KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Işçiler yavru ayıyı kurtardı

Kiğı ilçesinde yapılan baraj çalışanları, yiyecek bulmak için girdiği çöplükte kafasını teneke kutuya sıkıştıran yavru ayıyı, uzun uğraşlar sonucu başaralı bir şekilde kurtardı.

Işçiler yavru ayıyı kurtardı
26 EKİM 2017 PERŞEMBE 01:17
0
2258
0
AA aa

Alınan bilgiye göre, Kiğı ilçesindeki barajda çalışan işçiler, kafası tenekeye sıkışan ayıyı fark etti. Ayı, yanına yaklaşan işçiler tarafından korkunca kaçmaya başladı. İşçilerin uzun kovalamacasının ardından, yakalanan ayının kafasındaki teneke kutu, pense ile kesilerek çıkarıldı. Kurtulan ayı doğal yaşam alanına doğru kaçtı.

Ayının kurtarılmasını anını cep telefonuna kaydeden baraj çalışanı Oğuz Başpehlivan, ayının barajın yemek artıklarının atıldığı bölgede yiyecek aramak için geldiğini daha sonra kafasının teneke kutuya sıkıştığını tahmin ettiklerini söyledi.

Barajın yamacında ayıyı fark ettiklerini belirten Başpehlivan, “Birkaç arkadaşımızla o bölgede kontrol yaparken ayının seslerini duyduk ve hemen sesin geldiği noktaya yöneldik. Ayının kafasını tenekeye sıkışmış halde bulduk. Ayı bizden korktuğu için sürekli kaçıyordu, bizde ayının yamaçtaki uçuruma doğru gitmemesini sağladık. Sonra ayı yorulunca bizde pense ile teneke kutuyu keserek ayının kafasını çıkardık” diyerek olayı anlattı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın