KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2025 Pazar
°C

Iş'in kalbi 16. müsiad expo'da attı

Akbana; “Oldukça verimli geçen fuar organizasyonunun gelecek yıllara da önemli bir yansıması olacağı kanaatindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Iş`in kalbi 16. müsiad expo`da attı
18 KASIM 2016 CUMA 23:44
0
1643
0
AA aa

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her iki yılda bir İstanbul'da düzenlenen uluslararası MÜSİAD EXPO'nun 16'ıncısı İstanbul CNR Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. 700 firma, 7 binden fazla yabancı iş adamı, 800'ü yabancı 1000 satın almacı, 52 ülkeden alım heyetleri ve 100'ü aşkın ülkeden ziyaretçinin katıldığı 16. MÜSİAD EXPO, Türkiye ekonomisinin dimdik ayakta olduğunu ispatladı. 7 bini aşkın ikili iş görüşmesinin yapıldığı fuar, ekonomiye canlılık getirdi.

Yaklaşık 200 bin ziyaretçi ağırlayan fuara Afrika damgasını vurdu. Bu yılki fuar için Afrika'ya odaklanan MÜSİAD'ın yabancı fuar ziyaretçilerinin yüzde 30'unu Afrikalılar oluşturdu. Fuarın açılış programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da MÜSİAD'ın Afrika'ya olan ilgisinin devam etmesini istedi.

İş dünyasının kalbinin attığı MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak yüksek teknoloji fuarı 3. High Tech Port ve 20. Uluslararası İş Forumu (IBF) da düzenlendi.

AFRİKA'DA FUAR YAPILACAK

‘İş Burada' sloganıyla 16'ıncısı düzenlenen MÜSİAD Expo Fuarı'nın yapılan B2B görüşmeleriyle yeni iş fırsatlarının adresi oldu. Batı'dan gelen ticaret yollarını Doğu'daki son noktaya bağlayan İstanbul'un uluslararası bir ticaret fuarına ev sahipliği yapmak için en elverişli nokta olduğunu ifade eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak,“Bu yıl 16'ıncısı yapılan MÜSİAD EXPO'yla devlet adamları, siyasetçiler, işadamları, girişimciler, bürokratlar, akademisyenler ve yatırımcıları bir araya getirdik” dedi. Önümüzdeki yıl Pakistan'daki, 4. High Tech Port'u düzenleyeceklerini belirten Olpak, 2017 yılında Afrika'da bir fuar yapmak için hazırlık yaptıklarını söyledi.

“TÜRKİYE, TÜRKİYE'DEN BÜYÜKTÜR”

Fuarla ilgili değerlendirme yapan Olpak şunları kaydetti:

“700 firma, 7 binden fazla yabancı iş adamı, 800'ü yabancı 1000 satın almacı, 52 ülkeden alım heyetleri ve 100'ü aşkın ülkeden ziyaretçinin katıldığı 16. MÜSİAD EXPO, tüm olumsuz girişimlere rağmen Türkiye ekonomisinin ayakta olduğunu ispatladı. Fuarımızda, 4 bin ikili görüşme beklerken 7 bini aşkın ikili iş görüşmesi yapıldı. Fuarımız, katılımcıların ve ziyaretçilerin olumlu değerlendirmeleriyle sona erdi. Bu bizim için gurur verici. Türkiye ekonomisi üzerine yapılan olumsuz yorumların ve ekonomimize zarar vermek üzere yürütülen algı operasyonlarının beyhude çabalardan ibaret olduğunu MÜSİAD EXPO ile tüm çevrelere gösterdik. Fuarımızı açarken dediğimiz gibi Türkiye, Türkiye'den büyüktür ve bizim ülkemize olan inancımız tamdır.”

“ÖNEMLİ PAZAR FIRSATI SUNULDU”

MÜSİAD Dünya Başkanlar toplantısının da gerçekleştirildiği program ve fuara dair değerlendirmelerini paylaşan MÜSİAD Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana ise, önemli iş fırsatlarının sunulduğu MÜSİAD EXPO 2016'nın iş dünyasına önemli bir ışık olduğunu ifade etti.

MÜSİAD'ın, dünyaya yayılan ve iş dünyasının odak noktası olan güçlü bir sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Akbana; “MÜSİAD, yaptığı programlarla, düzenlediği fuarlarla, iş gezileriyle iş dünyasının ilgi odağı olmayı başarmış bir kuruluştur. Expo 2016 da bu önemli organizasyonların başlıcalarındandır. Binlerce iş insanı bu fuarda buluştu. Üreten iş insanları, satış ağını oluşturmak ve ihracat alanlarını genişletmek için buradaydı. Oldukça verimli geçen fuar organizasyonunun gelecek yıllara da önemli bir yansıması olacağı kanaatindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın