KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2025 Salı
°C

İşçilerin özlük hakları iyileştirilsin

Tüm İş Konfederasyonu Bingöl İl Başkanı Kazım Burulday, MEB'e bağlı okullarda çalışan personelin çalışma süresinin 12 aya çıkarılarak özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

İşçilerin özlük hakları iyileştirilsin
29 MAYIS 2019 ÇARŞAMBA 22:08
1
1786
1
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde geçici işçi statüsünde çalıştırılan binlerce kişi, karnelerin verildiği günün ardından iki ay boyunca işsiz kalacak. MEB bünyesindeki okullarda çalışan personellerin, 696 KHK ile 10 ay geçici olarak çalışmalarına karar verildiğini belirten Tüm İş Konfederasyonu Bingöl İl Başkanı Kâzım Burulday, “Geçici personellerin çalışma süresinin 12 aya çıkarılması ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir” dedi.

Kamu kurumları içinde mağdur edilen kesim olan milli eğitim çalışanlarının sorunlarının devam ettiğini belirten Burulday, “bu konuya öncelik verilerek mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir. 32 bin milli eğitim çalışanından 5 bin kişiye sürekli işçi kadrosu verilirken, bir çok okulda ve il müdürlüklerinde tam zamanlı olarak çalıştırılmakta olan 27 bin çalışana haksızlık yapılmıştır.

Her insanın gideri süreklilik arz ettiğine göre, bu gider ihtiyacının karşılanabilmesi için, işinin de süreklilik arz etmesi gerekmektedir. Bu konuda yetkili kişilerden bu mağduriyetin önüne geçmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İşlerine 2 ay ara verilmesinin binlerce aileyi mağdur edeceğini belirten Burulday, şunları söyledi: “2 ay ara verilmesi her aileden 4-5 kişi olarak hesaplarsak 140 bin insan aileleriyle perişan duruma gelecek. MEB çalışanlarının iki ay askıda bekletilmesi ciddi mağduriyetler doğuracaktır. Sigortalı olarak herhangi bir yerde çalışılamayacak, işsizlik maaşı verilmeyecek. Bu insanların iki ay boyunca elektrik, banka kredisi, kira, çocuk masrafları ve ev giderleri gibi bir çok masrafları olacak. Bu nedenle iki ay boyunca ciddi mağduriyetler oluşacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığından defalarca randevu talep ettik ancak geri dönüş sağlanmadı. Sözleşmeler 10 aylıktı ancak bu mazeret çalışma hayatı ve insani acıdan adil değil. Temennimiz çalışma süresinin tez zamanda 12 ay süreli hale gelmesidir. Bu konuda vekillerimizden biran önce adım atmalarını, sorunu Sayın Cumhurbaşkanımıza, yetkili bakanlıklara iletip mağduriyetin son bulmasını bekliyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44754)
30 Mayıs 2019 Perşembe 08:55
lutfen sayin vekillerim biran once gözden gecirmenizi ıstıyoruz
12.08.2025
23:13
Ziver İnşaat Bingöl`de okul yapacak
Ziver İnşaat Bingöl'de okul yapacak
Ziver İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci ile Bingöl İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında okul yapım protokolü imzalandı. 240 öğrenci kapasiteli 8 Derslikli ilkokul, Bingöl merkez Güveçli Köyü'nde inşa edilecek.
12.08.2025
23:12
Cinayetten aranıyordu! Bingöl`de yakalandı
Cinayetten aranıyordu! Bingöl'de yakalandı
Bingöl'de 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
12.08.2025
23:11
Memur-Sen hükümetin teklifini kabul etmedi
Memur-Sen hükümetin teklifini kabul etmedi
2026-2027 yıllarındaki memur ve memur emeklilerinin zam oranları ile sosyal şartlarını belirleyecek '8. Dönem Toplu Sözleşme' süreci devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın açıkladığı ilk teklifi değerlendiren Memur-Sen Başkanı Yalçın, teklifi reddettiklerini dile getirdi.
12.08.2025
23:10
Okullarda tek tip kıyafet geri dönüyor
Okullarda tek tip kıyafet geri dönüyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte serbest kıyafet uygulamasının sona ereceğini ve forma zorunluluğunun geri geleceğini açıkladı. Düzenlemenin amacı, velilere ek maddi yük getirilmesini önlemek.
12.08.2025
23:09
Bingöl`de Jandarmadan 8 noktada baskın
Bingöl'de Jandarmadan 8 noktada baskın
Bingöl'de 8 ayrı noktada yapılan baskınlarda yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanıldığı bildirildi.
12.08.2025
23:07
Bingöl`de yükümlüler okulları yeni eğitim yılına hazırlıyor
Bingöl'de yükümlüler okulları yeni eğitim yılına hazırlıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl il Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan iş birliğiyle infazı devam eden yükümlüler tarafından okullar yeni eğitim ve öğretime hazır hale getiriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın