KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Islam dünyası üzerindeki oyunlar tesadüf değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz; “İslam dünyası üzerinde birçok oyunlar oynanıyor bunlar tesadüf değil. İslam ülkesinde bu kadar çatışma olması tesadüf değil” dedi.

Islam dünyası üzerindeki oyunlar tesadüf değil
02 EYLÜL 2017 CUMARTESİ 23:40
0
3508
0
AA aa

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Parti il teşkilatının da partililerde bayramlaştı. Bayramlaşma sonrası açıklamada bulunan Yılmaz; “AK Parti her zaman halk ile iç içedir. Seçim olsun olmasın, referandum olsun olmasın, halk içinde olmak halk ile bir arada olmak, AK Parti'nin şiyarıdır, temel siyaset yapma biçimidir. AK Parti'de ben değil biz vardır. Ben diyenler başka yerlere gitsinler, bağımsız olsunlar veya benlik siyaseti yapanları ön plana çıkaran yerlere gitsinler ama biz diyenlerin yeri AK Parti'dir” diye konuştu.

“İSLAM DÜNYASI ÜZERİNDE BİRÇOK OYUNLAR OYNANIYOR BUNLAR TESADÜF DEĞİL”

İslam ülkelerini bölmeye çalışanların olduğunu ifade eden Yılmaz; “Bir taraftan dışarıdan bizi parçalamaya bölmeye çalışanlar var. Bunu görmemezlik edemeyiz ama onların farklı davranmasını da bekleyemeyiz. Zalimlerden merhamet beklememek lazım. Zalimlerin merhametine güvenerek de siyaset yapmamak lazım ama onların farkında olmak lazım, onları halkın gözünün önünde de deşifre etmek lazım, bununla ilgili de toplumda bir farkındalık oluşturmak lazım fakat zalimlerin merhametine de güvenmemek lazım. İslam dünyası üzerinde birçok oyunlar oynanıyor bunlar tesadüf değil. İslam ülkesinde bu kadar çatışma olması tesadüf değil. Buraya dışarıdan yapılan müdahaleler, bu alanda her türlü araç kullanılarak istihbaratından sıcak savaşına kadar her türlü araçla İslam dünyası üzerinde birilerinin bir çaba içinde olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

“BİRLİĞİMİZİ BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEMİZ LAZIM”

İslam dünyasının neden zayıf olduğu konusuna değinen Yılmaz; “Elbette bunu göreceğiz, tespit edeceğiz ve ifade edeceğiz ama bir taraftan da gerçekten şu soruyu kendimize sormamız lazım. Biz niye bu kadar zayıfız, niye birileri gelip bizi bu kadar kolay karıştırabiliyor, bu kadar kolay fitne çıkarabiliyor. Bu açıdan baktığımızda da ben doğrusu iki unsuru ön plana çıkarmayı doğru buluyorum. Bir tanesi birlik ve beraberlik. İslam dünyasında gerçekten daha fazla birliğe beraberliğe ihtiyacımız var. Bizi ayıran itilafa düşüren işleri bir tarafa koyup ortak olduğumuz değerlerde çok daha güçlü bir şekilde ön plana çıkmamız lazım. Hep bir farklılığı ortaya koyup bunun üzerinden bir çatışma oluşturmak yerine farklılıklarımızı zenginlik bilip, ortak değerlerimizi daha fazla vurgulamamız lazım. Birliğimizi beraberliğimizi güçlendirmemiz lazım. İlme ve emeğe daha fazla değer vermemiz lazım. Esas değer vermemiz gereken şey, insanların ilmidir, emeğidir, çalışmasıdır. Bizim bunlara daha çok değer vermemiz lazım ki, bizi bölmeye, parçalamaya, güçten düşürmeye çalışanlara karşı en güçlü şekilde cevap verebilelim. Teröre de, savaşlara da diğer müdahalelere de vereceğimiz en güzel cevap çocuğumuzu iyi yetiştirmektir” şeklinde konuştu.

Yılmaz, AK Parti'nin doğru hedefler doğrultusunda ilerlediğini kaydederek, “Sağlıktan sosyal politikalara, aileler ile ilgili çalışmalara, sivil toplum alanına kadar birçok konuda önemli adımlar atılıyor ama bu işler uzun soluklu işlerdir. Acele etmek ile bu işler olmaz. Doğru hedefler koyup adım adım o hedeflere yürümemiz lazım o yüzden 2023, 2053, 2071 diyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2026
16:15
Bingöl`de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de SMA Tip-1 Hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyalar kermeslerle devam ediyor. Solhan'ın ardından Bingöl merkez Kent Meydanı'nda düzenlenen kermesin üçüncüsü ise perşembe günü de Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde yapılacak.
19.05.2026
15:39
Bingöl`de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen tören, sportif gösteriler ve kortej yürüyüşüyle kutlandı. Şehir Stadyumu'ndaki programda gençlerin sahnelediği gösteriler büyük beğeni topladı.
19.05.2026
15:27
Kupanın sahibi Jandarma oldu!
Kupanın sahibi Jandarma oldu!
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen Kurumlar Arası Futbol Turnuvası, çekişmeli final karşılaşmasıyla sona erdi. Penaltılara giden finalde Genç YİBO'yu mağlup eden İlçe Jandarma takımı turnuvanın şampiyonu oldu.
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
20:22
Bingöl Üniversitesi`nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi'nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bilimsel üretim anlayışıyla yetiştirilen sebze fideleri, 18 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla üreticilerle buluştu. Çapakçur Uygulama Bahçesi'nde gerçekleştirilen satışlarda domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fideleri yer alacak. Fiyatlar da açıklandı…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın