KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
5 °C Bulutlu ve güneşli

İşhanına esnaflar talip oldu

32 yıldır Bingöl Belediyesi İşhanında kiracı olan esnaflar, satışa çıkarılan işhanına talip olduklarını belirterek: 'Satış kararı belediyemiz için zorunlu bir durum teşkil ediyorsa bu satışın 32 yıllık esnafa yapılmasını talep etmekteyiz.'

İşhanına esnaflar talip oldu
24 ŞUBAT 2021 ÇARŞAMBA 16:07
18
5368
19
AA aa

Bingöl Belediyesi, müteşebbislere 26 milyon TL ödemesinin kararlaştırmasının ardından işhanının satılması kararı çıkarıldı.

Karar üzerine basın açıklaması yapan ve yıllardır mağdur olduklarını belirten esnaflar, geçmiş yıllardaki satışın usulsüz bir şekilde gerçekleştirildiğini iddia ettiler.

“6 yıl boyunca hukuka uygun olmayan bu satışı mahkeme masraflarına kadar birçok gideri karşılayarak büyük bir mağduriyetin önüne geçip iş hanını tekrardan Bingöl Belediyesine kazandırmıştır” diyen esnaflar: “1989 yılından beri Bingöl Belediyesi İşhanı'nda esnaf olarak faaliyet göstermekteyiz. Belediyenin kiracılık sözleşmesinde yer alan ısınma, güvenlik gibi birçok yükümlülüğünü yerine getirmemesine rağmen kiracı olarak iş yerlerinde şehrimize hizmet vermekteyiz. Belediyemiz bu iş hanı ile 93 tane esnaf ve yanında çalıştırdıkları onlarca kişi ile dolaylı olarak 2 bini aşkın vatandaşımızın geçimini sağlamasına vesile olmaktadır. Geçmiş yıllarda yapılan satış sonucu İşhanı usulsüz bir şekilde satılmıştır. Tüm esnaflar elbirliği ile 6 yıl boyunca hukuka uygun olmayan bu satışı mahkeme masraflarına kadar birçok gideri karşılayarak büyük bir mağduriyetin önüne geçip iş hanını tekrardan Bingöl Belediyesine kazandırmıştır” şeklindeki ifadelere yer verdi.

BELEDİYE, SATIŞI ESNAFA YAPARAK BEDELİ ÖDEYEBİLİR

İş hanı satışının iptal kararının tekrardan yargıya taşındığını söyleyen esnaf, Bingöl Belediyesi'nin 26 milyon TL ödemek zorunda bırakıldığını belirterek, “Geçmiş yıllarda yapılan usulsüz işlem sonucu iş hanını satın alan kişiler açtıkları bir başka davayı kazanmış ve bu sebeple mahkemece Bingöl Belediyesi'nin eski maliklere 26 milyon TL ödemesine karar kılmıştır. Bu bedeli ödemek zorunda olan belediyemiz, meclis kararı ile iş hanı için satış kararı almıştır. Belediyeden veya dolaylı olarak icradan yapılacak satış ile 93 esnaf büyük bir mağduriyet yaşayacaktır. Günümüzde yaşanan Pandemi sürecinde büyük bir yara alan esnafımız daha fazla mağdur olmamak adına satışın dışarıdan birilerine durdurulmasını talep etmektedir. Satış kararı belediyemiz için zorunlu bir durum teşkil ediyorsa bu satışın 32 yıllık esnafa yapılmasını talep etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

ESNAFTAN ÇAĞRI: “MAĞDURİYETİMİZ GÖZ ÖNÜNE ALINSIN”

Yıllardır yaşadıkları mağduriyetin Pandemi süreciyle daha da arttığını söyleyen iş hanı esnafı, yetkililerin yaşadıkları mağduriyeti göz önünde bulundurmalarını istedi.

İş hanı esnafı, “Pandemi süreci boyuna vatandaşın yanında olan ve milyarlarca TL yardımı devlet olarak milletinden esirgemeyen değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerimizden mağduriyetimizin göz önüne alınmasını temenni ediyoruz” şeklinde çağrıda bulundu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81435)
26 Şubat 2021 Cuma 16:59
Adalet Yok memlekette İnönü mahalesinde yapılan tokilerde kamulaştırma yapıldı evlerimiz elimizden alında o mağdurlardan biriyim buna rağmen belediye fazla para ödenmiş diyor dava açtı hak sahiplerine verdikleri para komik bir rakam bu binaya çok yakın ama burda fiyat artıyor adam mahkemeyi kazandı emsal olması gerekirken yargı işlemedi hakkımız zehir zıkkım olsun nasıl can vereceksiniz yerin altı var orda hesaplaşırız elbet...!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81432)
26 Şubat 2021 Cuma 11:51
Değerli yorumcular el insaf yorum yapılırken gerçeklerin bilinerek yorum yapılması daha iyi olmaz mı buranın 26 milyona satılacağı birilerine peşkeş çekileceği ve kendi adamlarına satılacağı bir sürü yorum okudum ve hayretler içinde kaldım çamur at izi kalsın mantığı ile hareket etmemek lazım bura satılırken Belediye yetkilileri Allahın izni ile değerinde satmanın bilincinde oldukları kesindir ve buna şüphe bile edilemez. Esnaflara gelince ihale açık yapılacağından ortaklaşa ihaleye girer ve almak istiyorlarsa alırlar. Lütfen karalama yapmayalım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81428)
25 Şubat 2021 Perşembe 23:29
Hacı Ketenalp , Huseyin Açar, A.Rahim Hansu ya bu pasajı 5 milyona satmamismiydi yahu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81423)
25 Şubat 2021 Perşembe 21:40
Belediyeye bir sürü borcunuz var öncelikle borcunuzu ödeyin. İnşallah satılmaz. Ancak sarsılacaksa da şartlarınız uyarsa sizde ihaleye girebilirsiniz. Öncelik borcunuzu ödeyin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81433)
26 Şubat 2021 Cuma 13:44
@Misafir Kullanıcı Sen belediyenin muhasebecisimisin yaz hele kimin ne borcu var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81422)
25 Şubat 2021 Perşembe 20:59
Önce pasajın içini sağını solunu işgal ettiğiniz yerleri temizleyin. Yaşanabilir bir alan yapın. Size kalsa orası ucubeye dönüşür.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81446)
27 Şubat 2021 Cumartesi 19:46
@Misafir Kullanıcı Belediyenin sağını solunu işgal edenler yine belediye zabıtası yetkisinde degilmi gereğini neden yapmıyor bunu sormak lazim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81421)
25 Şubat 2021 Perşembe 14:41
Verin 26 milyon TL'yi alın. Yok öyle uç kuruşa beş köfte.93 esnaf değil resmi 9 esnaf bile yok.Hepsi bedavacı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81424)
25 Şubat 2021 Perşembe 21:41
@Misafir Kullanıcı Biz belediye başkanına bize satın dedik 26 milyon tl biz öderiz.Dedi ben ihaleye çıkaracam senin anlayacağın başkanın elinde bir şey yok .Ha burda kurum da zarar etmesin.Bunuda diyoruz hakkı neyse o fiyata satilsin.Bak burda kirli eller var yapılan imar revizyonunda burası 6 kat yan taraf 5 kat önü 5 kat neden burası 6 kat düşündünmü hiç anlayacağın burayı kendi adamlarına verecekler.biz bedava verin demiyoruz 32 yıldır ordayız satılırken öncelik bizim hakkımızdır diye düşünüyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81420)
25 Şubat 2021 Perşembe 13:25
ya her birinizin binlerce lira belediyeye kira borcu var siz kiralarınızı yatırın belediye satın alsın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81438)
26 Şubat 2021 Cuma 19:50
@Misafir Kullanıcı Mutlaka borcu olan esnaf vardır.Borcu var diye satılacak diye bi kural yok.Bak bilmiyorsan sana söyleyeyim Hollanda da belediyenin bayağı bir mülkü var satayimda kurtulayım diye bir derti yok.Bu pasaja gelince başkan bizzat bize söyledi ben burayı kat karsiligi verecektim benden önceki yönetim burayı daha önce hileli şekilde satılan kişilere ipotek göstermişler.Bu pasaj için 20 yıldır uğraşıyorlar böyle etrafı işgal edilmiş bir yer şehir içinde kötü bir görüntü veriyor.Buna ragmen satayim kurtulayım anlamına gelmiyor.daha farklı sekilde degerlendirelebilir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81434)
26 Şubat 2021 Cuma 16:15
@Misafir Kullanıcı YANİ BELEDİYEYE BORCU OLAN ESNAF YOK MU? kardeşim bakın başkan sizi oradan çıkaramadığı için satıyor yoksa o da biliyor ki satış onun faydasına değil ama baktı ki bu parayı verse yine de sizinle baş edemeyecek en iyisi satayım da kurtulayım diyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81425)
25 Şubat 2021 Perşembe 21:56
@Misafir Kullanıcı Türkiye bir hukuk devletidir.Eğer orada kira borcu bulunan esnaf varsa sözleşme yapılırken 3 kira ödemeyen sözleşmesi iptal edilir hükmü var.Sen bu insanların kira ödemediğini nerden biliyorsun.Biz esnaflar olarak başkana kurumunda zarar etmemesini bizide mağdur etmeyecek bir formülün bulunmasını söyledik.Baskan buranin yıkılması gerektiğini söyledi .Dedi belediyenin26 milyonu yok hiç düşündünmü belediyemiz iktidar patisininindir.Nasil oluyor iktidar sahibi bir belediye 26 milyon bulamıyor.Burayi anlayacağın kendi adamlarına verecekler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81409)
25 Şubat 2021 Perşembe 07:56
Ne mağduriyetiniz var yıllardır beleşe oturuyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81427)
25 Şubat 2021 Perşembe 22:13
@Misafir Kullanıcı Konuştu başkanı oraya getiren güç başkanın dediklerini kabul etmedi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81426)
25 Şubat 2021 Perşembe 22:12
@Misafir Kullanıcı Nereden beleş oturdugumuzu biliyorsun.pasaj içindeki dükkan kirası 800 tl.Bunlar 16 yıldır burayi gözüne kestirmisler bundan önceki yönetim burayı ipotek göstermiş Allah aşkına soruyorum size 50 milyon tl lik yer hiç 26 milyon tl için ipotek gosterilirmi.Belediyemiz iktidar partisinin merkezi hükümetten 26 milyon tl alabilirler.Bunlarin niyeti pasajı vermek çok değerli bir yer.biz başkan ilk konuşurken dedi size yardımcı olacam dedik bize yüzde 20 veya 30 verin dedik dedi sizde onlara zorluk çıkarmayın burası yıkılıp yeniden yapılması lazım dedik tamam.daha sonraki görüşmemizde tam tersi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81408)
25 Şubat 2021 Perşembe 01:55
26 milyon TL eski belediye baskani ve yonetiminin yanlis uygulamasi yuzunden bu milletin cebinden cikacak. Neden bu para belediyeyi zarara sokan eski yoneticilerin cebinden cikmiyor? Ayrica bu esnaflar da uyaniklik yapmaya calisiyor, o işhani herkesten once halka aittir. İşhaninin gercek degeri 26 milyon tl midir? Bingolun en degerli en merkezi ve baya buyuk bir arsa. İşhaninin gercek degeri 1 milyar TLden aşaği degildir. Ucuza satan bu halka ihanet eder.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81444)
27 Şubat 2021 Cumartesi 09:07
@Misafir Kullanıcı yok yav 100 milyar .burasi bingol la dubai degil
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81398)
24 Şubat 2021 Çarşamba 17:50
haklarıdır.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın