KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Işadamlarımızdan örnek davranış

İlimizde gıda maddeleri üzeri faaliyet yürüten 25 firma tarafından toplanan yaklaşık bir tır dolusu gıda malzemesi Filistin halkına gönderiliyor.

Işadamlarımızdan örnek davranış
13 OCAK 2009 SALI 11:02
0
1439
0
AA aa
Gıda toptancılığı yapan Fuat Burkay, Mehmet Buhan, Nizam Böçkün, Ömer Savaş, Sadık Sonakalan ve Sabri Çeçen adlı esnafların öncülüğündeki yardım heyeti Vali İrfan Balkanlıoğlunu ziyaret ederek topladıkları yardımları Gazze'ye göndermek istediklerini söylediler.  Yaklaşık 50 bin TL değerindeki gıda malzemeleri göndermek isteyen esnafların bu davranışın takdirle karşıladığını belirten Vali Balkanlıoğlu, toplanan gıdaların Kızılay aracılığıyla Gazze'ye ulaştırılacağını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Malumunuz son dönemde bütün insanlığı ayağa kaldıran, televizyonu açmak dahi istemediğimiz çok iğrenç ve feci bir olay ile karşı karşıyayız. İsrail'in yürüttüğü bu haksız savaş, orantısız güç kullanımı, masum sivillere yönelik yürüttüğü büyük katliam olanca hızıyla devam ediyor. İsrail, Uluslararası alandaki kimi samimi, kimi göstermelik alınan kararları, Birleşmiş Milletlerin aldığı kararları hiçe sayarak saldırgan tutum ve davranışlarını devam ettiriyor. Bugün ölü sayası 900'lere dayanmış, binlerce yaralı var. İsrail tamamen kafesteki bir kuş ve toplama kampı gibi elinde tuttuğu Müslümanları teknolojinin müsaade ettiği ölçüdeki silahları ile deneme tahtası gibi kullanıyor. Oradaki insanları hiçbir savaş kuralını, zerre kadar insanlık ve merhamet gösterisine yer vermeksizin feci bir saldırıya maruz bırakmıştır” ifadelerini kullandı. Saldırılar ile ilgili haber izlerken, yaşamaktan utanır hale geldiğini belirten Vali Balkanlıoğlu: “Dolayısıyla buradaki duyarlı vatandaşlarımız daha fazla dayanamayarak aralarında kuru gıda toplamaya karar vermişlerdir. Oradaki aç, bi ilaç her şeyden mahrum olan insanlara yardım etmeye karar vermiş ve bu nedenle valilik olarak bu yardımları nasıl ulaştıracakları konusunda bizden destek istemişlerdir. Bu insanlara yardımcı olmak istiyoruz. Topladıkları gıdayı Kızılay aracılığıyla Gazze'ye ulaştırmak istiyoruz" dedi.
  Bu işi organize etmek üzere toplandıklarını da belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, iş adamlarının şimdilik 50 bin lira civarında kuru gıda topladıklarını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Bu kampanya havasına girerse herkes yardım edecektir. İnanıyorum ki böyle bir kampanyaya herkes elinden gelen yardımı yapacaktır. Böyle bir kampanya oluşturulursa, vatandaşlar evlerinde bulunan gıdalarla bile  destek verecektir. Bu organizeyi yaparak zorda kalan insanlara destek veren iş adamlarımızı kutluyorum" şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın