KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Işgalci zihniyet!

Bingöl merkezdeki engelli araç park alanlarını işgal eden bilinç sürücüler, hem hak ihlalinde bulunuyor, hem de kuralları hiçe sayıyor. Park sorununun bir parçası olarak öne çıkan sorunun çözümü için sessizliğin devam etmesi ise dikkatlerden kaçmıyor!

Işgalci zihniyet!
09 ARALIK 2015 ÇARŞAMBA 22:00
0
2572
0
AA aa

 Araç sayısının 14 bin 793'e yükseldiği Bingöl'de park alanı bulamayan sürücüler, engelliler için ayrılan araç park yerlerini işgal ediyor. Bilinçsiz bir şekilde yapılan işgaller araç sahibi engelli bireylere zor anlar yaşatırken, ilgili kurumların ortaya koyduğu sorumsuzca tavır da dikkatlerden kaçmıyor! Özellikle Genç Caddesi üzerinde yapılan işgaller, kentin trafik çilesini gözler önüne sererken, yapılan işgaller engelli bireylerin tepkisine neden oluyor.

VATANDAŞ DA ENGEL TEŞKİL EDİYOR

Öte yandan Bingöl Belediyesi tarafından üstyapı çalışmaları kapsamında kaldırım üzerlerinde engelliler için yapılan sarı renkteki iz yolu da vatandaş ve esnaflar tarafından işgal ediliyor. Engelsiz bireylerin kaldırım üzerinde sarı bantları kullanması, engelli bireylere zor anlar yaşatırken, esnaflar tarafından yapılan kaldırım işgalleri de kaldırımı yürünmez hale getiriyor.

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yaptığı açıklamada konuya dikkat çeken 6. Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, şunları söylemişti; “

“Bu engellere neden olan fiziki şartların oluşmasında bize en fazla engel olan vatandaşlar ve esnaf arkadaşlarımızdır. Esnaf arkadaşlarımız işyerlerinin önüne koyduğu malzemelerle bizim engelimize bir set eklemektedir. Biz buradan tüm esnaf arkadaşlarımıza ve tüm ilgili kurumlara bu konunun çözülmesi noktasında istirhamda bulunuyoruz… Vatandaşlarda bu konuda bizlere engel teşkil ediyor. Engellilerin hakları olan sarı bantlar işgal ediliyor. Kaldırım önlerinde, uygunsuz araç parkları yaparak bizlere engel olmasın. Vatandaşlar da üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeli çünkü bu engel bir gün herkesi bulabilir…”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın