KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2026 Cumartesi
°C

İskeletin sırrı çözüldü: Yaban kedisi çıktı

Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Veteriner Anabilim Dalı araştırma görevlisi Funda Aksünger Karaavcı, yaptığı incelemede iskeletin kedigiller familyasına ait olduğunu belirledi.

İskeletin sırrı çözüldü: Yaban kedisi çıktı
08 HAZİRAN 2021 SALI 16:00
1
4012
0
AA aa

Bingöl'de önceki gün bir köylü tarafından uzun süredir kullanılmayan ahırda bulunan esrarengiz hayvan iskeleti, yabani kedi çıktı

1 Haziran'da bulunan iskelet üzerinde Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde yapılan inceleme tamamlandı.

İnceleme sonucunda iskeletin esrarengiz bir canlıya değil, yakın zamanda yaşamış bir yaban kedisine ait olduğu değerlendirildi.

Veteriner Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Veteriner Anabilim Dalı araştırma görevlisi Funda Aksünger Karaavcı, yaptığı incelemede iskeletin kedigiler familyasına ait olduğunu belirledi.

Karavcı, iskelette, yüksek ihtimal ile kemirici hayvanlardan kaynaklanan bazı deformasyonlar söz konusu olduğunu ancak genel itibari ile etçil bir iskelet özelliği taşıdığını aktardı.

Daha detaylı incelemede ise özellikle kafatası kemiğindeki bazı anatomik oluşumların etçillerden kedigillere ait olduğunu gösterdiğini anlatan Karaavcı, bunun yanı sıra kedigillerden, yine kafatası kemiğinde bulunan özel bir çıkıntı, arka bacak bilek kemiklerinin boyutu ve omurgaların bazı çıkıntılarının çok kısa olmayışı nedeniyle kedigillerden yabani kedi olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Karaavcı, iskelet ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Bana ulaşan iskelette, ön bacaklar, kaburgalar ve göğüs kemiği mecvut değildi. Ön bacakların vücuda bir eklem aracılığı ile bağlı olmaması, kaburgaların ince olması nedeniyle bu iskelet bölümleri başka hayvanlar (özellikle kemiriciler) tarafından kolaylıkla koparılıp uzaklaştırılabilmektedir. Geriye kalan iskelet bölümünde hayvanın iki bacaklı olması bulan kişilerce bir hayvana benzetilemediği için merak konusu olmaktadır. Ancak daha önce belirttiğim gibi kedigillere ait bir iskelet olmakla birlikte yüksek ihtimal yabani kedi iskeletidir."

Olay

Merkeze bağlı Güveçli köyü Sını Mahallesi'nde yaşayan Vedat Bahadır, uzun yıllardır kullanmadığı ahırını temizlerken bir hayvan iskeleti görmüş, yetkililere haber vermişti.

Köyde korku, panik ve heyecan yaratan iskelet incelenmek üzere Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Veteriner Anabilim Dalına gönderilmişti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın