KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Işıklar, küresel ısınmaya karşı söndü

Avustralya'da başlayan ve küresel harekete dönüşen Dünya Saati eylemi kapsamında İstanbul'un sembolik mekânlarında ışıklar bir saatliğine söndürüldü. Boğaziçi Köprüsü ve Sabancı Kuleleri de karanlığa gömüldü..

Işıklar, küresel ısınmaya karşı söndü
28 MART 2010 PAZAR 11:40
0
1479
0
AA aa

Küresel ısınmaya karşı toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) dördüncüsünü düzenlediği Dünya Saati eylemi kapsamında Boğaziçi Köprüsü, Çiçek Pasajı, Sabancı Kuleleri gibi mekânlarda ışıklar 1 saat söndürüldü.

Türkiye genelinde 100'ü aşkın kurum binalarında ışıkları söndürerek kampanyaya katıldı.

İstanbul'da da İş Kuleleri, Çiçek Pasajı, Boğaziçi Köprüsü, Koç Holding Nakkaştepe binaları, İstinye Park, Hilton otellleri gibi mekânlar saat 20.30'da karanlığa büründü. Çiçek Pasajı'nda eylem eğlenceye dönüştü.

Vatandaşlar masalara konan gazlı fenerler eşliğinde eğlenmeye devam etti.

WWF'NİN DÜNYA SAATİ EYLEMİNE YAKLAŞIK 4000 KENT KATILDI

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla düzenlenen ''Dünya Saati'' eylemine 120'yi aşkın ülkedeki yaklaşık 4 bin kent katıldı.

Yeni Zelanda'nın Chatham takım adalarından başlayarak, kentlerin kendi yerel saatlerine göre 20:30-21:30 arasında katıldığı ''Dünya Saati'' eyleminde Opera Evi (Sidney), Yasak Şehir (Pekin), Eyfel (Paris), Kolezyum (Roma), Big Ben (Londra), The Empire State Building (New York) gibi dünya çapında tanınmış bina ve yapılarda ışıklar bir saat süreyle kapatıldı.

Çeşitli ülkelerde insanların konutlarda ışıklarını söndürerek ''Dünya Saati'' eylemine katıldığı görülürken, İstanbul'da da Boğaziçi Köprüsü'nün dekoratif amaçlı ışıkları TSİ 20.30'da söndürüldü.

WWF Uluslararası Direktörü James Leape, bu gece yüz milyonlarca kişinin ışıklarını kapatarak seslerini yükselttiğini belirterek, ''Bu basit bir eylem, ancak harekete geçilmesi için güçlü bir çağrı'' dedi.

WWF yetkilileri, eylemin yüz milyonlarca kişi tarafından paylaşılmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

İlk kez 2007'de, Sidney'de başlayan ''Dünya Saati'' eylemi 2008'de küresel özellik kazanarak, 88 ülkenin katılımıyla gerçekleştirildi.

''Dünya Saati'' eylemi, Büyük Okyanus'un güneyinde yer alan Samoa adalarındaki bazı büyük yapıların ışıklarının TSİ 10.30-11.30 arasında söndürülmesiyle sona erecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın