KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Işçilerin hayatı kurayla belirlendi

Haksızlığın önlenmesi için Vali Vehbi Avuç'a seslenen mağdurlar ‘Hakkımızı koruyun' dedi.

Işçilerin hayatı kurayla belirlendi
25 AĞUSTOS 2006 CUMA 11:04
0
1139
0
AA aa
6 yıldır hiçbir sosyal güvenceleri olmadan kasap olarak çalıştıkları Bingöl Et Balık Kurumu'na yeni personel alınırken yapılan kurada şans bulamayan 5 kişi, işe alınanların hiç birinin kasap olmadığını iddia etti. Haksızlığın önlenmesi için Vali Vehbi Avuç'a seslenen mağdurlar ‘Hakkımızı koruyun' dedi.

Gazetemiz Bingöl Kent Haber'e yaptıkları açıklamalarında kasaplıkla ilgisi bulunmayanların Et Balık Kurumu'na kasap olarak alındığını iddia eden Suphi Kaya ve Mehmet Tağtekin, Vali Avuç'tan yardım istedi.

6 yıldır hiçbir sosyal güvencesi olmadığı halde kasap olarak Et balık Kurumu'nda çalıştığını söyleyen Kaya, kadro geldiğinde işe alınacağı vaat edildiği için 6 yıldır sigortasız çalıştığını beyan etti.

Kendisiyle birlikte 4 arkadaşının da aynı şekilde çalıştırıldığını ifade eden Kaya; “5 kişi 2001 yılından beri Et Balık Kurumu'nda çalışıyoruz. Her türlü işi yaptık. Gerektiğinde inşaat işine, gerektiğinde kömür taşımasına baktık. Ama genel olarak hayvan kesimi ile uğraştık. Kadro geldiğinde ilk olarak bizi işe alacaklarını söylemişlerdi. Bu nedenle 6 yıldır sosyal güvencemiz olmamasına rağmen çalıştık. Şimdi de işten çıkarıldık” dedi.

Et Balık Kurumu'na ilkokul mezunu kasaplık görevini yapacak 8 personel alınacağına dair bir 08–25 Haziran 2006 tarihleri arasında başvurular açıldığını kaydeden Kaya, iddialarını şöyle sürdürdü.
“Bizlerde başvuruda bulunduk. 120 kişinin müracaat ettiği iş için 8 Ağustos'ta kura çekimi yapıldı. 120 kişiden sadece 30 kişinin katıldığı kurada 8 asil 8 de yedek personel belirlendi. Noter huzurunda yapılan bu sistem dışı kurada seçilen kişiler, 22 Ağustos'ta yapılan uygulamalı hayvan kesiminde gerçekleri açık bir şekilde ortaya koydular ve hiç biri hayvan kesemedi. Bu da yetmiyormuş gibi hayvan kesemediği görülen bazı kişiler şuanda kurum yetkililerinin direktifleri doğrultusunda Et Balık Kurumunda hayvan kesimini öğrenmeye çalışıyor. Bizler de yıllardır bu işi yapmamıza rağmen işe alınmadık. Üstelik sosyal güvencemiz olmadan, sırf kadro geldiğinde işe alınacağımıza inanarak çalışıyorduk. Ama şimdi kahvehanecisi, manavı, çiftçisi herkes kasabım diyerek başvuruda bulunup işe alınıyor. Üstelik hiç görülmemiş bir şekilde. Noter huzurunda kura çekilerek işçi alındığını da ilk defa görüyoruz. Bu da yetmiyormuş gibi kasaplıkla alakası olmayanlar işe alınıyor. Bu da siyasi ve bürokrasi girişimlerin işçi alımına bulaştığının açık göstergesidir. Bizler hakkımızı istiyoruz. Kasap olarak işe alınanlarla uygulamalı hayvan kesiminin yapılmasını istiyoruz. O zaman gerçek kasaplar ortaya çıkacaktır. Sayın Valimizin konuya müdahale edip mağduriyetimizi gidermesini bekliyoruz”

Küçük yaşlardan beri kasaplık yaptığını ve 1999 yılından beri Hac dönemlerinde kasap olarak kutsal topraklara gittiğini belirten Mehmet Tağtekin de, kasap olmayan kişilerin kasaplık sıfatı altında işe alınmasına tepki gösterdi.

Kurada şans bulamadıklarını belirten Tağtekin; “Gözlemciler nezaretinde istenilen yer ve zamanda kesim yapmaya hazırız. O zaman kasaplar ortaya çıkacak. Kahvehanecisi, manavı, çiftçisi kasaplık yapmaya çalışıyor ve ilgililer bunu bile bile kabul ediyor. Çünkü işe alacakları kişiler onların yakınlarıdır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

bingöl kenthaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın