KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

Iskenderun dan musul'a demiryolu

80 kişilik işadamı topluluğu ile birlikte Irak temaslarını tamamlayan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye ile Irak arasında yapılması planlanan yeni demiryolu hattının hangi güzergahlardan geçeceğini açıkladı.

Iskenderun dan musul`a demiryolu
01 KASIM 2009 PAZAR 05:13
0
1298
0
AA aa
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Irak'ta demir yolu açılışları yapmayı planladıklarını belirterek, bunun İskenderun-Nusaybin-El Arabiya-Musul hattında olmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Çağlayan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 80 kişilik Türk iş adamı heyetiyle birlikte Irak'a gerçekleştirdikleri ziyaret çerçevesinde, ''Yeniden İnşa ve Kalkınma İçin Türk-Irak İşbirliği 1. Ninova İş Forumu''na katıldı.

Çağlayan, forumun açılışında yaptığı konuşmada, Musul'un eskiden Irak'ın en gelişmiş, gözde kentlerinden biri olduğunu, ancak 2003'ten sonraki süreçte bugünkü hale büründüğünü söyledi.

Çağlayan, Musul'un yeniden yapılanmasında geçmişte Osmanlıların yaptığı gibi bugünde Türk iş adamlarının önemli görevler üstlenmek istediğini kaydetti.

Geziye katılmak için 300'den fazla iş adamının başvurduğunu, ancak lojistik koşullar nedeniyle 80 iş adamının dahil edildiğini belirten Çağlayan, bu iş adamları içinde meslek örgütlerinden önemli temsilcilerin yer aldığını ve genel anlamda tüm sektörlerin temsil edildiğini anlattı.

Bakan Çağlayan, ''Biz, Irak'ın en kötü günlerinde sizlerle beraberdik. En iyi günlerinde de beraber oluruz. Bu beraberlik kıyamete kadar devam edecektir'' dedi.

Irak ile yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi çalışmaları hakkında da kısaca bilgi veren Çağlayan, yeni dönemde bu işbirliği çerçevesinde demir yolu açılışı yapacaklarını kaydetti. Çağlayan, bunun İskenderun-Nusaybin-El Arabiya-Musul hattında yapılmasının planlandığını söyledi.

Bakan Çağlayan, Musul'a gezileri öncesinde ''güvenlik sorunu'' bulunduğu yolunda söylemlerin kendilerine iletildiğini ifade ederek, ''Biz de cevabı bu şekilde vermiş olduk. Heyetimizde Türkiye Cumhuriyeti'nin iki Bakanı, 80 iş adamı ve 20 gazeteci var'' dedi.

Çağlayan, bölge ile işbirliğine verdikleri önemi vurgulayarak, konuşmasını noktaladı.

Daha sonra Musul Valisi Ethil El Nuceyfi, Bakan Çağlayan'a bir cüppe hediye etti.

Çağlayan, Musul Konsolosluğunun açılışı sırasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na Musul Üniversitesi'nce verilen fahri profesörlüğe esprili bir üslupla atıf yaptı ve ''Bana  verilmezse çatlardım'' dedi.

Bu arada Çağlayan, görüntü alan gazetecilerin cüppenin anlamını sorması üzerine, bunun ''ekonomi ve ticaret cüppesi'' olduğunu söyledi.


haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.02.2026
17:08
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçlarına göre Bingöl, 8 il arasında 20 projeyle birinci sırada yer aldı.
05.02.2026
16:45
Bingöl`de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl'de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen yeni tarife, 07 Şubat 2026 Cumartesi günü itibariyle yürürlüğe girecek. Yeni tarifeyle şehir içi toplu taşıma ücretleri şöyle olacak;
05.02.2026
14:58
YKS 2026 başvuruları başlıyor
YKS 2026 başvuruları başlıyor
Üniversite hayali kuran milyonlarca adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 20-21 Haziran'da yapılacak YKS'de başvurular 06 Şubat 2026 Cuma günü başlıyor. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecek.
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın