolandırıcılara baskın! 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl polisi tarafından Bingöl, İstanbul ve Kırklareli'de dolandırıcılara yönelik yapan Çapakçur Operasyonu'nda gözaltına alınan 7 şüpheliden 4'ü tutuklandı.
24.08.2025
19:08
Gökçeli Köyü Derneği`nden Birlik Buluşması
Gökçeli Köyü Derneği'nden Birlik Buluşması
Gökçeli Köyü Derneği Başkanı Murat Gündü; 'Hep birlikte daha güçlü, daha dayanışmacı bir gelecek inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.'
24.08.2025
18:32
Bingöl hijyen uygulamasını başlattı
Bingöl hijyen uygulamasını başlattı
Yapılan bildirimler, temizlik personeline SMS yoluyla iletilecek, böylece rutin temizlik saati beklenmeden kısa sürede müdahale edilecek.
22.08.2025
17:58
Dilencinin üzerinden çıkan para zabıtayı da şaşırttı!
Dilencinin üzerinden çıkan para zabıtayı da şaşırttı!
Bingöl'de dilencilere yönelik uygulama yapan Bingöl Belediyesi Zabıta ekipleri, bir dilencinin üzerinden çıkan rakam karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın