KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Aralık 2025 Pazartesi
°C

İSG mezunları uzmanlığa doğrudan başvuracak!

Bingöl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde geçen yıl açılan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Anabilim Dalının hem tezsiz hem de tezli yüksek lisans programlarına 2018-2019 akademik yılında da öğrenci alınacak.

İSG mezunları uzmanlığa doğrudan başvuracak!
20 HAZİRAN 2018 ÇARŞAMBA 21:23
7
8532
0
AA aa

İşletmelerin iş güvenliği uzmanı ihtiyacı ve ülkemizde bu konuda mevcut kalifiye eleman sayısının azlığı nedeniyle İSG yüksek lisans programının açılması ülkemiz için kaçınılmaz bir gereklilik olmuştur. İSG yüksek lisans programları, ülkemizin ihtiyaç duyduğu az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda iş güvenliği uzmanı olarak çalışacak (B) sınıfı sertifikaya sahip iş güvenliği uzmanlarının yetişmesine katkıda bulunmaktadır.

İSG tezsiz yüksek lisans programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler 9 ay, İSG tezli yüksek lisans programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler ise 2 yıl içinde mezun olarak (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına doğrudan başvurma hakkı kazanmaktadır. Yüksek lisans yapmadan (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına başvuru hakkı kazanmak için, öncelikle (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi aldıktan sonra bu belgeyle en az üç yıl fiilen görev yapmak ve (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılmak gerekmektedir. Bu da en az 4 yıllık bir süreye karşılık gelmektedir.

İSG tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına, iş sağlığı ve güvenliği lisans mezunları, mühendislik fakültesi, tıp fakültesi, ziraat fakültesi, fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya ve biyoloji bölümleri, mimarlık bölümleri, teknik eğitim fakülteleri ve teknoloji fakülteleri mezunları başvurabilirler. İSG tezsiz yüksek lisans programına başvuru yapabilmek için 4 yıllık lisans mezunu olmak yeterli iken, İSG tezli yüksek lisans programına başvuru yapabilmek için 4 yıllık lisans mezunu olmanın yanında geçerli ALES belgesine sahip olmak, üniversitemiz tarafından yapılacak olan bilim sınavında başarılı olmak gerekmektedir.

Bingöl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Tezli ve Tezsis Yüksek Lisans başvuruları 11-25 Haziran 2018 tarihleri arasında http://obs.bingol.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx adresi üzerinden Online olarak yapılabileceği duyuruldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.12.2025
23:34
Bingöl Basın Konseyi`nden PFDK Tepkisi:
Bingöl Basın Konseyi'nden PFDK Tepkisi: '12Bingölspor yalnız değildir'
Bingöl Basın Konseyi, Silifke deplasmanındaki tartışmalı hakem kararları ve PFDK cezalarının ardından 12Bingölspor'a sahip çıkan net bir açıklama yaptı: '12Bingölspor, bu kentin emeğini, mücadelesini ve umudunu temsil etmektedir. Ölçüsüz disiplin cezaları ve tartışmalı hakem uygulamaları karşısında Bingöl'ün değerleri sahipsiz değildir.'
28.12.2025
23:30
Adaklı ve Kiğı`da Eğitime 1 Gün Ara
Adaklı ve Kiğı'da Eğitime 1 Gün Ara
Bingöl genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Adaklı ve Kiğı ilçelerinde 29 Aralık 2025 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verildi.
28.12.2025
23:28
Yatırım sözü var, yol yok!
Yatırım sözü var, yol yok!
2022 yılında yatırım programına alınmasına rağmen yenilenmeyen Yedisu yolu, sürücüler için can güvenliği tehdidine dönüşürken, yatırım vaatlerinin neden hayata geçirilmediği sorusu cevapsız kalıyor.
28.12.2025
23:27
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, olası bir depreme hazırlık kapsamında Yedisu ilçesinde kurulan konteyner kentte tüm altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığını, ayrıca 40 adet yedek konteyner için ikinci bir alan oluşturulduğunu açıkladı.
28.12.2025
23:26
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Cep telefonu kullanımı, kırmızı ışık ihlali ve alkollü araç sürmeye ağır yaptırımlar geliyor. TBMM'nin ilk gündem maddelerinden biri olacak trafik kanun teklifiyle para cezaları katlanacak, ehliyetlere uzun süreli el konulacak.
28.12.2025
23:25
Bingöl`de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları gece gündüz sürerken, 280 köy yolundan 178'i ulaşıma açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın