KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

'İslami kimliğe duydukları derin öfkeden dolayı yaptılar'

28 Şubat Darbesi insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten Koç; 'Milletimizden aldığımız güç ve tarihin bize yüklediği sorumluluk ile millet iradesini egemen kılma, büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etme mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz' dedi.

28 ŞUBAT 2024 ÇARŞAMBA 15:13
19
1213
9
AA aa

Türkiye siyasi tarihinin kara lekesi olarak tanımlayan 28 Şubat 1997'deki Postmodern Darbe'nin 27'inci yılında AK Parti Bingöl İnsan Hakları Başkanlığı'nca basın açıklaması yapıldı.

AK Parti Bingöl İnsan Hakları Birimi Başkanı Feyza Başak Koç ve üyeleri ile partililerin katıldığı toplantıda 28 Şubat Darbesi'nin açtığı yaralara dikkat çekilip, millet iradesinin egemenliğine vurgu yapıldı.

Koç, açıklamasında şunları kaydetti;

“DEĞİL BİN, ON YIL BİLE SÜREMEMİŞTİR”

27 yıl önce silahlı cunta tarafından, sözde irtica tehdidi ile bütün bir ülkeyi çevrelemeye çalışmak, toplumun çeşitli kesimlerini vesayet ideolojisinin elinde rehin tutmak, insanlık onuruna, akıl ve mantık ilkelerine deli gömleği giydirmek üzere gerçekleştirilen 28 Şubat Darbesi insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

Failleri tarafından “1000 yıl sürecek” yaklaşımı ile savunulan bu karanlık girişimin değil bin, on yıl bile sürememiş olması vesayetçilerin hukuksuzluğunun, kirli hesaplarının net bir göstergesidir.

“İSLAMİ KİMLİĞE DUYULAN DERİN ÖFKENİN NETİCESİDİR”

İslami kimliğe duydukları derin öfkeyi, sistematik ve kanun dışı vahşi bir militarist dayatma ile dışa vuran darbeciler aldıkları anti-demokratik MGK kararları ile dönemin iktidarına darbe vurmuşlardı.

“İNSANLARIN EN TEMEL HAKLARI ENGELLENDİ”

Yaşanan darbe süreci ile birlikte İslami kimliğe sahip olan toplumun büyük bir kesimi türlü yollarla kısıtlandı. Genç kızlar üniversitelere başörtüleri ile giremedi, kılık-kıyafetleri nedeniyle gençler eğitim haklarından mahkûm bırakılarak ikna odaları eliyle inançlarından vazgeçmeye zorlandılar. Katsayı adaletsizliğiyle gençlerin istedikleri okulda eğitim almalarının önü kapatıldı. Kamu görevlileri eşleri başörtülü olduğu için fişlendi. Siyasi görüş ve inancından dolayı insanların; çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel hakları engellendi. Ülkesi için, milleti için çalışan ve üreten sermaye dahi “yeşil sermeye” adı altında kategorize edildi, ötekileştirildi.

“KARANLIK DARBE DÖNEMLERİ, 15 TEMMUZ'DA TARİHE GÖMÜLDÜ”

28 Şubat'ta siyasete, demokrasiye ve insan haklarına “balans ayarı” vermeye çalışanlar, Aziz Milletimiz tarafından kısa sürede balans ayarına uğradılar.

Türkiye'ye sözde ayar vermeye kalkan, milletimizin elinden geleceğini, haklarını ve huzurunu alan karanlık darbe dönemleri, milletimizin 15 Temmuz gecesi verdiği mücadele ile bir daha yaşanmamak üzere tarihe gömüldü.

Milletimizden aldığımız güç ve tarihin bize yüklediği sorumluluk ile millet iradesini egemen kılma, büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etme mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz.

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, Türkiye Yüzyılı yolunda daha emin adımlarla yürüyor, 21 yıldır her şartta ve koşulda darbeler karşısında yanımızda olan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108235)
02 Mart 2024 Cumartesi 03:30
Valahi billahi resimde gorduklerimin cogu eski hdp liler.nasilda saf deyistirdiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108181)
01 Mart 2024 Cuma 06:15
devlet bahceli de mi magdur oldu? ya da tansu ciller? ya da malum zati alileri mi? isterseniz bir sevim tanurek ismini arayin, o donem magdur edilen bir hanimefendi, anladiniz siz :)
haha magdur olan biz zavallilardik; dun de, bugun de. bugun hem daha beter bir sekilde. magduru birak bugun halka artik zulmediliyor, okuyan okumayan farketmiyor, yandas degilsen surunuyorsun, eziliyorsun, coplaniyorsun ve gikkini bile cikartamiyorsun. siz ise dun de bugun de zulmedenlerdiniz ve zulmedenlerle birlikteydiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108175)
01 Mart 2024 Cuma 01:36
Bence kimse akpartiye fazla kizmamali akpartiyi bu milletin başına bela eden partiler muhalefet partileridir. Bunu sormak lazım, siz bu millete ne ettiniz de bu millet akp ye oy vermek zorunda kalıyor? CHP HDP MHP sağ sol v.s. hepiniz akp ye çalışıyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108174)
01 Mart 2024 Cuma 01:31
O zamanın gençleri özellikle de bacilarimiz eğitim haklarından mahrum birakilmislardi elbette bu büyük bir zulumdu, şimdi ise herkes okuyabiliyor ama herkes kamuya atanamiyor. Sadece torpili olanlar atanabiliyor, zulmün farklı bir versiyonu...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108165)
29 Şubat 2024 Perşembe 17:15
28 şubat gerçek dinlar çile çekti siz şuanda o acı üzerine salatanatınızı kurdunuz.Resimdekilerden hangisi 28 şubatta madur oldu?????????????? bunlar 28 şubattın muktedirleri
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108163)
29 Şubat 2024 Perşembe 15:59
hele sana hele açıklamaya görende mağdur olmuş sanır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108161)
29 Şubat 2024 Perşembe 13:57
söyle bakalım, şimdi kurduğunuz bu tek adam rejiminde:
1-toplumun büyük bir kesimi değil tümü türlü yollarla kısıtlandı.
2-tarikat ve sözde sivil kuruluşlar ile gençler çemberinize ikna edilmeye çalışıliyor ya da türlü mali/yurt/burs sebepleri ile inançlarından yasamlarından vazgeçmeye zorlaniyor.
3-proje okullar ve mahalle imam hatipleri il gençlerin istedikleri okulda eğitim almalarının önü kapatıldı.
4-Kamu görevlileri muhalif oldukları için fişleniyor.
5-Siyasi görüş ve inancından dolayı insanların; çalışma, eğitim, yürüyüş, düşün
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108199)
01 Mart 2024 Cuma 09:54
@Misafir Kullanıcı ...... 22 yıldır neyin fişllemesidir, şimdiye dek g... şırıngayla kan almıştık yoksa, otur oturduğun yerde yoksa bir ID ni almaya bakar...Allah bile hangi resmi kurumda sıcak koltuğundan yazıyorsun...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108147)
28 Şubat 2024 Çarşamba 23:13
28 Şubat sayesinde 23 yıllık zulüm iktidarını oluşturdunuz. 23 yılda daha çok darbe yaptınız 100 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca hiç kimse Akp kadar bu ülkeye zarar vermedi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108137)
28 Şubat 2024 Çarşamba 16:38
28 şubat darbecilerine minnet duymalısınız çünkü 22 yıldır iktidarsanız bunda onların azımsanmayacak kadar payı vardır.
07.05.2024
22:59
Arıkan:
Arıkan: 'Master planı çalışmalarına başladık'
Bingöl Deprem Çalıştayı kapanış programında konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Master planı konusunda Bingöl Belediyesi olarak çalışmamız başladı. Bu çalıştayın bu anlamda bize çok ciddi anlamda katkı sunacağını, yol göstereceğini ve bizi doğru yönlendireceğini düşünüyorum' dedi.
07.05.2024
14:42
Bingöl`de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl'de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, 2024 Nisan ayı içerisinde kent merkezinde yapılan denetimlerde kural ihlali yapan araç sürücülerine 6 milyon 306 Bin 404 TL idari para cezası kesildiğini bildirdi.
07.05.2024
13:55
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Üç adayın yarıştığı Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanlığı seçimlerini Merkez Ekinyolu Köyü Muhtarı Mehmet Erdoğan kazandı.
07.05.2024
13:26
Bingöl`de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de 2024 yılı yaz dönemi için hazırlıklarını tamamlayan fide üreticileri, satışlara başladılar. Fide alacak yetiştiricilerin dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çeken fide üreticisi Murat Alınak; 'Üreticinin tohum seçimi kadar, alınan fidenin ekim yapılacak alana uyumu da bir o kadar önemlidir' dedi.
07.05.2024
13:25
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol çerçevesinde, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecek.
07.05.2024
13:23
Kaymakam Güzel:
Kaymakam Güzel: 'Kapımız esnafımıza her zaman açık'
Bingöl'ün Genç İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel, ilçedeki esnafı ziyaret ederek taleplerini dinledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın