KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Islam dünyası üzerindeki oyunlar tesadüf değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz; “İslam dünyası üzerinde birçok oyunlar oynanıyor bunlar tesadüf değil. İslam ülkesinde bu kadar çatışma olması tesadüf değil” dedi.

Islam dünyası üzerindeki oyunlar tesadüf değil
02 EYLÜL 2017 CUMARTESİ 23:40
0
3282
0
AA aa

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Parti il teşkilatının da partililerde bayramlaştı. Bayramlaşma sonrası açıklamada bulunan Yılmaz; “AK Parti her zaman halk ile iç içedir. Seçim olsun olmasın, referandum olsun olmasın, halk içinde olmak halk ile bir arada olmak, AK Parti'nin şiyarıdır, temel siyaset yapma biçimidir. AK Parti'de ben değil biz vardır. Ben diyenler başka yerlere gitsinler, bağımsız olsunlar veya benlik siyaseti yapanları ön plana çıkaran yerlere gitsinler ama biz diyenlerin yeri AK Parti'dir” diye konuştu.

“İSLAM DÜNYASI ÜZERİNDE BİRÇOK OYUNLAR OYNANIYOR BUNLAR TESADÜF DEĞİL”

İslam ülkelerini bölmeye çalışanların olduğunu ifade eden Yılmaz; “Bir taraftan dışarıdan bizi parçalamaya bölmeye çalışanlar var. Bunu görmemezlik edemeyiz ama onların farklı davranmasını da bekleyemeyiz. Zalimlerden merhamet beklememek lazım. Zalimlerin merhametine güvenerek de siyaset yapmamak lazım ama onların farkında olmak lazım, onları halkın gözünün önünde de deşifre etmek lazım, bununla ilgili de toplumda bir farkındalık oluşturmak lazım fakat zalimlerin merhametine de güvenmemek lazım. İslam dünyası üzerinde birçok oyunlar oynanıyor bunlar tesadüf değil. İslam ülkesinde bu kadar çatışma olması tesadüf değil. Buraya dışarıdan yapılan müdahaleler, bu alanda her türlü araç kullanılarak istihbaratından sıcak savaşına kadar her türlü araçla İslam dünyası üzerinde birilerinin bir çaba içinde olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

“BİRLİĞİMİZİ BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEMİZ LAZIM”

İslam dünyasının neden zayıf olduğu konusuna değinen Yılmaz; “Elbette bunu göreceğiz, tespit edeceğiz ve ifade edeceğiz ama bir taraftan da gerçekten şu soruyu kendimize sormamız lazım. Biz niye bu kadar zayıfız, niye birileri gelip bizi bu kadar kolay karıştırabiliyor, bu kadar kolay fitne çıkarabiliyor. Bu açıdan baktığımızda da ben doğrusu iki unsuru ön plana çıkarmayı doğru buluyorum. Bir tanesi birlik ve beraberlik. İslam dünyasında gerçekten daha fazla birliğe beraberliğe ihtiyacımız var. Bizi ayıran itilafa düşüren işleri bir tarafa koyup ortak olduğumuz değerlerde çok daha güçlü bir şekilde ön plana çıkmamız lazım. Hep bir farklılığı ortaya koyup bunun üzerinden bir çatışma oluşturmak yerine farklılıklarımızı zenginlik bilip, ortak değerlerimizi daha fazla vurgulamamız lazım. Birliğimizi beraberliğimizi güçlendirmemiz lazım. İlme ve emeğe daha fazla değer vermemiz lazım. Esas değer vermemiz gereken şey, insanların ilmidir, emeğidir, çalışmasıdır. Bizim bunlara daha çok değer vermemiz lazım ki, bizi bölmeye, parçalamaya, güçten düşürmeye çalışanlara karşı en güçlü şekilde cevap verebilelim. Teröre de, savaşlara da diğer müdahalelere de vereceğimiz en güzel cevap çocuğumuzu iyi yetiştirmektir” şeklinde konuştu.

Yılmaz, AK Parti'nin doğru hedefler doğrultusunda ilerlediğini kaydederek, “Sağlıktan sosyal politikalara, aileler ile ilgili çalışmalara, sivil toplum alanına kadar birçok konuda önemli adımlar atılıyor ama bu işler uzun soluklu işlerdir. Acele etmek ile bu işler olmaz. Doğru hedefler koyup adım adım o hedeflere yürümemiz lazım o yüzden 2023, 2053, 2071 diyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın