KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Işçilerin hayatı kurayla belirlendi

Haksızlığın önlenmesi için Vali Vehbi Avuç'a seslenen mağdurlar ‘Hakkımızı koruyun' dedi.

Işçilerin hayatı kurayla belirlendi
25 AĞUSTOS 2006 CUMA 11:04
0
1312
0
AA aa
6 yıldır hiçbir sosyal güvenceleri olmadan kasap olarak çalıştıkları Bingöl Et Balık Kurumu'na yeni personel alınırken yapılan kurada şans bulamayan 5 kişi, işe alınanların hiç birinin kasap olmadığını iddia etti. Haksızlığın önlenmesi için Vali Vehbi Avuç'a seslenen mağdurlar ‘Hakkımızı koruyun' dedi.

Gazetemiz Bingöl Kent Haber'e yaptıkları açıklamalarında kasaplıkla ilgisi bulunmayanların Et Balık Kurumu'na kasap olarak alındığını iddia eden Suphi Kaya ve Mehmet Tağtekin, Vali Avuç'tan yardım istedi.

6 yıldır hiçbir sosyal güvencesi olmadığı halde kasap olarak Et balık Kurumu'nda çalıştığını söyleyen Kaya, kadro geldiğinde işe alınacağı vaat edildiği için 6 yıldır sigortasız çalıştığını beyan etti.

Kendisiyle birlikte 4 arkadaşının da aynı şekilde çalıştırıldığını ifade eden Kaya; “5 kişi 2001 yılından beri Et Balık Kurumu'nda çalışıyoruz. Her türlü işi yaptık. Gerektiğinde inşaat işine, gerektiğinde kömür taşımasına baktık. Ama genel olarak hayvan kesimi ile uğraştık. Kadro geldiğinde ilk olarak bizi işe alacaklarını söylemişlerdi. Bu nedenle 6 yıldır sosyal güvencemiz olmamasına rağmen çalıştık. Şimdi de işten çıkarıldık” dedi.

Et Balık Kurumu'na ilkokul mezunu kasaplık görevini yapacak 8 personel alınacağına dair bir 08–25 Haziran 2006 tarihleri arasında başvurular açıldığını kaydeden Kaya, iddialarını şöyle sürdürdü.
“Bizlerde başvuruda bulunduk. 120 kişinin müracaat ettiği iş için 8 Ağustos'ta kura çekimi yapıldı. 120 kişiden sadece 30 kişinin katıldığı kurada 8 asil 8 de yedek personel belirlendi. Noter huzurunda yapılan bu sistem dışı kurada seçilen kişiler, 22 Ağustos'ta yapılan uygulamalı hayvan kesiminde gerçekleri açık bir şekilde ortaya koydular ve hiç biri hayvan kesemedi. Bu da yetmiyormuş gibi hayvan kesemediği görülen bazı kişiler şuanda kurum yetkililerinin direktifleri doğrultusunda Et Balık Kurumunda hayvan kesimini öğrenmeye çalışıyor. Bizler de yıllardır bu işi yapmamıza rağmen işe alınmadık. Üstelik sosyal güvencemiz olmadan, sırf kadro geldiğinde işe alınacağımıza inanarak çalışıyorduk. Ama şimdi kahvehanecisi, manavı, çiftçisi herkes kasabım diyerek başvuruda bulunup işe alınıyor. Üstelik hiç görülmemiş bir şekilde. Noter huzurunda kura çekilerek işçi alındığını da ilk defa görüyoruz. Bu da yetmiyormuş gibi kasaplıkla alakası olmayanlar işe alınıyor. Bu da siyasi ve bürokrasi girişimlerin işçi alımına bulaştığının açık göstergesidir. Bizler hakkımızı istiyoruz. Kasap olarak işe alınanlarla uygulamalı hayvan kesiminin yapılmasını istiyoruz. O zaman gerçek kasaplar ortaya çıkacaktır. Sayın Valimizin konuya müdahale edip mağduriyetimizi gidermesini bekliyoruz”

Küçük yaşlardan beri kasaplık yaptığını ve 1999 yılından beri Hac dönemlerinde kasap olarak kutsal topraklara gittiğini belirten Mehmet Tağtekin de, kasap olmayan kişilerin kasaplık sıfatı altında işe alınmasına tepki gösterdi.

Kurada şans bulamadıklarını belirten Tağtekin; “Gözlemciler nezaretinde istenilen yer ve zamanda kesim yapmaya hazırız. O zaman kasaplar ortaya çıkacak. Kahvehanecisi, manavı, çiftçisi kasaplık yapmaya çalışıyor ve ilgililer bunu bile bile kabul ediyor. Çünkü işe alacakları kişiler onların yakınlarıdır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

bingöl kenthaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın