KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

‘İSLAM’DA ŞEHİTLİK VE ŞEHADET’ KONFERANSI

Bingöl Üniversitesi Erdemli Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen ‘İslam’da şehitlik ve şehadet’ konulu konferans, öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

‘İSLAM’DA ŞEHİTLİK VE ŞEHADET’ KONFERANSI
14 MART 2016 PAZARTESİ 03:56
0
1630
0
AA aa

Bingöl üniversitesi eski rektörlük konferans salonunda Erdemli Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansta, Yazar Faruk Köse bir konuşma yaptı. Köse konuşmasında, İslam'da şehitlik ve şehadetin önemine değinerek, sadece Allah için ölenlerin şehit olduğunu vurguladı.

Şehit ve şehadet kavramları üzerinde duran Yazar Köse, şahit olmayanın şehit olamayacağını belirterek, “Kim Allah'ın düşmanlarını dost edinirse, Müslümanı tekfir ederse, kâfiri tekfir etmezse kendi şehadetini bozmuş demektir” dedi.

Şehit ve Şahitlik mertebelerini anlatan Köse, şunları söyledi: “Allah'tan başka ilah olmadığına şehadet eden bir insan, Allah'tan başkasının koyduğu hükümlere göre düzenlenen bir hayata razı olursa, şehadetini bozmuş demektir. Allah'tan başka ilah olmadığına şehadet eden bir Müslüman, Allah'ın koymuş olduğu kaide ve kuralları ve Kur'an'ın bir harfini bile reddederse, hakkı batıla karıştırırsa, küfre meylederse, Allah'ın düşmanlarını dost edinirse, Müslümanı tekfir ederse, kâfiri tekfir etmezse kendi şehadetini bozmuş demektir.”

“ŞEHİT SADECE KENDİNİ, ŞAHİT İSE BÜTÜN İNSANLARI KURTARIYOR”

Şehidin sadece kendini, şahidin ise bütün insanları kurtardığını vurgulayan Köse, “Yeryüzünde Allah'ın şahidi olan kimse bu şehadetini başka insanlara da anlatmak zorunda. Tebliğ faaliyetleriyle bunu anlatmak ve yaymak zorunda. Cihat da bir tebliğ faaliyetidir. Cihat ile cinayeti birbirine karıştırmamak gerekir. İşlediği cinayeti cihat olarak, cihat edenin de cihadını cinayet olarak anlatmamak lazım, yaftalamamak lazım. Ganimet ile talanı da birbirine karıştırmamak gerekir. Bidat ile sünneti de karışmamak lazım. Allah Resulünün çizdiği çizgiyi Kur'an ve sünnetin çizdiği çizgi dışında bir eylemi yapman hiç bir zaman cihat olmaz ve sonradan öldüğünde de şehit olamazsın.” diye konuştu.

Şehit ve şahitliğin en büyük kazanç olduğunu ifade eden Köse, Tarihte yaşanan şahitlik ve şehadet örneklerini anlatarak, yaşarken nasıl şahit olunacağını Hz Zeynep, ölürken nasıl şehit olunacağını da Hz Hüseyin'in gösterdiğini söyledi.

“ÖLÜMSÜZLÜĞE ÖLMEK İÇİN ŞAHİT OLARAK YAŞAMAMIZ LAZIM”

Şehit ve şehadet kavramlarının Allah'ın koymuş olduğu kaide ve kurallara göre tanımlandığını hatırlatan Köse, “Müslümanın çıkabileceği en büyük makama çıkalım. Önce şahit olalım. Sonra da şehadet için mücadele edelim. Şehitler Allah'a konuk ve misafir oluyorlar. Allah'a misafir olmakla ondan daha güzel bir şey olabilir mi? Niçin öldüğümüze bir bakmamız lazım. Biz neler için ölüyoruz; mallarımız, toprağımız, paralarımız ve dünya menfaatlerimiz için ölmüyor muyuz? Peki, Allah için ölüyor muyuz? Allah'ın dinini hayata hâkim kılmak için ölüyor muyuz? Ölümsüzlüğe ölüyor muyuz? Tevhid mücadelesi için ölüyor muyuz? Arkadaşlar, ölümsüzlüğe ölelim. Ölümsüzlüğe ölmek için şahit olarak yaşamamız lazım. ‘Var mısın ölümsüzlüğe ölmeye, var mısınız?' diyorsanız, o zaman hayatımızı Tevhid mücadelesinde bir şahit olarak geçirmek zorundayız. Eğer yaşayan bir şehit olursak, biliniz ki, şehadetimizi yaşayacağız. O zaman selam olsun Allah için şehadeti arzulayanlara ve şehit olanlara.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Yazar Faruk Köse'nin konuşmasının ardından, Özlem Ajans sanatçısı Hikmet Kıyançiçek ve ekibinin seslendirdiği ilahi dinletisiyle devam edem program, yapılan duayla sona erdi.(İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın