KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Işçiler iş bıraktı, firma yeni eleman ilanı verdi

Bingöl Belediyesi'nin 2007 yılı şehir genel temizliği işi ihalesini alan yüklenici firma bünyesinde çalışan temizlik işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakınca firma, bu işçileri çıkartıp yeni işçi almak için harekete geçti.

Işçiler iş bıraktı, firma yeni eleman ilanı verdi
08 EKİM 2007 PAZARTESİ 02:09
0
1076
0
AA aa
Edinilen bilgiye göre, şehir genel temizliği işini yürüten firma bünyesinde çöp toplama işinde çalışan 100 işçi, geçtiğimiz hafta içerisinde 1 günlük grev yaptı. Akşam saatlerine kadar devam eden grev, firma yetkililerinin taahhütleri üzerine son buldu ancak işçiler, daha sonra yapılan görüşmede içerde bulunan 2 aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle ikinci kez grev başlattı.
Bu durum üzerine grev yapan 100 işçinin yerine yeni personel alımına giden firma, iş ilanı verdi ve çalışmak isteyenlerin başvurularının kabul edileceğini duyurdu.
Yaşanan sorunla ilgili açıklamada bulunan temizlik firması yetkilisi Abdullah Andırman, işçilerin alacaklı olduğu 2 aylık maaşın 1'ini ödemeyi teklif ettiklerini ancak işçilerin iki aylıklarını almakta direndiklerini söyledi.
Temizlik firması bünyesinde çalışan işçilerin sürekli aynı eylemi yaptıklarını belirten Andırman;” Şirketimiz bünyesinde çalışan yaklaşık 200 işçi var. Bunların bir kısmı sürekli maaş alamadıkları gerekçesiyle iş bırakıyor. Evet, zaman zaman parasal sorunlar yaşanıyor. Fakat hiçbir işçinin alacağını vermemezlik etmedik. Son olarak 2 aylık alacakları olan işçilerle bir görüşme yaptık. 1 maaşı bayram öncesi, kalan 1 maaşı da bayram sonrası ödemeyi teklif ettik. Fakat işçiler alacaklarının tamamını istediler ve bundan sonraki dönemlerde de zamanında maaşlarını almayı istediler. Tüm diretmelerimize rağmen işçiler iş başı yapmadı ve bizde şehrin temizliğinin yürütülmesi için yeni alımlara başladık. Çalışmak isteyen varsa firmamıza müracaat edebilir” açıklamasını yaptı.
 



BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.08.2025
03:48
Bingöl`de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk, Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerindeki havuzda boğuldu. Otopsinin ardından cenazesi defnedilen çocuğun taziyesi, merkez Kültür Camii'nde kurulacak. Kamuoyu ihmaller zincirine dikkat çekerken, Bingöl Üniversitesi'nin nasıl bir savunma yapacağı merak konusu!
16.08.2025
03:47
Vatandaş 153`e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
Vatandaş 153'e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
153 Çağrı Hattı'na ulaşan bildirimler üzerine Bingöl Belediyesi ekipleri, kent genelindeki parklarda kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi.
16.08.2025
03:46
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
16.08.2025
03:45
Bingöl`de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de 4 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevinden firar ettiği tespit edilen şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
16.08.2025
03:44
Bingöl`de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 farklı noktada toplam 8 bin 332 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
16.08.2025
03:43
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 haftada Bingöl dahil 73 ilde uyuşturucuya yönelik düzenlenen operasyonlarda Bin 695 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın